آفتابنیوز : آفتاب: رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران از ورود دامهای آلوده و شیوع تب مالت در بعضی از مناطق کشور خبر داد و گفت: دامهای آلوده و مصرف لبنیات غیرپاستوریزه از مهمترین عوامل ابتلا به این بیماری هستند.
دکتر ایرج خسرونیا در گفتگو با مهر اظهارداشت: تب مالت در بعضی مناطق کشور مثل لرستان و استانهای مرزی مشاهده می شود که دلیل آن آلوده بودن شیر و لبنیات دامهای مبتلا به این بیماری است.
خسرونیا با اشاره به نگهداری تک مورد و انفرادی دامها در برخی از روستاها و مناطق کشور گفت: این دامها اغلب واکسیناسیون نمی شوند و در نتیجه از طریق مصرف شیر و لبنیات آلوده این دامها، بیماری به انسان منتقل می شود.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران همچنین از ورود دامهای آلوده به کشور از طریق کشورهای همسایه خبر داد و افزود: متاسفانه در واکسیناسیون دامها سهل انگاری می شود و معاینه دقیق صورت نمی گیرد.
دکتر محمدرضا شیرزادی، رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت از تب مالت به عنوان بیماری شایع فصل بهار نام برده و عنوان داشته که مردم از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه اجتناب کنند.معمولا زایش و متعاقب آن شیردهی دامها در بهار افزایش مییابد و با زیاد شدن تولید شیر در دامها پس از زایمان توزیع شیر فلهای در بازار و مصرف آن بین مردم نیز افزایش یافته و خطر انتقال تب مالت به مصرف کنندگان بالا میرود.
خسرونیا با تاکید بر عدم مصرف شیر و گوشت دامهای آلوده، گفت: بهتر است شیرهای غیرپاستوریزه قبل از مصرف خوب جوشانده شود.
تب مالت یک بیماری میکروبی واگیردار است که از حیوان به انسان منتقل میشود و عامل این بیماری میتواند از راه دستگاه گوارش، تنفس و راههای جلدی به بدن وارد شود و از جمله راههای عمده انتقال این بیماری مصرف شیرخام و فرآوردههای لبنی آلوده خصوصا پنیر تازه، سرشیر و بستنی خامه دار است و علایم آن سردرد، تعریق، سرما یا لرزش، ضعف و خستگی و بیاشتهایی است.