آفتاب: دکتر محمود احمدینژاد در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پی.بی.اس آمریکا با اشاره به اینکه بدبینی نسبت به آقای اوباما در ایران خیلی زیاد شده است، گفت: آقای اوباما نباید تسلیم فشارها شود او باید تصمیم بگیرد و عمل کند چرا که او رییس جمهور آمریکا است.
وی با تاکید بر اینکه وجود تسلیحات اتمی بزرگترین خطری است که جهان را تهدید میکند، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای خلع سلاح، جلوگیری از اشاعه و ساخت دنیایی سرشار از آرامش راهکارهای عملی دارد و دارای تحلیل روشنی از علت ناامنی است.
وی درجواب سوال چارلی رز مجری شبکه تلویزیونی آمریکا درخصوص مبادله سوخت گفت: راکتور تهران برای تولید رادیو دارو، نیازمند سوخت 20 درصدی است طبق قانون این نیاز را از آژانس مطالبه کردیم اما آنها بر خلاف قوانین، اعلام کردند که این درصد سوخت را معادل دریافت سوخت کمتر غنی شده تامین خواهند کرد. بعدها هم شروطی گذاشتندکه درست نبود زیرا فروشنده نباید شرط بگذارد، اما آنها شرط گذاشتند و حتی در تبلیغات خود چنین مطرح کردند که میخواهند اورانیوم را از ایران خارج کنند تا ایران بمب نسازد.
دکتر احمدینژاد تصریح کرد: ما آماده مبادله سوخت هستیم اما مبادله باید با توافق باشد.
وی با تاکید بر اینکه توافق باید دوجانبه باشد تصریح کرد: ایران با مبادله سوخت مشکلی ندارد به عبارتی موافقیم که در قبال سوخت 3 و نیم درصدی، سوخت 20 درصدی دریافت کرده و حقالزحمه آن را هم بپردازیم اما جزئیات فنی دارد که کارشناسان باید مورد بررسی قرار دهند.
احمدینژاد افزود: باید توجه داشت که ایران هم اکنون و پس از آنکه حاضر نشدند سوخت 20 درصدی را تامین کنند، شروع به تولید این میزان سوخت کرده است و درحقیقت با قبول مبادله بهدنبال شروع همکاری و کمک هستیم.
وی گفت: برخی چنین مطرح میکنند که یا باید با ما معامله کنید و یا اینکه شما را تحریم میکنیم و از این وضعیت نظم نوین جهانی باید تاسف خورد.
احمدینژاد در جواب سوالی در خصوص اظهارات ضد ایرانی کلینتون گفت: خانم کلینتون صحبتهای زیادی میکنند و ما حتما نباید درباره اظهارات ایشان واکنش نشان دهیم، ایشان باید برای ادعای خود درباره اینکه ایران با آژانس همکاری نکرده است، سند و مدرک ارائه دهد.
محمود احمدینژاد اضافه کرد: طبق مقررات آژانس بینالمللی انرژی اتمی هیچ عضوی نمیتواند علیه عضو دیگری مدعی شود.
وی گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی 6 سوال قانونی از ایران پرسید و به هر 6سوال آن پاسخ دادیم و تاییدیه آنها را هم گرفتیم. اما آژانس میخواهد به ادعاهای بدون سند آمریکا هم جواب دهیم و ما هم تعهدی به آژانس ندادهایم که هر دولتی، هر ادعایی رامطرح کرد، جواب دهیم.
دکتر احمدینژاد با طرح این سوال که آیا واقعا فکر میکنید اگر ایران اورانیوم را بفرستد و سوخت 20 درصدی بگیرد مسایل حل می شود و اظهارات خانم کلینتنون علیه ایران پایان مییابد، گفت: خانم کلینتون دشمن ایران است و مواضع او برای همگان کاملا روشن است. با متهم کردن ایران، مشکلات خانم کلینتون حل نمیشود.
وی خاطر نشان کرد: برای حل مشکل باید ریشه اصلی مشکل را شناسایی و درمان کرد و این موضوع نیازمند پایبندی به قانون و عدالت است و با هیاهو مشکلی حل خواهد شد.
وی در جواب سوالی درباره همکاری ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: همه تاسیسات اتمی ایران زیرنظر آژانس است اما آیا حتی یکی از تاسیسات آمریکا هم تحت نظارت آژانس هست؟
احمدینژاد افزود: ایران از خلع سلاح جهانی استقبال و صراحتاً اعلام کردهایم که مخالف بمب اتم هستیم. البته وظایف قانونی خود را در زمینه استفاده صلحآمیز هستهای هم انجام دادهایم آنرا حق قانونی خود میدانیم و آمادهایم راهکار خلع سلاح را هم نشان دهیم.
دکتر احمدینژاد اظهارداشت: چطور میشود کشوری که بمب دارد و از آن استفاده کرده، خطر ندارد اما آن کشوری که ندارد و برخی ادعا میکنند که ممکن است به سمت آن حرکت کنند، خطر معرفی میشود این گونه ادعاها را جامعه بینالمللی نمیپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا 10 هزار بمب اتم داد، کدام کشور خطر دارد، آمریکا و یا ایران که مدعی هستند ممکن است در آینده بتواند یک بمب بسازد معلوم است این حرفها موضوع سیاسی است. واضح و روشن است که خطر اصلی آن کشوری است که اکنون بمب اتم دارد.
احمدینژاد گفت: البته باید توجه داشت که جامعه بینالمللی فقط آمریکا و متحدانش نیستند، کشورهای عضو جنبش عدم تعهد و گروههای مختلف منطقهای و بینالمللی از برنامه صلحآمیز هستهای ایران حمایت کردهاند.
دکتر احمدینژاد اظهارداشت: ایران نمیخواهد بمب اتم درست کند و این در مذهب و جزو اعتقادات ما است.
وی در ادامه به نفوذ آمریکا بر آژانس بینالمللی انرژی اتمی اشاره کرد و گفت: آژانس تحت فشار دولت آمریکا قرار دارد و بهخاطر همین است که تاکنون حتی یک گزارش از خطر و وجود بمبهای اتمی آمریکا نداده است.
مجری این شبکه تلویزیونی در ادامه پرسید که ایران و آمریکا چطور میتوانند با هم همکاری کنند، اظهار داشت: اعتماد با گفتو گو ایجاد میشود. به نظر من مشکل اصلی در این خصوص برخی مسایل داخلی آمریکا است که اگر این مسایل حل شود، مشکل دو کشور هم حل خواهد شد.
وی افزود: کسانی در درون دولت آمریکا حضور دارند که نمیخواهند روابطی بین دو کشور ایجاد شود، برخی از اعضای شورای امنیت هم همینگونه هستند اینها عدهای تندرو هستند که منافع خود را در درگیری میدانند.
احمدینژاد گفت: آقای اوباما شاید آخرین فرصت تاریخی برای آمریکا باشدکه بتواند روابط خود را با جهان اصلاح کند.
وی خاطر نشان کرد: ما فرصتهای زیادی به آقای اوباما دادیم اما گروهی هستند که میخواهند آقای اوباما را به جای همکاری با ایران وارد مسیر صدور قطعنامه علیه ایران کنند.
دکتر احمدینژاد افزود: اوباما با شعار ایجاد تغییر روی کار آمد و باید متوجه باشد که بلافاصله بعد از اینکه وارد شرایطی شود که شبیه دوران بوش، در حقیقت دوران او تمام شده و شکست خورده است.
وی با تاکید بر اینکه اوباما و هیچ کشوری نمیتواند به ایران ضربه و آسیبی وارد کند تصریح کرد: ملت ایران از درگیری استقبال نمیکند اما در عین حال به تحریم 30 ساله آمریکا هم عادت کردهایم. به عبارتی ما نگران تحریم نیستیم چرا که اساسا تحریم قابل اعمال نیست. در دنیای تجارت آزاد، تحریم معنایی ندارد.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه ملت ایران از تقابل و درگیری استقبال نمیکند و آن را مذموم میداند اظهار داشت: ملت ایران بهدنبال دنیای پر از صلح و دوستی و عدالت است.
وی گفت: ما از آمدن اوباما استقبال کردیم و گفتیم اگر بخواهد تغییری ایجاد کنند، کمک میکنیم.
دکتر احمدینژاد افزود: ما اصولا با بمب اتم مخالفیم و نمیسازیم. اگر بخواهیم بسازیم مطمئن باشید آنقدر شجاعت داریم که اعلام کنیم و از کسی هم نمیترسیم. وقتی میگوییم نمیسازیم یعنی نمیسازیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره تهدیدهای نظامی اسرائیل علیه ایران گفت: رژیم صهیونیستی به حساب نمیآید و اساسا در معادلات ایران جایی ندارد. چه کسی میخواهد حمله کند، جنگی در کار نیست و ما به جنگ فکر نمیکنیم ما به صلح، دوستی و همکاری فکر میکنیم.
محمود احمدینژاد همچنین در دیدار با بان کیمون دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد مسايل منطقهای و بينالمللی بهويژه موضوع خلع سلاح هستهای و امنيت جهانی بحث و گفتو گو قرار دادند.