آفتابنیوز :
آفتاب: پی. جِی. کرولی سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که توافق پیشنهادی آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در اکتبر 2009 مطرح شد، همچنان روی میز است. با وجود این او اشاره کرد که واشنگتن امیدواری کمی دارد که تهران آن را محقق کند.
به گزارش رویترز،کرولی به خبرنگاران گفت: اگر ایران علاقمند باشد، ما هنوز علاقمند به تعقیب آن پیشنهاد هستیم. آن توافق باید به روز شود چرا که طی دوره 7 ماههی گذشته ایران سانتریفیوژهایاش را فعال کرده و بر میزان سوخت در دسترساش افزوده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: اگر ایران میخواهد تا این پیشنهاد را دنبال کند، آنچه باید انجام دهد این است که واقعا به آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کند. این چیزی است که ایران هرگز انجام نداده است.
او افزود: آنچه ایران هنوز انجام نداده این است که به آژانس مراجعه کرده، بنشیند و به آنچه پاییز گذشته روی میز گذاشته شد، پاسخ بامعنایی دهد.
کرولی گفت ایالات متحده به هیچ توافقی علاقمند نیست که بدون درخواست تغییرات مهم، صرفا به ایران زمان بیشتری اعطا کند.
ظاهرا منظور کرولی از پاسخگویی به نگرنیهای بینالمللی این است که ایران باید بخش اعظم اورانیوم با غنای 3 و نیم درصد خود را برای غنای بیشتر تا 20 درصد به خارج از کشور منتقل کند، چرا که او گفت: ایران طی ماهها اشکالی از مبادله سوخت را پیشنهاد داد، که هیچ یک از آنها به نگرانی اصلی بینالمللی درباره روند برنامه هستهای ایران نمیپردازد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت: اگر ایران خواهان مبادلهای است که نه تنها نیاز به حق ایرانیها را برآورده سازد، بلکه به نگرانیهای اصلی بینالمللی درباره برنامه هستهای ایران نیز توجه کند، ما میتوانیم آن را به بحث بگذاریم. اما متأسفانه ایران با هیچ نوع پیگیری بامعنایی ادامه نداد.
کرولی اظهار داشت: در مرکز پیشنهاد آژانس این موضوع قرار دارد که ایران میزان قابل ملاحظهای از سوخت اورانیوم خود را منتقل کند و میزان متناظری سوخت متناسب با رآکتور تحقیقاتی تهران دریافت کند. ایران هرگز با این مورد موافقت نکرده است.
خبرگزاری فرانسه روز یکشنبه به نقل از منوچهر متکی گفت که ایران قصد دارد برای برون رفت از بنبست توافق سوخت هستهای، با 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل گفتگو کند.
متکی گفت چنانچه همه اعضای شورای امنیت بخواهند، توافق سوخت هستهای می تواند طی دو هفته قطعی شود.
او افزود در روزهای آتی باید گفتگوهای مستقیمی با 14 عضو شورای امنیت و نیز مذاکرات غیرمستقیمی با عضو دیگری داشته باشیم.
آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند.