«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به خبرنگاران گفت: «ما فروش نظامی به هند را میلیاردها دلار افزایش خواهیم داد. ما همچنین راه را هموار میکنیم تا در نهایت جنگندههای رادارگریز اف-۳۵ را در اختیار هند قرار دهیم.»
به نقل از خبرگزاری رویترز، ترامپ زمان بندی دقیقی را برای این مساله تایید نکرد، اما فروش نظامی خارجی به ویژه فناوریهای پیشرفتهای مانند جنگندههای رادارگریز اف-۳۵ چندین سال به طول میانجامد.
رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک پس از دیدار با «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند همچنین گفت که این کشورها به توافقی دست یافتهاند که شامل واردات بیشتر نفت و گاز توسط هند برای کاهش کسری تجاری بین ۲ کشور میشود.
ترامپ همچنین اعلام کرد واشنگتن و دهلی با هم برای مقابله با آنچه تهدید از سوی «تروریسم رادیکالی» خوانده میشود، همکاری کنند.
یکی از مقامهای وزارت خارجه هند نیز بعدا گفت دهلی نو فرایندی کامل برای خریدهای نظامی خارجی از جمله درخواست پیشنهادات از تولیدکنندگان و ارزیابی آنها دنبال میکند.
وی در پاسخ به سوالی درباره فروش جنگندههای اف-۳۵ توسط آمریکا نیز گفت: «فکر نمیکنم با توجه به دستیابی هند به سکوی پیشرفته هوانوردی، این روند هنوز آغاز شده باشد. این چیزی است که در حال حاضر در مرحله پیشنهاد است.»
شرکت لاکهید مارتین که جنگندههای اف-۳۵ را تولید میکند، اعلام کرده که هرگونه بحث در مورد فروش این جنگندهها به هند در سطح دولتها انجام میشود.
فروش نظامی خارجی مانند این جنگندهها، قراردادهای بین دولتها در نظر گرفته میشود که در آن پنتاگون به عنوان یک واسطه بین پیمانکار دفاعی و یک دولت خارجی عمل میکند.
هند از سال ۲۰۰۸ با خرید بیش از ۲۰ میلیارد دلار از محصولات دفاعی ایالات متحده موافقت کرده است. سال گذشته، هند با خرید ۳۱ پهپاد MQ-۹ B SeaGuardian و SkyGuardian پس از مذاکراتی که بیش از شش سال به طول انجامید، موافقت کرد.
بر اساس اعلام سرویس تحقیقات کنگره ایالات متحده، انتظار میرود دهلی نو بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در دهه آینده برای نوسازی ارتش خود هزینه کند.