آفتابنیوز : 
دو برادر عراقي ادعاكردهاند كه توسط نيروهاي انگليسي به شدت كتكخوردهاند و پس از اينكه در بصره دستگير و به اردوگاه انگليسيها منتقل شدند، از خوردن آب و خوابيدن منعشدهاند.
«مرهاب» و «اسد زاجالصغير» رسماً هيچ شكايتي نكردهاند اما به خاطر پول و ماشين خود كه توسط نيروهاي انگليسي توقيفشده، تقاضاي خسارت كردهاند. وزارت دفاع اعلامكرده است كه تنها مواردي را بررسيمي كند كه در مورد آنها شكايتي دريافت كرده است.
مرهاب زاجالصغير به بيبيسي گفت: «آنها مرا با پا آويزانكرده و سپس روي زمين پرتكردند و با چوب به جانم افتادند. ديگر نميتوانستم نفس بكشم و از هوش رفتم.»
مرد ديگري به نام «هاني جاهوش» كه دوماه تمام بدون هيچ اتهامي در بازداشت انگليسيها بوده، ميگويد كه سربازان انگليسي در زندان با مشت و شلاق به دنبال او ميافتادند. جاهوش عنوان كرده كه انگليسيها به او شوك الكتريكي ميدادند و او را وادارميكردند كه صداي ميمون در بياورد.
اين برنامه شبكه بيبيسي، اظهارت سه نفر مذكور را به اظهارات افراد ديگري كه در گزارش محرمانه كميته صليب سرخ آمده، بسيار شبيه دانسته است.
به گزارش وزارت دفاع انگليس، تاكنون 177 پرونده مختلف از تخلفات نيروهاي انگليس گزارش شده است، اما از اين تعداد 156 پرونده بدون هيچ اقدامي مختومه اعلامشدهاند. وزارت دفاع انگليس مدعي است از اين تعداد پرونده تنها پنج مورد به شكنجهگري مربوط است.
از اين پنج پرونده، فقط يك مورد كه درباره قتل «بها موسي»، متصدي پذيرش يك هتل عراقي توسط سه سرباز انگليسي است، در جريان است. اين اتفاق يك ماه پيش رُخداده و يكي از سه سرباز مذكور در انتظار محاكمه به اتهام قتل غيرعمد است.
وكيل خانواده موسي ميگويند كه وي در حال حاضر مشغول كار بر روي دهها پرونده قتل و 50 مورد شكنجه است. «بصام التميمي» ميگويد: «ارتش انگليس در 20 مورد مبلغي خسارت پرداخته اما در بقيه موارد اعلامكرده كه پروندهها قابل قبول نيستند.»
او ميگويد: «هيچ تضميني در مورد دستيابي به اطلاعات ارسالي بخش حقوقي با مقاماتارشد وزارت دفاع انگليس وجود ندارد چرا كه آنها همه مدارك را پاره كرده و به سطل آشغال ريختهاند.»
اين درحالي است كه سخنگوي وزارت دفاع انگليس گفت: «ما سيستم بسيار قدرتمندي براي تحقيق و تفحص در مورد كشتهشدن يا مورد بدرفتاري قرارگرفتن غيرنظاميان داريم. تمام موارد اتهامي كه به ارتش گزارش ميشوند، توسط سرويس پليس مورد پيگيري قرارمي گيرند. ارتش انگليس اراده خود را بر تحقيق و تفحص از موارد جدي تخلف و در صورت وجود شواهد، به دادگاه كشاندن متخلفان به اثبات رسانده است.»