آفتابنیوز : آفتاب - عماد برقعی: جوانان قمی چند روزی است وقتی که به مقابل بزرگترین ورزشگاه شهرشان میرسند با در بسته و پلمپ شده ورزشگاه حیدریان مواجه میشوند. ورزشگاهی که در طول چند ماه اخیر حرف و حدیثهای فراوانی در حاشیه آن به وجود آمدهاست.
ورزشگاه حیدریان کاملترین مجموعه ورزشی شهر قم است که در مرکز شهر قرار دارد و بسیاری از فعالیتهای ورزشی شهر در آنها انجام میشود. علاوه بر استخر، زمین چمن، سالن سرپوشیده دوهزار نفری، چندین سالن ورزشی برای رشتههای مختلف ورزشی، دفتر هیاتهای ورزشی استان نیز در این ورزشگاه قرار دارد.
در طول یکسال گذشته این دومین باری است که ورزشگاه پلمپ میشود. بار اول در مهرماه پس از اختلافات میان تربیت بدنی و آستانه حضرت معصومه (س) این ورزشگاه با شکایت آستانه پلمپ شد. اما با انجام مذاکرات میان وزیر اقتصاد و تولیت آستانه این ورزشگاه به آستانه واگذار شد و ورزشگاه از پلمپ در آمد.
اما با گذشت چند ماه از این ماجرا تربیت بدنی که حالا ورزشگاه را به علت بدهیهایش به آستانه از دست داده بود تصمیم دیگری گرفت. در همان دوره مدیر ورزشگاه حیدریان از عدم صدور مجوز تربیت بدنی برای انجام فعالیتهای ورزشی در بزرگترین ورزشگاه قم خبر داد. چند روز بعد هم سازمان تعزیرات حکومتی ورزشگاه حیدریان را به دلیل فعالیت ورزشی بدون مجوز مجددا پلمپ کرد.
اختلاف آستانه حضرت معصومه و دولت در مورد ورزشگاه حیدریان مربوط به ماجرای اجارهبهای زمین این وزشگاه است که متعلق به آستانه حضرت معصومه است. پس از آنکه اجاره مربوط به زمین ورزشگاه سالها از طرف تربیت بدنی پرداخت نشد آستانه مقدسه تصمیم گرفت که ملک ورزشگاه را از کنترل تربیت بدنی خارج کند. ماجرای پلمپ اول هم به همین ماجرا مربوط میشود.
هرچند که خبرگزاری رسمی دولت در گزارشی سعی کرد این موضوع را به زمان ریاست جمهوری آقایان هاشمی و خاتمی مربوط کند اما پیگیریهای خبرنگار آفتاب تا کنون به موضوعی خلاف این رسیدهاست.
یک منبع آگاه در این مورد به خبرنگار آفتاب گفت: زمین ورزشگاه حیدریان متعلق به خانواده بکایی بودهاست که سالها پیش خانواده بکایی در مقابل دریافت زمینی در حوالی قم این زمین را به آستانه واگذار میکنند. پس از احداث ورزشگاه در این مکان آستانه اجاره بهایی را برای این زمین مشخص میکند.
در طول سالها این اجالره بها پرداخت نشد. بعد از اینکه آستانه فشار برای دریافت مبلغ معوق اجارهبها افزایش پیدا میکند دکتر باقری آخرین مدیرکل تربیت بدنی استان در دولت خاتمی تلاش برای حل مشکل را آغاز میکند. پس از تامین مبلغ اجاره بهای معوقه توسط سازمان تربیت بدنی، اداره تربیت بدنی استان برای تعیین تکلیف این ورزشگاه با تولیت آستانه جلسهای برگزار میکند.
در آن جلسه تصمیم بر این میشود که ورزشگاه توسط تربیت بدنی خریداری شود. با پیگیریهای انجام شده توسط نمایندگان وقت استان و همکاری دولت ردیف بودجهای با مبلغ حدود 6 میلیارد تومان برای این موضوع در نظر گرفته میشود. علاوه بر این قرار گذاشته میشود که به جای مابقی مبلغ نیز دولت هزینه تجهیز ورزشگاهی متعلق به آستانه را تا سقف یک میلیارد تومان تقبل کند.
با روی کار آمدن دولت نهم و تغییر نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی بحث تامین این بودجه دیگر پیگیری نمیشود و مسکوت میماند. همین ماجرا و سکوت چند ساله دولت نهم و بعد از آن در برابر این ماجرا این درگیری حقوقی را تا مرحله تعطیل شدن یکی از اصلیترین فضاهای ورزشی استان پیش میبرد.
بر طبق اطلاعات موجود و اظهارات مسئولین دولتی در زمینه حقوقی آستانه مقدسه در این اختلاف محق است. اما تربیت بدنی با عدم اعطای مجوز فعالیت به آستانه در این ورزشگاه مسالهای حقوقی را که جزء وظایف آن است به مسائل دیگری مربوط کرده است. کاری که نتیجه آن چیزی به جز از دست رفتن بخش مهمی از فضای ورزشی محدود این استان جوان است.
حال به نظر میرسد مساله مدیریت بر ورزشگاه حیدریان و تلاش برای توسعه و نوسازی آن پس از بازگشایی مساله مهمی است که باید به آن توجه شود. خبرگزاری آفتاب و مخاطبانش نیز در زمینه این اتفاق آماده شنیدن پاسخهای مسئولین و کارشناسان به موضوع ورزشگاه حیدریان و اختلافات آن است.