آفتابنیوز : آفتاب-سرويس اجتماعي:دكتر فرید براتیسده، مشاور رئیس سازمان بهزیستی، در گفتوگو با كمیتة اطلاعرسانی سومین جشنوارة اعتیاد و رسانه، از عدم تخصص كافی در رسانهها نسبت به آسیبهای اجتماعی انتقاد كرد.
این روانشناس كه مدیریت دفتر اعتیاد سازمان بهزیستی را نیز در سابقۀ كاری خود دارد، با اشاره به موضوع كمپهای ترك اعتیاد گفت: در رسانهها از كمپهای مشكلدار صحبت میشود و بهدنبال آن گفته میشود، باید كمپها تعطیل شوند، درصورتیكه رسانهها میتوانند كمپهای مفید را هم معرفی كنند تا كمپهای دیگر خود را با آنها تطبیق دهند.
دكتر براتی با طرح این سئوال كه «آیا در مورد نحوه انعكاس آسیبهای اجتماعی در رسانهها كتابی وجود دارد؟» افزود: رسانهها بیشتر به انعكاس مسائل منفی و سیاه گرایش دارند، در صورتی كه با توجه به دیدگاه روانشناسی مثبتگرا و نظریه یادگیری اجتماعی بندورا، فرد حتی اگر به مواد مخدر رو آورده باشد، میتواند آیندۀ خود را عوض و اشتباههای خود را اصلاح كند.
مشاور رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به انتشار جزئیات اخبار تلخ حوادث و آسیبهای اجتماعی در رسانهها گفت: در كشورهای دیگر در رسانههای عمومی چنین اخباری منتشر نمیشود، بلكه چنین اخباری در مجلات تخصصی و خبرنامهها وگزارشهایی كه به دست مسئولان میرسد، چاپ میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: رسانهها باید از استادان دانشگاه، منابع علمی بخواهند و نظراتشان را بر مبنای تحلیل و تحقیق منتشر كنند.
این روانشناس با تأكید بر مشخص شدن راهبرد مشخص در بحث پیشگیری از اعتیاد، یادآوری كرد: باید در این حوزه راهبرد مشخصی داشته باشیم تا رسانهها نیز براساس آن عمل كنند.
سومین جشنوارة اعتیاد و رسانه با حدود 1200 اثر هنری و رسانهای در مرحلة ارزیابی قرار دارد و مراسم اختتامیة آن با تقدیر از برگزیدگان بخشهای مختلف، اردیبهشت سال آینده برگزار میشود.