یک رسانه آمریکایی اعلام کرد که بیش از ۱۲ مقام وزارت خارجه آمریکا همزمان با آغاز به کار دولت جدید دونالد ترامپ وادار به استعفا شدهاند.
شبکه خبری سی ان ان به نقل از چندین منبع آگاه گفت که از بیش از ۱۲ مقام وزارت امور خارجه که در سمتهای بالایی خدمت میکردند، خواسته شده است تا از سمت خود کناره گیری کنند.
بسیاری از این دیپلمات ها، این درخواست را قبل از مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در روز دوشنبه دریافت کردند.
واشنگتن پست اعلام کرده بود، چند دیپلمات ارشد وزارت خارجه این کشور از جمله «جان باس»، معاون امور سیاسی و «جف پیات»، دستیار ارشد وزیر خارجه استعفای خود را اعلام کردند.
سی ان ان به نقل از منابع آگاه اعلام کرد که این افراد در پستهای عالی مدیریت و سیاست و همچنین دستیاران وزیر امور خارجه خدمت میکردند و برخی از مقامات ارشد وزارت امور خارجه بودند.
اگرچه برای یک دولت جدید معمول است که افراد خود را برای نقشها و سمتهای ارشد منصوب کند، مقامات فعلی اغلب در حالی که جانشینان آنها منتظر تأیید سنا هستند، در جایگاه خود میمانند.
علاوه بر این، دامنه و سرعت این تغییرات در دولت دوم دونالد ترامپ نگرانی ایجاد کرده است.
یک مقام ارشد سابق وزارت خارجه آمریکا به سی ان ان گفت: «این اقدامات مطمئناً اولین گام به سوی یک پاکسازی و تصاحب جایگاههای شغلی در وزارت خارجه است.»
منابع آگاه به سی ان ان گفتند که جان باس، که به عنوان معاون وزیر خارجه در امور سیاسی - سومین مقام بلندپایه در وزارت خارجه - خدمت میکرد، از جمله مقاماتی بود که از او خواسته شده است از سمت خود کناره گیری کند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه دموکرات سابق آمریکا، در سخنانی به کارکنان وزارت خارجه این کشور، روز جمعه قبل ترک این نهاد، از باس استقبال کرد و گفت: «هیچ مقام سرویس خارجی در این نسل به اندازه جان باس وجود ندارد.»
دونالد ترامپ رئیس جمهور جدید آمریکا اعلام کرده است: کارکنان من در دفتر ریاستجمهوری، فعالانه در حال شناسایی و برکناری بیش از هزار مقام از دولت قبلی است که با دیدگاه ما برای بازگرداندن عظمت به آمریکا همسو نیستند.
ترامپ اعلام کرد: «خوزه آندره از «شورای از شورای ورزش، تناسب اندام و تغذیه»، مارک میلی از شورای مشورتی زیرساخت ملی، برایان هوک از «اندیشکده ویلسون» و کیشا لنس از «شورای صادرات ریاست جمهوری». شما اخراج شدید!»
برایان هوک در دولت نخست رئیس جمهوری آمریکا، سمت نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران را برعهده داشت.
نشریه امریکن کانسروتیو به نقل از منابع آگاه نوشته است، دلیل برکناری برایان هوک این بود که قبل از اینکه سیاست دولت ترامپ در قبال ایران تعیین شود، اعلام کرد سیاست دولت دوم او سیاست فشار حداکثری خواهد بود.