تالار همایشهای ساختمان مدیریت صنعتی عصر سه شنبه میزبان چهرههایی از کابینههای مختلف جمهوری اسلامی بود؛ وزرای ادوار مختلف با سابقهای از دهههای نخست انقلاب تا دولت فعلی، گرد هم آمدند تا در هشتمین نشست مجمع عمومی وزرای ادوار جمهوری اسلامی ایران، هم به انتخاب هیئت مدیره جدید بپردازند و هم بار دیگر بر نقش و جایگاه این مجمع در فضای سیاسی و مدیریتی کشور تأکید کنند.
انتخاب اعضای هیات مدیره مجمع
در این نشست که با حضور چهرههای سیاسی و اجرایی همراه بود، محمدرضا عارف با کسب ۴۰ رأی، بهعنوان نفر اول هیئت مدیره جدید انتخاب شد. در کنار او غلامرضا شافعی (۳۶ رأی)، سیدمصطفی هاشمیطبا (۳۴ رأی)، سیدرضا صالحی امیری (۳۳ رأی) و محسن مهرعلیزاده (۳۱ رأی) به عنوان دیگر اعضای هیئت مدیره مجمع برگزیده شدند.
عارف: در دولت شهید رئیسی، نتایج کارگروههای تخصصی مجمع مورد استفاده قرار گرفت
محمدرضا عارف، رئیس مجمع، در ابتدای سخنان خود با مرور تاریخچهای از شکلگیری این نهاد گفت: «مجمع وزرای ادوار با ابتکار جمعی از وزرای دولت هشتم در سال ۱۳۸۳ تأسیس شد. در آن زمان رئیس مجمع، معاون اول وقت و دبیر آن، دبیر وقت هیئت دولت بود. اما این مسیر با تغییر دولت در سال ۱۳۸۴ دچار وقفه شد و عملاً در دولت نهم این مجمع غیرفعال شد.»
عارف ادامه داد: «در اوایل دهه ۱۳۹۰، مهندس شافعی پیشنهاد احیای ارتباط میان وزرای سابق و دولت وقت را مطرح کرد. نتیجه آن، ثبت مجمع بهعنوان یک نهاد مردمی و غیرحکومتی بود، نهادی که هدف آن ایجاد وفاق میان جریانهای سیاسی برای تقویت نظام بود.»
وی با تأکید بر نقش این مجمع در بهرهگیری از تجربیات مدیران کشور افزود: «این جمع یکی از باارزشترین ظرفیتها برای مشاوره در مسائل کلان کشور است. با این حال، هیچ یک از دولتهای گذشته از این ظرفیت استقبال نکردند. گرچه برخی وزرا از مجمع حمایت کردند، اما جلسات رسمی با دولتها برگزار نشد.»
عارف با اشاره به نقش غیررسمی مجمع در برخی سیاستگذاریها خاطرنشان کرد: «در برخی دولتها، مانند دولت شهید رئیسی، نتایج کارگروههای تخصصی مجمع از جمله در حوزه قضایی مورد استفاده قرار گرفت. همچنین گزارشهایی از سوی مجمع برای مقام معظم رهبری و سران قوا ارسال شد که در موضوعاتی مانند محیط زیست و آموزش مورد توجه قرار گرفت.»
معاون اول رئیسجمهور دولت چهاردهم در ادامه سخنان خود با اشاره به شعار وفاق در دولت، از آمادگی دولت برای همکاری با مجمع خبر داد و گفت: «در این دولت دیگر بهانهای برای عدم همکاری وجود ندارد. مجمع سرمایه معنوی نظام است و اگر اعضا اعلام آمادگی کنند، ما نیز آمادگی کامل داریم تا از ظرفیت آن در حل چالشهای کشور استفاده کنیم.»
وی افزود: «دست یاری به سوی مجمع دراز میکنیم. ما آمادهایم از هر روش و شیوهای که مجمع تشخیص دهد، برای بهرهگیری از تجربه و اندیشه اعضای آن در مسیر اداره کشور استفاده کنیم.»
حضور چهرههای سیاسی در نشست
در این نشست چهرههایی، چون سیدرضا فاطمی امین، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، مسعود زریبافان، معصومه ابتکار، شهیندخت مولاوردی، سید احسان خاندوزی، سید عبدالواحد موسوی لاری، فریدون عباسی دوانی، رضا تقیپور و جمعی دیگر از اعضای کابینههای پیشین نیز حضور داشتند.
با توجه به تصاویر و اسامی افراد منتشر شده به نظر میرسد اکثر افراد شرکت کننده در این مجمع از چهرههای نزدیک به اصلاح طلبان بودند.