آلودگی هوا همه جای شهر را گرفته است. دیگر ساختمانهای چند طبقه از فاصله نزدیک هم قابل تشخیص نیستند.
تهران و چند شهر دیگر برای شهروندان غیر قابل سکونت شده و بیشتر مردم از درد قفسه سینه، گلو، سر و حتی قلب خود شکایت دارند.
با این حال رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت اعلام کرده که میزان مرگهای منتسب به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شهرهای «ماهشهر»، «ریگان»، «تهران»، «مشهد»، «اصفهان» و «اراک» از میانگین کشوری بیشتر است.
ایشان اشاره کرده که وزارت بهداشت، بیماریهای منتسب به آلودگی هوا را در ۵۷ شهر طی سال گذشته مورد بررسی قرار داده و نتایج این بررسی بیان میکند که میزان مرگهای منتسب به آلودگی هوا ۳۰هزار و ۶۹۲ نفر در سال ۱۴۰۲ است.
سهم پایتخت از مرگهای منتسب به آلودگی هوا طی سال گذشته ۶ هزار ۹۳۹ نفر است. همچنین سهم ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون از میزان مرگومیر کشور ۱۲.۶ درصد است.
جامعه آماری ۴۸ میلیون نفری را مورد رصد و پایش قرار دادهایم. سهم بیماریهای مزمن انسداد ریوی از میزان مرگومیر ناشی از بیماریهای منتسب به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در ۵۷ شهری که مورد رصد قرار گرفتهاند ۸۱۹ نفر است و به طور متوسط ۱۱.۴ درصد از مرگومیرهای ناشی از بیماریهای مزمن انسداد ریوی، منتسب به ذرات کمتر از ۲.۵ میکرون است.
همچنین گفتنی است در سال ۱۴۰۲ تعداد ۴۴۲ هزار و ۲۱۳ رویداد فوت به ثبت رسیده است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل با تعداد ۴۱۸ هزار و ۷۴۱ رویداد فوت ثبت شده، ۵/۶ درصد افزایش داشته است که با محاسبه ۳۰ هزار نفر رقمی معادل ۶.۷ درصد مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا بوده است.
این در حالی است که با وجود بیشتر بودن مرگ و میر در ریگان، تهران، اراک، مشهد و اصفهان، این شهرها آلودهترین مناطق کشور بودند و هستند که حتی تعطیلیهای مکرر و پشت هم چارهای بر این میزان آلودگی و خطرات جسمانی بعد از آن نخواهد بود.
طبق گفته بسیاری از کارشناسان این آلودگیها میتواند در سالهای آینده با بروز انواع بیماری خود را نشان دهند.