کد خبر: ۹۸۲۷۴۸
تاریخ انتشار : ۲۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۲:۱۹

جزئیات نظر مخالفان و موافقان در جلسه مجمع تشخیص برای «پالرمو و CFT

سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام جزئیات استدلال‌های مخالفان و موافقان پیوستن ایران به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT را تشریح کرد.
جزئیات نظر مخالفان و موافقان در جلسه مجمع تشخیص برای «پالرمو و CFT
آفتاب‌‌نیوز :

محسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در جمع خبرنگاران در تشریح جزئیات جلسه مجمع برای بررسی دو لایحه پالرمو و CFT گفت: بعد از ۵ جلسه کمیسیون مشترک، اولین جلسه بررسی دو لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون‌های پالرمو و CFT به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور سران سه قوه و اکثریت اعضا برگزار شد.

وی با بیان اینکه در ابتدای جلسه آیت الله آملی لاریجانی این موضوع مهم را تبیین کردند که چرا مجمع تشخیص به لحاظ قانونی و حقوقی به بررسی این دو لایحه می‌پردازد، اما موضوع FATF را بررسی نمی‌کند، اظهار کرد: در ادامه جلسه گزارش کمیسیون مشترک قرائت شد و دولت و مجلس نظرات خود را در مورد این دو لایحه بیان کردند، سپس موافقان و مخالفان پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو نظرات خود را بیان کردند.

سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در تشریح نظرات موافقان پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو، گفت: موافقان معتقد بودند که جمهوری اسلامی ایران از بزرگترین قربانیان تروریسم، قاچاق و پولشویی است، اما در عین حال نپیوستن ایران به این دو کنوانسیون موجب شده که تصویر غلطی از ایران به جامعه جهانی منتقل شده و در بسیاری از موارد به همین دلیل نتوانستیم پیگیر احقاق حق ملت ایران در صحنه بین المللی باشیم.

دهنوی تاکید کرد: لذا اصرار داشتند که پیوستن به این دو کنوانسیون هم در احقاق حقوق ملت ایران و هم در بهبود تعاملات بین المللی موثر خواهد بود.

وی ادامه داد: استدلال دیگر این بود که جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون‌هایی که به مراتب تعهدات بیشتری برای کشور ایجاد کرده، پیوسته است و مشکلی هم برای کشور ایجاد نشده است.

سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از این نشست خبری در مورد نظرات مخالفان پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو اظهار کرد: مخالفان لایحه پالرمو معتقد بودند در این شرایط زمانی و به خاطر تحریم‎های ظالمانه، پیوستن ایران به این کنوانسیون می‌تواند موجب افزایش فشار اقتصادی شود، زیرا اطلاعات محرمانه اقتصادی ایران و مسیر‌های دور زدن تحریم‌ها افشا خواهد شد، لذا شرایط زمانی فعلی را شرایط مناسبی برای پیوستن به این کنوانسیون‌ها نمی‌دانستند.

وی ادامه داد: علاوه بر این مخالفان پیوستن ایران به این کنوانسیون‌ها استدلال می‌کردند که ایران ۳۹ اقدام از ۴۱ اقدام مورد نظر FATF را انجام داده است و FATF قبول نکرده است، لذا مشخص نیست که پیوستن ایران به این دو کنوانسیون نیز از سوی FATF مورد پذیرش قرار گیرد.

سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با توجه به اینکه بررسی نظرات کارشناسی به طول انجامید، زمان جلسه برای بررسی این دو لایحه به پایان رسید لذا رای گیری انجام نشد و ادامه بررسی این دو کنوانسیون با اولویت بررسی کنوانسیون پالرمو به جلسه آینده صحن مجمع موکول شد.

آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به برخی فضاسازی‌ها درباره بررسی لوایح CFT پالرمو در مجمع تشخیص گفت: عمده مخالفان و موافقان در مورد FATF صحبت می‌کنند در حالی که فعلاً FATF مطلقاً در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست.

به گزارش مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در ابتدای جلسه ضمن تشکر از فرمایش‌های حکیمانه رهبری در مورد مذاکرات عمان با بیان اینکه سخنان ایشان مسیر روشنی را برای دیپلماسی کشور در مذاکرات ترسیم کرد و موجب آرامش جامعه شده است، گفت: نباید به صورت افراطی به مذاکرات خوشبین و یا بدبین بود.

وی تصریح کرد: مهمترین مسئله این است که نباید امور اجرایی کشور به مذاکرات گره زده شود طبیعتاً وزارت امورخارجه در مسیر انجام وظایف خود مذاکرات را پیگیری می‌کند و البته باید خطوط قرمز جمهوری اسلامی را نیز رعایت کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه امور کشور نباید معلق و مشروط به مذاکرات شود، اظهار کرد: انتظار این است که قوای سه. گانه و همه دستگاه‌ها توان خود را برای تحقق اهداف کشور در مسیر روشن برنامه هفتم توسعه به کار ببندند. مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز آماده است در چارچوب‌های قانونی به دولت کمک کند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ مبنی بر سرمایه گذاری برای تولید و با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در مسیر تولید ریشه حل بسیاری از مشکلات کشور است، خاطر نشان کرد: شعار سال از ناحیه مقام معظم رهبری در واقع سیاستگذاری است. جذب سرمایه موجب افزایش اشتغال و استقلال کشور است لذا امیدواریم همه دستگاه‌ها به ویژه دستگاه‌های اجرایی، در این مسیر حرکت کنند.

 آملی لاریجانی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان اینکه صهیونیست‌ها در جنایات اخیر از حد تصور بشری عبور کرده‌اند، گفت: ملت فلسطین در ۱۶ماه اخیر مورد بزرگترین ظلم‌ها قرار گرفته‌اند و بیش از ۵۰ هزار مرد، زن و کودک به شهادت رسیدند که همه این‌ها مصداق بارز جنایت جنگی است.

وی با بیان اینکه دنیای غرب که ادعای تمدن و مدنیت دارد متاسفانه حامی چنین جنایاتی است، اظهار داشت: غرب مدعی حقوق بشر نه تنها مانع این جنایات نمی‌شود بلکه با ارسال سلاح و حمایت‌های مالی، حامی رژیم صهیونیستی است. حاکمان دنیای غرب در حمایت از این ظالمان در پیشگاه تاریخ مردود شده‌اند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: امیدواریم حاکمان کشور‌های مسلمان بیدار شوند و عملا از مردم غزه حمایت کنند. از خداوند متعال مسئلت می‌کنیم ظلم صهیونیست‌ها را به خودشان برگرداند و این رژیم جعلی و فاسد را از صحنه تاریخ محو کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالگرد درگذشت پرویز داودی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: مرحوم داودی انصافاً فردی متدین، متعهد، شریف و عالم در مباحث اقتصاد و نیرویی مفید برای مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که آراء خود را با صراحت بیان می‌کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به دستور جلسه امروز مجمع در مورد بررسی دو کنوانسیون پالرمو و سی اف تی گفت: این دو کنوانسیون را مجمع تشخیص از حیث مصلحت مورد بررسی قرار می‌دهد.

آملی لاریجانی ادامه داد: با مجوز مقام معظم رهبری مجدداً بررسی این لوایح در دستور کار مجمع قرار گرفت و در جلسات متعدد کارشناسی در کمیسیون‌های مختلف از جمله کمیسیون مشترک از جهات مختلف مورد بررسی و مداقه قرار گرفت.

وی با اشاره به فضاسازی‌های اخیر در مورد بررسی لوایح سی اف تی و پالرمو در مجمع تشخیص گفت: عمده مخالفان و موافقان در مورد FATF صحبت می‌کنند در حالی که فعلاً FATF مطلقاً در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست، زیرا مجمع تشخیص فقط مصوبات اصراری مورد اختلاف شورای نگهبان و مجلس را طبق قانون اساسی بررسی می‌کند و تنها این دو کنوانسیون مورد اختلاف مجلس و شورای نگهبان بوده است و بررسی FATF به هیچ عنوان به مجمع ارجاع نشده است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: حق تحفظ و شروط مجلس شورای اسلامی در مورد دولایحه سی اف تی و پالرمو مبنی بر اینکه این لوایح در چارچوب قانون اساسی و قوانین داخلی قابل اجرا خواهد بود نکته مهمی است که به تایید کمیسیون مشترک رسیده است و طبیعتاً در صحن مجمع مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین