کد خبر: ۹۷۹۳۰۰
تاریخ انتشار : ۱۲ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۲

سیزده بدر با طبیعت مهربان باشیم

همه ساله در روز طبیعت شهروندان ایرانی به همراه خانواده و اقوام ساعاتی را در دامان طبیعت سپری می‌کنند ولی این حضور بعضا باعث ورود آسیب‌ها و خسارت‌هایی به این میراث بین نسلی می‌شود.
سیزده بدر با طبیعت مهربان باشیم
آفتاب‌‌نیوز :

طبیعت میراث ارزشمندی است که هنه ما وظیفه داریم در صیانت و حراست از آن کوشا باشیم.

حجم گستره حضور شهروندان در طبیعت و بی توجهی برخی به آن خسارت‌هایی را به طبیعت وارد می‌کند. در این بین رعایت برخی توصیه‌ها می‌تواند خسارت‌های وارده به طبیعت را کاهش دهد.

در همین زمینه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با ارائه توصیه‌هایی گردشگران و مسافران، از آنان خواسته است سهم خود را در حراست از طبیعت خدادادی این استان ادا کرده و یاریگر متولیان حفظ و حراست از طبیعت باشند.

بر اساس این گزارش حفاظت پوشش گیاهی مراتع از لگدمال شدن و تخریب، به ویژه گیاهان جوان و بومی که در حفظ خاک و تغذیه دام نقش اساسی دارند، بسیار حایز اهمیت است و انتظاهر می‌رود گردشگران از آسیب زدن به درختان و درختچه‌ها، شکستن شاخه‌ها و روشن کردن آتش در عرصه‌های منابع طبیعی از گردشگران خودداری کنند.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل همچنین به طبیعت گردان توصیه کرده است در صورت برافروختن آتش در طبیعت، محل را بعد از خاموش شدن کامل شعله‌ها ترک کنند و از ایجاد آتش‌سوزی در علفزار‌های خشک جلوگیری شود و از پرتاب ته سیگار، چوب کبریت و اشیای شیشه‌ای یا فلزی به مراتع که از عوامل حریق است، اجتناب کنند.

رهاسازی انبوه زباله در طبیعت چهره و دامان آن را زشت و نازیبا می‌کند.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل توصیه کرده استعلاقه‌مندان به طبیعت، زباله‌های خود را در طبیعت رها نکنند بلکه آنها را به سطل‌های آشغال یا سایر مراکز جمع‌آوری زباله منتقل کنند تا از آلودگی مراتع که به پوشش گیاهی و حیات وحش لطمه می‌زند، جلوگیری شود.

این اداره کل همچنین توصیه کرده است پسماند‌های غذایی قابل تجزیه را در گودال کوچکی دفن کنند و روی آن را با خاک بپوشانند

هدف از سفر به طبیعت، آشتی با آن و بهره‌مندی از مواهب الهی است، بنابراین سعی کنیم کوچکترین اثری از ما در طبیعت بر جا نماند.

یکی رفتار‌هایی که معمولا باعث تخریب طبیعت می‌شود حضور خودرو‌ها در خارج از جاده‌های اصلی است. این کار باعث تخریب خاک و پوشش گیاهی مراتع می‌شود.

اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل به شهروندان توصیه کرده است در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف اراضی ملی، آتش‌سوزی و سایر مخاطرات در حوزه منابع طبیعی را به سامانه‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ گزارش دهند.

مسافران و گردشگران با رعایت این نکات ساده و با آگاهی‌رسانی و کمک به یکدیگر، می‌توانند خسارت‌های وارده به مراتع در روز طبیعت را به حداقل رسانده و به حفظ اکوسیستم ارزشمند استان کمک کنند.

کار حفاظت از منابع طبیعی تعطیل‌بردار نیست و نیرو‌های یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل در تعطیلات به گشت و مراقبت از عرصه‌های طبیعی ادامه می‌دهند و برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع به همراهی و همکاری مردم و دوستداران منابع طبیعی و محیط زیست نیاز دارند.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده و از ۹۰۲ هزار هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میان‌بند و ۶۹ هزار هکتار جنگل برخوردار است و گونه‌های غالب جنگل‌های این استان را فندق، ارس، بلوط، زبان گنجشک و افرا تشکیل می‌دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین