عباس علی آبادی وزیر نیرو در جمع خبرنگاران در رابطه با تأمین برق صنایع و تأمین برق خانگی در ایام پیک گفت: فاصله بین مصرف و تولید افزایش یافته است و اولویت ما با صنایعی است که Gdp و بهره وری بالا تری داشته باشند. با توجه به اینکه شاخص مصرف انرژی بالاست جی دی پی هم باید بالا باشد که این طریق نتیجه بهتری برای اقتصاد کشور دارد.
وی با توصیه به مشترکان خانگی گفت: باید مدیریت مصرف در دستور کار قرار گیرد، زیرا اگر شاهد بد مصرفی باشیم با محدودیتهای برق مواجه میشوند.
وی ادامه داد: هم اکنون در حال کامل کردن ابزارهای محدود کننده هستیم و این محدود کنندهها به نحوی عمل خواهند کرد که در حد الگوی مصرف و مطابق با استانداردهای جهانی به مشترکان برق تخصیص پیدا میکند و برای مصرف بیشتر آن برق مشترکان قطع میشود.
وی در خصوص وضعیت ناترازی برق در تابستان، اظهار کرد: اگر برنامهها اجرایی نشود ناترازی برق به ۲۴ هزار مگاوات میرسد، اما پیشبینی میکنیم که با اجرای برنامهها ناترازی به کمتر از ۱۰ هزار مگاوات برسد.
وزیر نیرو در رابطه با برنامه وزارت نیرو برای تغییر تعرفهها، گفت: تعرفهها به صورت پلکانی افزایش خواهد یافت برای تصرفهای در حد الگو تغییر چندانی نخواهد داشت، اما برای مشترکانی که فراتر از الگو مصرف میکنند بیشتر مؤثر خواهد بود و این موضوع هم در آب و هم برق اجرایی میشود.
علی آبادی در رابطه بادریافت حقابه ایران از افغانستان توضیح داد: شاید دقیق نباشد، اما ۵ نوبت از طرف افغانستانی درخواست کردیم که جلسهای درباره حقابه ایران داشته باشیم آنها هم بارها وعده برگزاری جلسه را دارند.
وی ادامه داد: طبق قاعده جلسات باید در دو طرف به طور مرتب برگزار شود، نوبت قبل در افغانستان برگزار شد و این جلسه باید در تهران برگزار شود، اما افغانها اعلام کردند که نتوانستند مجوز لازم برای ورود به این امر را دریافت کنند. به همین دلیل پذیرفتیم که نماینده ایران برای برگزار جلسه به افغانستان برود.
وزیر نیرو گفت: تاکنون توانیم ۶٠ تا ٧٠ میلیون مترمکعب حقابه را دریافت کردیم که این عدد بسیار کمتر از حقابه ایران است.
وی افزود: البته برنامههای دیگری جز حقابه هیرمند در دستور کار داریم و طرح تهلاب به سرعت در دستور کار قرار دارد. همچنین انتقال آب از دریای عمان را در دستور کار داریم و این موضوع قانون دارد.
علیآبادی درباره تجدیدپذیرها و افزایش ظرفیت تولید برق تجدیدپذیرها خاطر نشان کرد: در تجدیدپذیرها موضوع مهم جذاب کردن محیط کسب و کارها در این حوزه است و باید بتوانیم هم در مصرف و هم تولید برق از تجدیدپذیرها را افزایش دهیم. به طوری که در حال ٧٨ هزار مگاوات متقاضی داریم و ٣۵ هزار مگاوات پروانه صادر شده، اما رسیدن به برنامه فاصله داریم و با صبوری به برنامه میرسیم.
وی ادامه داد: تا پایان سال ١٠ هزار مگاوات تجدیدپذیر را فعال خواهیم کرد، در ضمن ٢-٣ هزار مگاوات تجهیزات تجدیدپذیر خانگی به زودی وارد کشور میشود.
پویش ۲ درجه کمتر، روزی ۲۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی داشت
همچنین علیآبادی در مراسم آغاز به کار جشنواره شهید رجایی در پژوهشگاه نیرو با اشاره به اهمیت نیروی انسانی گفت: ناترازی آب و برق یک حقیقت است در برنامههایمان دو موضوع اصلی داریم یکی تمرکز بر کنترل مصرف و دیگری در رشد تولید؛ در تولید سقف را داریم رد میکنیم؛ نفس مصرف انرژی به خودی خود بد نیست، اما اینکه این مصرف برق به جی دی پی نمیرود، مشکلساز است.
وی ادامه داد: در حوزه آب در گذشته ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب تجدیدپذیر داشتیم که الان به ۱۰۳ میلیارد مترمکعب رسیده است؛ این حجم کاهش آب در دنیا بی نظیر است، اما در حوزه برق، جمعیت ما ۲ برابر ولی مصرف برق ۲.۵ برابر شده که به معنی بدمصرفی است.
وی ادامه داد: آماده ارزیابی دستگاهها در مصرف برق هستیم؛ خدمت رهبر انقلاب رسیده بودیم درباره ساخت نیروگاه توضیح میدادم که فرمودند سراغ مصرف بروید؛ ما از نظر تولید نیروگاه جزو کشورهای اول دنیا هستیم و ما در دنیا برند هستیم، اما متأسفانه بسیار بدمصرفیم.
علیآبادی گفت: دنبال کنترل مصرف هستیم و قرار شد الگوی مصرف را شاخص قرار دهیم و متعهد به تأمین برق مردم تا الگوی مصرف هستیم و بیشتر از آن باید به بازار آزاد برود بخرد؛ البته برای هر استان این شاخص فرق دارد.
وزیر نیرو اظهار داشت: پارسال رئیس جمهور پویش ۲ درجه کمتر را راهاندازی کرد که روزی ۲۰ میلیون دلار صرفهجویی داشت.
وی با اشاره به قطع ناگهانی برق سالن برگزاری همایش گفت: الان دیدم برق رفته است رفتم با شبکه تماس گرفتم گفتند مشکل نداریم با توزیع تماس گرفتم گفتند مشکل نداریم و مشکل از خود پژوهشگاه نیرو است رفتیم دیدیم مشکل از فیوز برق است ولی به هر حال عذرخواهی میکنم.