شولتس درباره اینکه آیا وی نیز همچون دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، اوکراین را مقصر جنگ میداند یا خیر، گفت: اینگونه نیست. ما در اروپا بر این مساله تاکید داریم.
وی اظهار کرد که اتحادیه اروپا مسیر پیوستن اوکراین به این اتحادیه را باز نگه داشته است و کییف «نباید در تصمیم خود برای پیوستن به اروپا به عنوان یک ملت دموکرات با مانع روبهرو شود.»
صدراعظم آلمان تاکید کرد که اوکراین باید ارتشی قوی داشته باشد و «ما در اروپا و شرکای بینالمللی و دو سوی اقیانوس اطلس مسئولیت ایجاد آن را بر عهده بگیریم.»
اروپا هنوز نتوانسته است پاسخی برای سیاست دولت ترامپ در قبال اوکراین پیدا کند و نگران است که مذاکرات واشنگتن و مسکو در مورد پایان دادن به جنگ اوکراین کنار گذاشته شود.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر در ارتباط با حل و فصل مناقشه اوکراین گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند.
در پی این تماسها، هیاتهای روسیه و آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور سه شنبه ۳۰ بهمن گفتوگوهای خود را در شهر ریاض آغاز کردند.
رئیس جمهور آمریکا پس از گفتوگوهای هیاتهای واشنگتن - مسکو در ریاض عربستان درباره پایان جنگ اوکراین، حملات خود به ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین را افزایش داده است.
وی زلنسکی را دیکتاتور خوانده و از حجم کمکهای دولت جو بایدن رئیس جمهور سابق آمریکا به کییف انتقاد کرده است.
ترامپ چهارشنبه در شبکه اجتماعی خود موسوم به تروث سوشال نوشت: ولادیمیر زلنسکی به عنوان یک کمدین نسبتاً موفق، آمریکا را ترغیب کرد که ۳۵۰ میلیارد دلار هزینه کند، تا وارد جنگی شود که نمیتوانست در آن پیروز شود، جنگی که نباید هرگز شروع میشد، جنگی که او، بدون آمریکا و ترامپ هرگز قادر به حل و پایان آن نخواهد بود.