آفتابنیوز :
آفتاب: این یادداشت به قلم بهرام گلزاده از سایت آینده (www.ayande.net) برداشته شده که به بحث خواست تغییر در کشورهای اسلامی منطقه از جمله کشور عربی مصر از طریق انتخابات میپردازد.
بهرام گلزاده"محمد البرادعی" مدیرکل پیشین آژانس بین المللی انرژی اتمی، که مصری الاصل است، فعالیت سیاسی خود برای انتخابات دوره ی آینده ریاست جمهوری مصر، با شعار تغییر آغاز کرده است. برادعی اتفاقا جنبش خود را نیز "انقلاب سبز" نامیده و به نظر می رسد در صورت فراهم بودن شرایط برای یک انتخابات آزاد، رقیب جدی و سختی برای "حسنی مبارک" رییس جمهوری ۸۴ ساله مصر که از بیماری رنج می برد باشد.
انتظار می رود بخش قابل توجهی از مردم سیاسی مصر که سالهاست از دیکتاتوری و استبداد در این کشور عربی آفریقایی رنج می برند، از این جنبش حمایت کنند. قبل از پایان ریاست برادعی بر آژانس هسته ای زمزمه هایی در ارتباط با آمادگی وی برای حضور سیاسی وی در ساختار قدرت در مصر به گوش می رسد و وی نیز در مواردی با نمادهای سبز در محافل عمومی ظاهر می شد.
ناگفته نماند که البرادعی، شرکت خود در انتخابات آتی مصر را به نظارت سازمان های بین المللی بر این انتخابات، مشروط کرده است.
این شخصیت سیاسی مصری، در زمان تصدی ریاست آژانس هسته ای نقش کلیدی در مناقشه ی پرونده هسته ای ایران ایفاء کرد و معمولا نیز مورد انتقاد طرفین قرار می گرفت. البرادعی، هفته گذشته در گفت و گو با یک نشریه در ارتباط با نوع بیانیه ها و گزارش هایی که در خصوص فعالیت هسته ای جمهوری اسلامی تنظیم و صادر می شد، خاطرنشان ساخته بود که صدور گزارش های به شکلی بوده که از بروز جنگ جلوگیری کند.
بسیاری از کارشناسان و آگاهان سیاسی، معتقدند، محمد البرادعی در زمان تصدی اش در آژانس هسته ای تلاش می کرده که نقش بی طرفانه و فنی در مناقشات هسته ای جهان ایفاء کند و مستقل از فشارهای سیاسی تصمیم گیری نماید. وی در مواردی همزمان، مورد انتقاد طرفین مناقشه ، یعنی تهران و غرب قرار داشت.
پیش از این سیاستمدار مصری، دکتر "عبدالله عبدالله" نیز در انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری افغانستان با شعار تغییر و اصلاحات و با نماد سبز، وارد کارزار انتخابات شد اما در دوره دوم انتخابات به دلیل آنچه که "تقلب سازمان یافته دولتی در انتخابات نام گرفت" از رقابت با "حامد کرزای" رییس کنونی دولت افغانستان، کناره گیری کرد.
به نظر می رسد، اصلاحات و تغییر در برخی کشورهای عربی و اسلامی با شعار سبز به صورت فراگیری در حال گسترش است و این تغییر از خاورمیانه ی آسیایی به آفریقا نیز کشیده شده است.
آیا این پیشگامان، و طرفداران تغییر و اصلاح، که با نماد سبز، مهیای بدست گرفتن سکان اجرایی اداره کشور خود شده اند، موفق به حضور در ساختار قدرت، خواهند شد؟