رئیس پلیس آگاهی فراجا گفت: در زمینه تشخیص چهره مجرمان و شناسایی سریع این افراد، اقدامات خوبی انجام شده است و از دوربینهای چهرهنگار استفاده میشود، اما همچنان باید تجهیزات و امکانات پلیس با نوع مأموریتها متناسبتر شود.
سردار محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا، در پاسخ به سؤالی درباره میزان کشف جرایم جنایی در کشور اظهار داشت: در زمان حاضر ۹۹ درصد قتلها در کشور کشف میشود که این آمار در تاریخ جنایی ایران بیسابقه است، این موضوع حاصل تلاش گسترده همکاران ما در سراسر کشور است و امیدواریم این مسیر با قوت ادامه یابد.
وی افزود: هدف و ایدهآل ما نیز دقیقاً همان چیزی است که شما مطرح میکنید؛ اینکه همه موارد کشف شود و زمان رسیدگی به کمترین حد برسد، با این حال، یکی از چالشهای ما، محدودیت منابع و امکانات است، برای مثال، یک کارآگاه ممکن است بهطور همزمان با ۱۰۰ پرونده مواجه باشد و طبیعتاً باید وقت خود را میان این پروندهها تقسیم کند، همین مسئله زمان کشف را افزایش میدهد.
رئیس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به مطالبهگری مردم نسبت به اموال مسروقهشان گفت: ما معتقدیم حتی اگر یک نفر از مردم از ما طلبکار باشد و اموالش را مطالبه کند، کاملاً حق دارد. ما مسئول هستیم و وظیفه داریم اموالش را بازگردانیم. اینکه میگوییم این مقدار اموال کشف شده است، بهمعنای این نیست که دیگران حق مطالبه ندارند، ما باید پاسخگو باشیم و پیگیر حقوق مردم.
وی در پاسخ به دیگر سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه چرا از دوربینهای تشخیص چهره برای شناسایی سارقان استفاده نمیشود، گفت: در زمینه تشخیص چهره مجرمان و شناسایی سریع این افراد، اقدامات خوبی انجام شده است و از دوربینهای چهره نگار استفاده میشود، اما همچنان باید تجهیزات و امکانات پلیس با نوع مأموریتها متناسبتر شود، ما بهسمت تجهیز علمی پلیس حرکت کردهایم و در زمان حاضر این موضوع را یک ضرورت میدانیم، نه صرفاً یک نیاز.
سردار قنبری خاطرنشان کرد: نمونهای از این اقدامات، همکاری با دانشجویان نخبه در زنجان است، چند نخبه جوان با دعوت پلیس وارد پروژهای شدند و موفق شدند دستگاهی برای تشخیص جعل اختراع کنند که در نوع خود در دنیا بینظیر است، این دستگاه اکنون به بهرهبرداری رسیده و مورد استفاده قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: پلیس آگاهی برای مقابله با سرقت و شناسایی سارقان صرفاً به دوربینهای تشخیص چهره اکتفا نمیکند، بلکه مجموعهای از ابزارهای علمی و میدانی را در نظر دارد تا فرآیند شناسایی و برخورد با مجرمان بهصورت کامل انجام شود.
رئیس پلیس آگاهی کشور با اشاره به روند کاهشی وقوع سرقتها در سالهای اخیر گفت: در سال ۱۴۰۰ میزان سرقت ۶ درصد افزایش داشت، در سال ۱۴۰۱ این رقم متوقف شد، اما در سال ۱۴۰۲ با کاهش ۹ درصدی مواجه بودیم و در سال جاری (۱۴۰۳) تاکنون توانستهایم میزان سرقت را به ۱۹ درصد کاهش دهیم.
وی در پایان تأکید کرد: البته این اقدامات را کافی نمیدانیم و همچنان به تلاشهای خود برای ارتقای امنیت و افزایش کشف ادامه خواهیم داد تا به نقطهای برسیم که امیدواری و رضایت بیشتری در جامعه ایجاد شود.