همچنین در بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی که روز گذشته به ادارات کل امور مالیاتی سراسر کشور ابلاغ شد، سامانه جامع رسانه ها، ملاک تشخیص پایگاههای خبری دارای مجوز تعیین گردید تا نیازی به ارائه کاغذی از سوی مدیران این رسانهها نباشد.
** بخشنامه مالیاتی جدید
در بخشنامه شماره ۷۴۲۴۴/ ۲۰۰/ د سازمان امور مالیاتی که در هشتم دی ماه ۱۴۰۳ ابلاغ شده، آمده است:
«بسمه تعالی
ادارات کل امور مالیاتی
با سلام
به منظور رفع ابهام در خصوص مفاد جزء (۳) بند (ب) ماده (۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ و ایجاد وحدت رویه مقرر میدارد؛
۱. با استناد به ماده (۱) قانون مطبوعات مصوب ۲۲/ ۱۲/ ۱۳۶۴ با اصلاحات و الحاقات بعدی و تبصرههای ذیل آن معافیت، هر گونه تبلیغات کالا و خدمات داخلی در روزنامه و نشریات ذکر شده در جزء (۳) بند (ب) ماده ۹ قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده در خصوص نشریات الکترونیکی دارای مجوز از هیأت نظارت بر مطبوعات نیز با رعایت مفاد نامه شماره ۲۱۰۲۵۴۴۰ مورخ ۱۳/ ۴/ ۱۴۰۳ جاری میباشد.
۲. این معافیت به آگهیهای منتشره که ماهیت آن متفاوت با تبلیغات کالا و خدمات داخلی باشد، قابل تسری نمیباشد.
۳. مجوزهای مرتبط با مفاد بند یک در سامانه جامع رسانههای کشور به نشانی e– rasaneh.ir قابل استعلام میباشد.
** نامه پاک آیین به سبحانیان
پیش از این پدرام پاک آیین، نماینده مدیران مسئول رسانهها در هیأت نظارت بر مطبوعات طی نامهای در تاریخ ۱۴ آذرماه خطاب به محمدهادی سبحانیان، رییس کل سازمان امور مالیاتی، خواسنار شمول انواع معافیتهای مالیاتی نسبت به تبلیغات پایگاههای خبری و رفتار مشابه رسانههای چاپی با این رسانهها در واحدهای مالیاتی شده بود. پاک آیین در نامه خود همچنین از سبحانیان خواسته بود تا برای شناسایی پایگاههای خبری به سامانه جامع رسانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه شود تا نیاز به اخذ پروانه کاغذی از مدیران مسئول مرتفع گردد.
متن کامل نامه پدرام پاک آیین خطاب به محمدهادی سبحانیان چنین است:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر محمدهادی سبحانیان
رییس کل محترم سازمان امور مالیاتی
سلام علیکم
با احترام؛ نظر به این که برخی شعب تابعه آن سازمان برای اعمال معافیت مالیاتی پایگاههای خبری، پروانه یا تأییدیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را از مدیران مسئول محترم مطالبه میکنند، یادآور میشود تبصره ۳ ماده یک قانون مطبوعات در این خصوص صراحت دارد: «کلیه نشریات الکترونیکی، مشمول مواد این قانون است». همچنین برای شناسایی نشریات الکترونیکی برخط (پایگاههای خبری) کافی است به سامانه جامع رسانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشانی (e-rasaneh.ir) بخش فهرست رسانههای دارای مجوز) مراجعه شود تا نیاز به اخذ پروانه کاغذی یا تأییدیه مرتفع گردد.
در پایان با قدردانی از مساعی جنابعالی در حل مسائل مالیاتی رسانهها و تأکید بر مطالبه عمومی مدیران مسئول مبنی بر اختصاص «واحد مالیاتی ویژه رسانه» در استانهای سراسر کشور، مزید امتنان است مراتب را به واحدهای ذیربط ابلاغ فرمایند.