کد خبر: ۹۹۰۲۱۴
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۳

هشدار بروز تنش آبی با کاهش ۴۰ درصدی ورودی سد‌ها

قاسم‌زاده بیان کرد: از شاخص‌های موجود در این زمینه می‌توان به ورودی سدها اشاره کرد که با کاهش حدود ۴۰ درصدی نسبت به سال آبی گذشته مواجه بوده است.
هشدار بروز تنش آبی با کاهش ۴۰ درصدی ورودی سد‌ها
آفتاب‌‌نیوز :

فیروز قاسم‌زاده مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور از حاکم شدن شرایط خشکسالی هیدرلوژیکی در کشور خبر داد، به نوعی که ورودی به مخازن سد‌های کشور در مقایسه با سال گذشته با کاهش ۴۰ درصدی رو‌به‌رو است.

قاسم‌زاده با استناد به آخرین آمار ایستگاه‌های باران‌سنجی وزارت نیرو اظهار کرد: بارش کشور در سال جاری با کاهش حدود ۳۸ درصدی نسبت به شرایط بلندمدت مواجه بوده، به طوری که از نظر رتبه‌ای، در بین ۵۷ سال آماری، رتبه ۵۶ را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: ناگفته نماند که تداوم کم‌بارشی و افزایش بی‌سابقه دما در چند سال اخیر، باعث کاهش آورد چشمه‌ها و رودخانه‌ها شده و ورودی به منابع آب زیرزمینی نیز با کاهش جدی مواجه شده است. این بدان معناست که برداشت از آب‌های بهنگام با کاهش مواجه شده و فشار مصارف روی ذخایر آبی است.

قاسم‌زاده بیان کرد: از شاخص‌های موجود در این زمینه می‌توان به ورودی سد‌ها اشاره کرد که با کاهش حدود ۴۰ درصدی نسبت به سال آبی گذشته مواجه بوده است.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور اظهار کرد: در حال حاضر درصد پرشدگی سد‌های کشور با کاهش حدود ۲۲ درصدی نسبت به سال گذشته، برابر ۵۲ درصد است و این در حالیست که بارش و روانآب چندانی تا انتهای سال آبی پیش‌بینی نمی‌شود و ۵۲ درصد پرشدگی موجود باید علاوه بر تأمین نیاز سال آبی جاری، نیاز مصرف کشور را تا آغاز بارش‌های پاییزه نیز تأمین کند.

قاسم‌زاده با ابراز نگرانی از وضعیت سد‌های مهم کشور گفت: برخی از سد‌های بزرگ در استان‌های مرکزی، جنوبی و شرقی در وضعیت بحرانی قرار گرفته‌اند. برای مثال، بررسی موجودی مخازن سد‌های کشور نشان می‌دهد سد‌هایی نظیر سد‌های استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی، قم، هرمزگان، زنجان، کرمان و مرکزی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.

قاسم‌زاده با اشاره به پیش‌بینی‌های اقلیمی در خصوص دما و بارش هشدار داد: محدودیت منابع آب در سال آبی جاری بسیار جدی و مشهود است و بدیهی است اگر مدیریت مصرف توسط تمام اقشار جامعه جدی گرفته نشود، قطعاً منجر به تشدید آثار و دامنه تنش‌های آبی در ماه‌های پیش‌رو باشد.

وی ضمن دعوت عموم مردم به رعایت مصرف و صرفه‌جویی در آب، اقداماتی نظیر کاهش زمان استحمام، استفاده از ظرفیت کامل ماشین‌های لباسشویی و ظرفشویی، استفاده از خشک‌منظر به جای فضای سبز و باغچه‌ها و محوطه‌ها، رعایت الگوی کشت جهاد کشاورزی، اجتناب از کشت محصولات در مناطق با ممنوعیت کشت، عدم کشت محصولات پرآب‌بر در استان‌های با شرایط خشکسالی و ... را در کاهش مصرف آب مؤثر دانست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین