آفتابنیوز : آفتاب:به گزارش واحد مرکزی خبر ، علی عسکری در نشستی خبری گفت: 97 درصد درآمدهای مالیاتی که در بودجه سال گذشته پیش بینی شده بود محقق شد که میزان مالیات های مستقیم 102 درصد و مالیات کالا و خدمات 72 درصد بود.
وی افزود: قرار بود سال گذشته قیمت بنزین افزایش یابد اما به دلیل افزایش نیافتن قیمت بنزین حدود 1000 میلیارد تومان از مالیات بر فرآورده های نفتی محقق نشد.
عسکری ادامه داد: میزان اصولی مالیات بر ارزش افزوده از 573 میلیارد تومان در زمستان 87 به 837 میلیارد تومان در سال گذشته رسید.
وی گفت: میزان اظهارنامه های مالیاتی برای مالیات بر ارزش افزوده نیز در این دو دوره از 27 هزار و 900 اظهارنامه در زمستان سال گذشته به 68 هزار و هم اکنون به 76 هزار اظهارنامه رسیده است که 97 درصد این اظهارنامه ها به صورت الکترونیکی است.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور افزود: در پنج دوره اجرای مالیات بر ارزش افزوده 2800 میلیارد تومان سهم عوارض به 970 شهرداری داده شده است.
عسکری گفت: رشد مالیات بر ارزش افزوده در زمستان 88 نسبت به سال قبل آن 90 درصد بوده و میزان وصولی 300 میلیارد تومان و میزان اظهارنامه ها در این مدت 143 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: میزان درآمد مالیاتی پیش بینی شده از 11 هزار و 700 میلیارد تومان در سال گذشته، امسال باید به 17 هزار و 600 میلیارد تومان برسد و بنابراین حداقل باید درآمدهای مالیاتی 50 درصد افزایش یابد.
عسکری درباره مجموع پرونده های معوق مالیاتی که بیش از 500 هزار تومان بدهی دارند، اضافه کرد: مجموعه ارزش این پرونده ها 6500 میلیارد تومان است که امیدواریم امسال بخش زیادی از آن را وصول کنیم.
وی با بیان اینکه امسال پایه های مالیاتی جدیدی را در مالیات های مستقیم تعریف می کنیم، گفت: در این اصلاح ساختاری مالیات ها از شکل پیمانه ای به صورت وظیفه ای تعریف می شوند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه پایه معافیت مالیاتی امسال 5 میلیون و 250 هزار تومان پیش بینی شده است، افزود: با اجرای طرح هدفمندکردن یارانه ها و افزایش قیمت انرژی متناسب با آن پایه معافیت را افزایش خواهیم داد.
عسکری درباره مالیات معاملات مسکن براساس کد رهگیری گفت: فعلا براساس نوع معاملات و مبلغ معامله مالیات می گیریم و فعلا در این موضوع که چند بار یک واحد معامله شود، ورود پیدا نمی کنیم.
وی با بیان اینکه 108 درصد مالیات های اشخاص حقوقی سال گذشته محقق شده است، افزود: هم اکنون 2600 واحد اقتصادی مربوط به اشخاص حقیقی هستند که باید کد مالیاتی بگیرند و در واقع عملکرد مالیاتی مشاغل 77 درصد بوده است.
عسکری ادامه داد: بخشی از گروه خدمات در کشور با اینکه 31 درصد از تولید ناخالص ملی را دارند، 1100 میلیارد تومان مالیات می دهند درحالی که بخش صنعت با 26 درصد تولید ناخالص ملی 6500 میلیارد تومان مالیات می دهد که این ساختار باید اصلاح شود.
وی با بیان اینکه در برنامه چهارم توسعه قرار بود هزینه های جاری دولت از مالیات تامین شود، اضافه کرد: 45 تا 50 درصد هزینه ها از طریق مالیات، هزینه های جاری و 20 تا 25 درصد بودجه عمومی از طریق مالیات محقق شد اما رشد فراتر از پیش بینی هزینه های جاری باعث شد که این هدف به طور کامل محقق نشود.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور درباره آموزش اصناف برای مالیات بر ارزش افزوده گفت: 95 درصد مودیان آموزش دیده اند.
عسکری با بیان اینکه با مودیان بزرگ جلساتی داشتیم تا بدهی خود را پرداخت کنند، افزود: امسال در فهرست مودیان بزرگ بازنگری می کنیم و بسیاری از بازرگانان و تجار در قالب مودیان بزرگ قرار خواهند گرفت.
وی درخصوص عملکرد مالیات اصناف گفت: بسیاری از اصناف مالیات معادل سال 86 و یا اظهارنامه درآمد منفی ارائه و ما را به افزایش 5 درصدی در مالیات سال 86 راضی کردند، درحالی که تفاهم صورت گرفته افزایش 12 تا 22 درصدی در مالیات و یا مالیات بر درآمد واقعی بود.
عسکری درباره مالیات بر درآمد خبرنگاران افزود: جلساتی با وزارت ارشاد داریم و کارگروهی در این زمینه تشکیل شده است.