کد خبر: ۹۸۰۸
تاریخ انتشار : ۲۸ مرداد ۱۳۸۴ - ۱۲:۱۶
رايس:

تعهدات اسراييل براي صلح با فلسطينيان فراتر از اين عقب نشيني است

آفتاب‌‌نیوز :
 نيروهاي امنيتي اسراييل به كنيسه‌هاي اين دو شهرك يورش برده و شهرك نشينان و معترضاني را كه براي ايجاد خلل در اين طرح در اين مكان‌ها پنهان شده بودند را بيرون راندند.

ارتش اسراييل اعلام كرد، ‌١٨٥٠ اسراييلي از نوه دكاليم و ‌٦٥٥ تن نيز در كفار داروم تخليه شدند.

ارتش اسراييل در بيانيه‌اي اعلام كرد: نيروهاي مسلح و پليس اسراييل به تخليه‌ي نوار غزه و كرانه‌ي باختري با قاطعيت ادامه مي‌دهند.

فلسطينيان از اين طرح آريل شارون، نخست وزير اسراييل استقبال كرده‌اند؛ اما از اين موضوع نيز بيم دارند كه اسراييل اقتدارش در كرانه‌ي باختري را افزايش دهد.

پاكسازي كفار داروم و نوه دكاليم، چالش عظيمي را براي نيروهاي اسراييلي كه مسوول تخليه‌ي اين شهرك نشينان بودند، ايجاد كرد.

درگيري ميان شهرك نشينان و نيروهاي امنيتي در روز پنجشنبه ‌٤٤ مجروح بر جاي گذاشت.

نيروهاي اسراييلي شب گذشته اعلام كردند، آنها ‌١٤ شهرك از ‌٢١ شهرك در نوار غزه را تخليه كرده‌اند.

از سوي ديگر، راديو اسراييل به نقل از ارتش اسراييل اعلام كرد، تخريب منازل تخليه شده در شهرك‌هاي كفار داروم و دو شهرك ديگر در اين منطقه از يكشنبه آغاز مي‌شود.

شهرك‌هاي كاتيف، نتزانيم و آتزمونا و چند خانوار در شهرك "الي سينايي" نيز طي چند روز آينده تخليه مي‌شوند.

انتظار مي‌رود تخليه‌ي "سانور" و "حمش" دو شهرك باقي مانده در شمال كرانه‌ي باختري نيز شنبه‌ و يكشنبه‌ي هفته‌ي آتي انجام مي‌شود.

اين در حالي است كه يك مقام دفاعي عالي‌رتبه‌ي اسراييل برآورد كرد، عقب نشيني از نوار غزه و شمال كرانه‌ي باختري تا يكشنبه‌ي هفته آينده به طول انجامد. شهرك‌هاي موجود در كرانه‌ي باختري تا پيش از تكميل عقب نشيني از نوار غزه تخليه نمي‌شوند.

از سوي ديگر، كوفي عنان دبيركل سازمان ملل، از رهبري شارون براي اجراي طرحش تقدير كرد.

عنان اظهار داشت: در صورتي‌كه قرار باشد صلحي در خاورميانه برقرار شود، نيازمند رهبري، ديدگاه و خواست رهبران دو طرف و ايثار است.

عنان از تلاش‌هاي شارون براي اجراي اين طرح تقدير كرد.

استفان دوجاريك، سخنگوي عنان اظهار داشت: دبيركل اميدوار است فلسطينيان و اسراييلي‌ها در اين دوره‌ي سخت از خود خويشتن‌داري نشان دهند.

دوجاريك افزود: عنان معتقد است يك جداسازي موفق بايد گام اول در جهت ازسرگيري روند صلح در راستاي طرح نقشه‌ي راه براي برقراري صلح در خاورميانه باشد.

دوجاريك ادامه داد: عنان هم چنين رهبران فلسطيني را به نشان دادن تعهداتشان به برقراري امنيت و صلح با برگزاري نظم و قانون پس از اين عقب نشيني ترغيب كرد.

عنان همچنين حمله‌ي مسلحانه‌ي يك شهرك نشين يهودي به چهار كارگر فلسطيني در كرانه‌ي باختري را كه منجر به كشته شدن آنها شد، محكوم كرد و آن را يك حمله‌ي تروريستي خواند.

اين تيراندازي به سوي خودروي حسن يوسف، يكي از رهبران حماس صورت گرفت كه در زمان تيراندازي وي در خودرويش حضور نداشت.

يوسف مستقيما گروه يا رژيم صهيونيستي را مسوول اين تيراندازي معرفي نكرد؛ اما آن‌را تلاشي براي ساكت كردن اعضاي حماس در زماني‌كه قصد صحبت درباره‌ي مقاومت را داشتند، معرفي كرد. 

احمد قريع، نخست وزير تشكيلات خودگردان هشدار داد كه حمله‌ي تروريستي افراطيون اسراييلي عليه فلسطينيان به ناآرامي در كل منطقه مي‌انجامد.

قريع به خبرنگاران گفت: اين جنايت ثابت كرد كه "ترور اسراييلي" عميق و رو به رشد است. حمله‌ي اسراييل عليه غيرنظاميان مطمئنا به سوي موج جديدي از حملات تروريستي در كل منطقه منتهي مي‌شود.

وي خاطر نشان كرد، تشكيلات خودگردان به كابينه‌ي اسراييل در خصوص امكان حمله‌ي شهرك نشينان به فلسطينيان هشدار داده است؛ اما طرح‌هاي اسراييل عليه يهوديان جدي نيست و براي مقابله با اين ترور كه هدف آن غير نظاميان فلسطيني است، كافي نمي‌باشد.

وي همچنين بر اهميت تضمين حفاظت بين‌المللي از غير نظاميان فلسطيني تاكيد كرد و از اسراييل خواست تا شهرك نشينان را به دليل آنكه سلاح‌هايشان غيرقانوني است و در جنايات عليه فلسطينيان به كار گرفته مي‌شود، خلع سلاح كنند.

قريع تاكيد كرد، شهرك‌هاي صهيونيست نشين مانند انكوباتور هستند و تعصب و تهجر اسراييلي و اقدامات شهرك نشينان واقعا خطرناك است.

از سوي ديگر مشير المصري، رهبر عالي‌رتبه‌ي جنبش حماس، سوگند ياد كرد تا حمله‌ي اين يهودي به فلسطينيان در كرانه‌ي باختري را تلافي كند.

مصري اظهار داشت: اين جنايت هرگز بدون پاسخ باقي نمي‌ماند؛ پاسخي كه در حد خون مقدس فلسطينيان باشد.

سخنگوي حماس اعلام كرد: دشمن صهيونيستي مسوول كامل اين جنايت است و جان نظاميان و شهرك نشينان را تهديد مي‌كند.

وي افزود: اين دومين حمله عليه فلسطينيان بود و چنين جناياتي با هدف تضمين عدم ايجاد بحران داخلي سياسي در دولت دشمن است.

حماس همچنين اعلام كرد، اين جنبش نفعش را در عقب نشيني از غزه شاهد است و اين حمله را فورا پاسخ نمي‌دهد.

از سوي ديگر، خبرگزاري فرانسه به نقل از يك منبع ارتش اسراييل اعلام كرد، تنها ‌٢٥ درصد از ‌٨٠٠٠ شهرك نشين در شهرك‌هايشان باقي مانده‌اند.

خبرگزاري فرانسه هم چنين از دستگيري ‌١٠٠ يهودي افراطي در درگيري‌ها در شهرك كفار داروم خبر داد.

كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه‌ي آمريكا نيز در گفت‌وگو با روزنامه‌ي نيويورك تايمز تاكيد كرد، تعهدات اسراييل براي صلح با فلسطينيان فراتر از اين عقب نشيني كنوني است.

رايس اظهار داشت: اين تعهدات تنها عقب نشيني از غزه نيست.

رايس با اظهار همدردي با شهرك نشينان اسراييلي كه از منازلشان در غزه بيرون رانده‌ شده‌اند، اين امر را نيز روشن ساخت كه وي از فلسطينيان و اسراييل انتظار دارد اقدامات بيشتري را در جهت ايجاد يك كشور فلسطيني مستقل به انجام رسانند.

رايس در اين گفت‌وگو اظهار داشت: اين لحظه يك لحظه‌ي تاثيرگذار در تاريخ خاورميانه است و شارون خودش را در اين زمان بسيار شجاع نشان داد.

وي همچنين گفت، تشكيلات خودگردان بايد اقداماتش را در جهت خلع سلاح سريع مبارزان فلسطيني با هدف حفظ آتش بس به انجام رساند.

از سوي ديگر، مقامات رسمي رژيم صهيونيستي از سوء استفاده‌ي حماس از اين عقب نشيني براي انجام حملات بيشتر عليه اسراييل اظهار نگراني كردند. اين مقامات اعلام كردند، حماس از اين آتش بس براي تقويت خود و آموزش ارتشش در غزه استفاده مي‌كند.

رايس نيز ادعا كرد: من شك ندارم كه حماس در حال آموزش و افزايش توانمندي‌اش براي ايجاد آشوب به عنوان يك سازمان تروريستي است.

وي بر تعهد فلسطينيان براي خلع سلاح حماس تاكيد كرده و اعلام كرد: اين امر از زمره‌ي تعهدات فلسطينيان بر اساس طرح نقشه‌ي راه است.

از سوي ديگر، يهودي‌اي كه به چهار كارگر فلسطيني تيراندازي كرده بود، در حالي كه به زور به دادگاه برده مي‌شد، به خبرنگاران گفت: من از آنچه كه انجام داده‌ام، متاسف نيستم. من مي‌خواستم اين عقب نشيني را متوقف كنم و اميدوارم فردي شارون را به قتل رساند.

محمود عباس، رييس تشكيلات خودگردان كه حدود ‌٧٥٠٠ نيروي امنيتي فلسطيني را براي جلوگيري از حملات مبارزان فلسطيني مستقر كرده است، آرامش پس از اين واقعه را خواستار شد؛ اما گروه‌هاي حماس و جهاد اسلامي سودگند خوردند كه تلافي مي‌كنند.

هم چنين مروان برغوثي، رهبر فلسطيني دربند در زندان‌هاي رژيم صهيونيستي،‌ اين عقب نشيني را پيروزي براي مقاومت در برابر اشغالگري اسراييل در نوار غزه خواند.

از سوي ديگر، شارون در گفت‌وگو با هاآرتص اظهار داشت، حوادث اتفاق افتاده در كفار داروم جنايت است.

اين در حالي است كه در جريان درگيري در كفار داروم، درگيري به بام كنيسه‌هاي اين شهرك كشيده شده بود.

شارون اظهار داشت؛ وي به زودي از شهرك‌هاي تخليه شده ديدار مي‌كند.

وي افزود: من ماجراها در نوار غزه را به طور زنده از تلويزيون دنبال مي‌كنم و با شنيدن واقعه‌ي كفار داروم سخت‌ترين روز زندگي‌ام بر من سپري شد.

شارون ادامه داد: من تاريخچه‌ي كفار داروم را كه در سال ‌١٩٤٦ در زمين‌هاي خريداري شده از سوي يهوديان ساخته شد و شهامت خاص آنها در جنگ ارتش‌هاي عرب را به خاطر دارم. اين جامعه كوچك پيشرفت مصريان را براي چند روز بسيار حياتي متوقف كردند.

شارون هم چنين از نيروهاي مسوول تخليه‌ي شهرك‌ها براي خويشتن داري‌شان تقدير كرد.

نخست وزير اسراييل ادامه داد،‌ تخليه هنوز به اتمام نرسيده است.

وي همچنين از حملات اخير يهوديان اظهار تاسف كرد و گفت، وي به رييس شين بت دستور داده تا هر اقدام لازمي را براي جلوگيري از وقوع چنين حملاتي به انجام رساند.

از سوي ديگر، خبرگزاري آسوشيتدپرس اعلام كرد، اعراب در حالي تصاوير خروج يهوديان از كنسيه‌ها را مشاهده كردند كه بسياري از آنها اين جريان را پيروزي براي فلسطينيان خوانده و اين سوال در اذهانشان نقش بسته كه چطور عقب نشني از غزه سياست‌هاي منطقه را تغيير مي‌دهد؟

شبكه‌ي العربيه و الجزيره اين جريان را به طور كامل به تصوير كشيده و شبكه‌ي المنار در لبنان نيز اين واقعه را با شادماني پخش كرد.

اما هنوز بسياري در جهان عرب از اين موضوع بيم دارند كه عقب نشيني اسراييل از نوار غزه تنها قدرت اسراييل در كرانه‌ي باختري و شرق بيت‌المقدس را تقويت مي‌كند.

روزنامه‌ي هاآرتص همچنين نوشت، ‌٥/١٢ ميلوين دلار به كشاورزان گاش كاتيف داده شده است.

"موسسه‌ي همكاري اقتصادي"، سازمان اسراييلي كه ارتباط ميان سازمان‌هاي غيردولتي را با روند صلح هماهنگ مي‌كنند، اين بودجه را به كميته‌ي نماينده‌ي اين كشاورزان تحويل داد.

اين مبلغ در اختيار كشاورزاني قرار مي‌گيرد كه منازلشان را تخليه كرده‌اند.

انتظار مي‌رود چند ميليون دلار ديگر طي روزهاي آتي به شهرك نشينان پرداخت شود.

كشاورزان براي هر "دانوم" زمين ‌٤٠٠٠ دلار دريافت مي‌كنند. مزارع يهوديان در نوار غزه ‌٣٠٠٠ دانوم است.

خبرگزاري شينهوا به نقل از صائب عريقات، مذاكره كننده‌ي ارشد فلسطين اعلام كرد، مناطق تخليه شده در شمال كرانه‌ي باختري بايد در كنترل كامل فلسطينيان قرار گيرد.

عريقات در گفت‌وگو با صداي فلسطين اظهار داشت، وي با شيمون پرز معاون شارون در اين باره گفت‌وگو كرده است.

وي با بيان اين مطلب كه طرف فلسطيني خواهان انجام اين طرح توام با صلح است، افزود، وي در خصوص امكان طلب كمك از طرف سومي در خصوص مرزهاي عبوري، بنادر و فرودگاه‌ها با پرز مباحثه مي‌كند.

نماينده‌ي ارتش اسراييل نيز اعلام كرد، تخليه‌ي غزه سريعتر از زمان پيش بيني شده‌اش در حال انجام است و تخريب منازل شهرك نشينان نيز روز يكشنبه‌ي آينده به انجام مي‌رسد.

فرمانده‌ي شاخه‌ي عمليات‌ ارتش اسراييل اعلام كرد: تخليه‌ي تمام شهرك‌هاي غزه يكشنبه‌ي هفته‌ي آينده به اتمام مي‌رسد و در صورتي‌كه شرايط به همين منوال پيش رود، سه تا چهار شهرك ديگر نيز تا چهارشنبه تخليه مي‌شوند.

اسراييل در نظر دارد اوايل ماه اكتبر پس از تكميل اين تخليه و تخريب منازل شهرك نشينان، كنترل كل غزه را به تشكيلات خودگردان واگذار كند.

خبرگزاري فرانسه نيز از گفت وگوي ولاديمير پوتين، رييس جمهور روسيه با ملك عبدالله‌ دوم پادشاه اردن، در خصوص پس زمينه‌هاي عقب نشيني اسراييل از غزه خبر داد.

ملك عبدالله دوم اظهار داشت: ما درباره‌ي روند صلح در خاورميانه و اوضاع در ايران و عراق گفت‌وگو كرديم.

اين مذاكرات در حالي انجام مي‌شد كه اردن براي تقويت حمايت بين‌المللي از تشكيلات خودگردان در آستانه‌ي اين عقب نشيني تلاش مي‌كند.

مقامات اردني اعلام كردند: روسيه نقش متعادل كننده‌يي به عنوان يكي از اعضاي كميته‌ي كاري چهار جانبه بر عهده دارد.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین