آفتابنیوز : آفتاب: امسال سالی بود که همه چیز رنگ و بوی سیاست به خود گرفت با نزدیک شدن به شب چهارشنبه آخر سال اظهار نظر در مورد این آیین باستانی ایرانیان فراگیر شده است به گونهای که میتوان از روی دیدگاه شخصیتهای سیاسی نسبت به چهارشنبهسوری تا حدودی به مواضع سیاسی آنان پی برد.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد غروی در گفتوگو با مرکز خبر حوزه، سنت چهارشنبه سوری را مبتنی بر آداب و رسوم غلط دانست و اظهارداشت: هر چند چهارشنبه سوری دارای پشتوانه صرف تاریخی است، ولی هرآنچه که پشتوانه تاریخی داشته باشد لزوما مسئله صحیحی نیست و نباید از آن تقلید و یا دفاع کرد.
وی افزود: چهارشنبه سوری، آتشبازی و از روی آتش پریدن هم خطرناک و هم خرافی است و ریشه در جهالتهای گذشتگان دارد.
این استاد حوزه ادامه داد: تعجب میکنم، امروز با این جهان مدرن و پیشرفت علوم و دانش و تحول فرهنگها چگونه افرادی اقدام به انجام این کارهای خطرناک، غیرمنطقی و انحرافی میکنند و به خرافات و ترویج آن در جامعه دامن میزنند و سبب آسیب دیگران میشوند.
وی با اشاره به تاریخچه جاهلانه چهارشنبه سوری و خرافات دیگر اظهارداشت: آنچه در گذشته به عنوان چهارشنبه سوری مطرح شده، براساس جهالتی بوده که مردم نسبت به آتش و قدرت آن تصور و تخیل می کردند و حتی ریشه آن به برخی مسائل عقیدتی منحرف برمیگردد و متاسفانه هنوز این افکار غلط همچنان ادامه دارد.
حجت الاسلام والمسلمین غروی تاکید کرد: الزامی در دفاع و اجرای این رسم غلط وجود ندارد،البته باید برخی رسوم خوب مانند تمیزی و پاکیزگی در ایام عید که به خانهتکانی معروف شده است و نیز رسومی مانند بازدید از خویشاوندان و رفت و آمد با دوستان و آشنایان مورد احترام است و باید جای این خرافات غلط را بگیرد.
وی تصریح کرد: کارهایی که در واقع، خرافاتی هستند و توجیه علمی و عقلانی ندارند کنار گذاشته شود و اساساً نباید در جامعه مطرح و حمایت گردد چون از اصل غلط است.
این استاد حوزه ادامه داد: نیاکان ما برخی رسوم خوب و مثبتی داشتند که آنها را می توانیم حفظ کنیم و اسلام نیز آنها را در چارچوب خاصی تایید کرده، ولی اموری مثل چهارشنبه سوری غیر از انحراف، تحریف و رواج خرافات در جامعه چیزی نیست و کاری است که از کوتاهفکری و کوتاهنظری نشات می گیرد و در شان مردم ما با این تحولاتی که در کشور ایجاد شده نیست.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید برای کمرنگ کردن این سنت غلط فرهنگ سازی کرد و خرافاتی که در جامعه وجود دارد را به مردم بازگو نمود و آنها را توجیه کرد.