آفتاب: سعید جلیلی که در چین به سر میبرد در این کنفرانس خبری با اشاره به اینکه بسته پیشنهادی ایران روی میز است از 6 کشور طرف مذاكره موضوع هسته ایران دعوت کرد به گفتگوها بازگردند و بدانند که دوران اعمال زور و تحریم و فشار سپری شده است و جامعه جهانی دیگر اینگونه روشها را نمیپذیرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران سه پیشنهاد را برای گفتگو و همکاری مشترک بینالمللی مطرح کرد و گفت: خلع سلاح جهانی، تقویت آژانس بینالمللی انرژی اتمی و معاهده انپیتی و رفع نگرانیهای مشترک جهانی که محورهای اصولی آن در بسته پیشنهادی تهران مطرح شده است، میتواند زمینهساز همکاریها باشد.
جلیلی تصریح کرد: چرا شورای امنیت سازمان ملل ضد کشورهایی که سلاح هستهای را گسترش میدهند و رژیم صهیونیستی را به این سلاح مجهز کردهاند اقدامی نمیکند؟
دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت: باید کمیته ای حقیقتیاب تشکیل و مشخص شود چه قدرتهایی رژیم صهیونیستی را به سلاحهای هستهای مجهز کردهاند.
وی با اشاره به اینکه ایران به تکالیف خود کاملا عمل کرده و آژانس بیش از 20 بار به طور رسمی اعلام کرده است، هیچ انحرافی در فعالیتهای هستهای ایران وجود ندارد، گفت: از سوی دیگر رژیم صهیونیستی که به داشتن دهها کلاهک هستهای اعتراف کرده است و همواره یک کشور مستقل را به حمله نظامی تهدید میکند مورد هیچگونه اعتراض و مجازاتی قرار نمیگیرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با غیرمنطقی خواندن شروط برخی قدرتها برای تهیه سوخت راکتور تحقیقاتی تهران گفت: از طنزهای تاریخ این است که برخی قدرتها به جای تامین نیازهای انسان دوستانه ایران برای تامین سوخت مورد نیاز راکتور تحقیقاتی تهران بخواهند شروط غیرمنطقی به جمهوری اسلامی تحمیل و تهدید به تحریم و اعمال فشار کنند.
وی تصریح کرد: جامعه جهانی راهبرد دومسیره گفتگو در سایه فشار را نمیپذیرد و آن را رویکردی غیرمنطقی میداند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای امنیت ملی سیاستهای مبتنی بر یکجانبهگرایی را مورد اعتراض جامعه جهانی و عامل انزوای اجراکنندگان این سیاست دانست و گفت: شعار تغییر در انتخابات برخی کشورها در حقیقت برای خروج از انزوای جهانی داده شد تا از دامنه اعتراضات مردم آن کشورها کاسته شود و مورد اقبال مردم خودشان قرار گیرند.
جلیلی گفت: جامعه جهانی و ملتها انتظار دارند قدرتهایی که صرفا به اقتضای منافع خود و بدون هیچگونه توجیه منطقی و بینالمللی یک کشور را اشغال کرده و بیش از یک میلیون انسان بیگناه را به خاک و خون کشیدهاند باید در سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد مواخذه شوند.
وی افزود: اینکه اعضای انپیتی درپی اجرای تکالیف خود در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی و انپیتی، از حقوق قانونی برخوردار باشند از راههای مناسب تقویت این دو نهاد است.
جلیلی با اشاره به برگزاری کنفرانس خلع سلاح و عدم اشاعه در تهران گفت: چگونگی حضور و میزان مشارکت مدعیان خلع سلاح و عدم اشاعه نشانگر جدی بودن قدرتهای مدعی حفظ صلح و امنیت بینالمللی است.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که ظرفیت 7 کشور بهتر بتواند معضلات و مشکلات بینالمللی را حل و فصل و نگرانیهای مشترک را رفع کند.
جلیلی روابط ایران و چین را راهبردی و رو به گسترش خواند و گفت: ما اکنون در عرصه های مختلف با یکدیگر گفتگو و مشورت های خوب و به آینده روابط هم نگاه مثبتی داریم.
گفته میشود دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در پایان سفر خود به پکن از تاکید پکن و تهران بر ادامه مذاکره در مورد موضوع هستهای جمهوری اسلامی ایران خبر داد.
جلیلی که در پایان سفر دو روزه خود به چین سخن میگفت از اظهار نظر در مورد مواضع دولت این کشور در قبال خواستههای آمریکا خودداری کرده و این موضوع را مربوط به پکن دانست.
در عین حال ساعاتی پیش از این کنفرانس خبری، باراک اوباما طی گفتگوی تلفنی با همتای چینی خود از پکن خواست که برای تحت فشار قرار دادن ایران با غرب همکاری کند.