کد خبر: ۹۷۱۱۶۲
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۰

خراسان‌شمالی پس از برف؛ هوای پاک و شادمانی کشاورزان

مردم خراسان شمالی به ویژه کشاورزان استان که در فصل پاییز در انتظار بارش رحمت الهی بودند ۲ هفته ای پر از باران و برف را سپری کردند و از این رحمت الهی مسرور هستند.
خراسان‌شمالی پس از برف؛ هوای پاک و شادمانی کشاورزان
آفتاب‌‌نیوز :

تحلیل ها و گزارش ها از مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران کشور نشان می دهد که در ۱۰ ساله اخیر منتهی به آذرماه امسال ۸۳ درصد از عرصه استان خراسان شمالی درگیر خشکسالی است به طوری که بیش از ۵۰ درصد از پهنه این استان متاثر از خشکسالی های شدید تا بسیار شدید و بیش از ۳۰ درصد آن درگیر خشکسالی های خفیف تا متوسط است.

خطه ای که در گذشته به نگین سرسبز شمالشرق کشور مشهور بود در سال های اخیر با بحران کم آبی مواجه است ولی در روزهای اخیر ورق برگشته است و باران رحمت الهی در این خطه شروع به باریدن گرفت.

فعالیت سامانه بارشی به مدت ۲ هفته وارد خراسان شمالی شده و سبب بارش باران، برف و کاهش دمای هوا در مناطق مختلف استان شد و موجب خوشحالی کشاورزان شد.

تحلیل آماری از اداره کل هواشناسی خراسان شمالی موج سرمای ۱۹ تا ۲۴ بهمن ماه ۱۴۰۳ حاکی از این است که در فاصله زمانی ۱۹ تا ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، بر اساس اطلاعات به ثبت رسیده در ایستگاه های هواشناسی خراسان شمالی، میانگین دمای استان به منفی ۲.۲ درجه سلسیوس رسید که کاهش ۵.۹ درجه ای را نسبت به بلند مدت نشان می دهد.

همچنین در این دوره در روز ۲۱ بهمن میانگین دمای استان به منفی ۳.۹ درجه سلسیوس رسید که ۷.۸ درجه نسبت به بلند مدت این روز کاهش را نشان می دهد.

در این دوره کمترین مقدار دما در ایستگاه فاروج معادل منفی ۱۶.۷ درجه سلسیوس در صبحدم ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ به ثبت رسید.

کمترین میانگین دما در بین ایستگاه های استان نیز از کوسه معادل منفی ۶.۱ درجه سلسیوس گزارش شد که نسبت به میانگین بلند مدت دمای این ایستگاه در دوره مشابه ۵.۶ درجه کاهش را نشان می دهد.

در بین مراکز شهرستان ها نیز فاروج با میانگین دمای منفی ۳.۲ درجه سلسیوس و کاهش ۶.۱ درجه نسبت به بلند مدت، سردتر از سایر مراکز ظاهر شد.

بسیاری از کشاورزان خراسان شمالی که مشغول کشت غلات پاییزه بودند از نعمت بارش الهی که از هفته های گذشته آغاز شده است و اکنون ادامه دارد، خوشحال شدند.

دیمکاران استان برای کشت غلات چشم به آسمان داشتند و این روزها با بارش نعمت الهی موجب خوشحالی آنان شدند و در این میان باغ های خراسان شمالی نیز که به دلیل کمبود منابع دچار بی آبی شده بود با این بارش ها سیراب شدند که باغ داران نیز از این بارندگی مسرور هستند.

همچنین این بارندگی گرد و خاک ناشی از باد و ریزگردهای پاییز امسال را شست و هوا را طراوت بخشید که شهروندان استان خراسان شمالی این روزها را با هوایی تمیز سپری می کنند.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد.

۴۴ درصد جمعیت یک میلیون نفری خراسان شمالی در نواحی روستایی سکونت دارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین