کد خبر: ۹۸۴۰۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۹:۲۵
مشکلات کارگران مناطق حاشیه‏ای تهران در گفت و گوی آفتاب با مسئول خانه کارگر ورامین؛

اگر کشور مشکل کم پولی ندارد، چرا از واحدهای تولیدی حمایت نمی‏شود؟

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب - حسين ابوويسانی: هادی رضازاده، مسئول خانه كارگر ورامین در گفت و گو با آفتاب، درباره وضعیت كارگران شهرهای حاشیه‏ای و صنعتی تهران سخن گفته و بر ضرورت حل مشكلات كارگران تاكید كرده است.

وی درباره فعالیت‏های خانه کارگر ورامین كه از سال 67 تاسیس شده است، گفت كه علاوه بر فعالیت‏های صنفی، حمایت از کارگرها و حقوق آن‏ها و پیگیری مشکلات‏شان، برگزاری کلاسهای آموزشی شامل زبان انگلیسی، کامپیوتر و حسابداری برای فرزندان كارگران نیز مدتی است كه انجام می شود و در سال گذشته 3000 نفر از فرزندان کارگران از این کلاس‏ها استفاده کرده‏اند. راه اندازی تعاونی مسكن و ایجاد تسهیلات گردشگری برای كارگران از دیگر خدمات خانه كارگر ورامین عنوان شده است.

رضازاده همچنین درباره تلاش خانه كارگر ورامین برای حل اختلافات میان كارگران و كارفرمایان، گفت: "ما واحدی را به نام مشاور حقوقی راه اندازی کرده ایم، که کارگر با مراجعه به آن می تواند راهنمایی‏های قانونی لازم را بدست بیاورد."

وی همچنین به شدت از واردات كالاهای خارجی انتقاد كرد: "ما الان می توانیم برویم خیابان چراغ برق قدیم تهران، ببینیم که لوازم برقی ما اکثرا چینی می باشد درصنعت چرم هم ما به خاطر واردات چرم از کشور چین، عملا کارخانه های چرم ما تعطیل شده اند، شاید الان چند کارخانه فعال یا نیمه فعال باشد اما اکثرا به حالت تعطیلی کشیده شده اند اما در همین شهرستان یکی از کارخانجات را داریم که قطعه‏های کوچکی را که در همین جا می توان تهیه و تولید کرد، از چین وارد کرده است. به همین ترتیب می توانیم در لوازم خانگی، صنعت خودرو، و... حتی کشاورزی این مشكل را ببینیم. حتی سیر ما هم از چین وارد می‏شود. این‏ها نشان می دهد که بازار ما به خاطر واردات بی رویه از کشور چین دچار بحران تولیدات داخلی شده که یاور شکست شده اند یا در آستانه ورشکستگی‏اند.

رضازاده در عین حال از میزان حداقل دستمزد كارگران انتقاد كرد و گفت: میزان 303 هزارتوان تعیین شده، جوابگوی نیاز یک خانواده نیست. اگر یك کارگر مستاجر باشد که اکثرا مستاجر هستند، یک چیزی حدود حداقل 150 هزار تومان باید در همین قرچک کرایه خانه بدهد، آیا با 150 هزار تومان دیگر می شود واقعا زندگی کرد؟ ما این مشکل را بارها به گوش مسئولین رسانده ایم اما متاسفانه بهانه‏ای که وجود دارد مشکل واحدهای تولیدی است؛ یعنی آقایان مدعی‏اند به دلیل خرابی وضع بازار واحدهای تولیدی نمی توانند بیشتر از این مبلغ را پرداخت کنند، در صورتی که اگر خودشان بخواهند می توانند به کارفرما کمک دیگری بکنند، مثلا در مالیات تخفیف در نظر بگیرند یا حتی حق بیمه سهم کارفرما را مقدار بیشتری دولت به کارفرما تخفیف دهد، باتوجه به اینکه رئیس جمهوری در مراسم کارگر نمونه صراحتا بیان کردند که کشور، مشکل کم پولی ندارد، پس می تواند از این بابت به کارفرما کمک کند که کارگر و کار فرما هم دچار بحران مالی نشوند.

این فعال كارگری همچنین از موضوع قرار دادهای موقت انتقاد كرد و خواستار آن شد كه دولت این قضیه را ساماندهی کند که چه کاری کارگر موقت می خواهد و چه کاری هم کارگر دائم. به اعتقاد وی، تا زمانی که دولت این مسئله را حل نکند ما متاسفانه هر روز شاهد این بحران خواهیم بود.

وی در پایان از مسئولین تقاضا كرد كه بیشتر در جمع کارگران و واحدهای تولیدی حضور پیدا کنند تا آمارهای اشتباه برخی از كارفرماها به گرفتن تصمیمات نامناسب توسط مسئولان كمك نكند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۰ - ۱۳۸۹/۰۲/۰۹
0
0
این روزها همه به فکر کارگر افتاده اند!
ناشناس
|
France
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۱
0
0
تقریبا در اکثر کشورهای جهان کارگران (اعم از کارگران کشاورزی ، ساختمانی ، نظافتی ، وسایر خدمات) بیمه بازنشستگی و درمانی دارند ، کشور ما دومین ذخایر نفت وگاز در جهان را دارد و این همین کارگران تهیدست بودند که انقلاب اسلامی را کردند و در هشت سال جنگ همین ها بودند که کارگری را ول کرده و به جبه ها رفتند ، ولی در مقابل این همه فداکاری و علی رغم گذشت سی و یک سال از انقلاب اسلامی هنوز مسوولین حکومت اسلامی این عزیزان را بیمه نکرده اند !؟ روز کارگر مبارک !!!!؟
مجتبی عسگرزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۶
0
0
سلام خدمت آقای رضازاده همه علی الخصوص بنده میدونم شما چه آدم مخلصی هستی پس دیگه شعار بسه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین