حجت الاسلام قاسمیان یک فیلم کوتاه در مسجدالنبی(ص) ضبط کرده که در پی بازتاب آن در شبکه های مجازی، ماموران سعودی اقدام به بازداشت وی کرده اند.
وی در این ویدئو گفته دیگر لازم نیست برای قمارخانه، مراکز فحشا و کنسرت رکیک به آنتالیا بروید، می توانید جایش بروید مکه و مدینه! اینجا به تنظیمات کارخانه بنی امیه بازگشته!
عراقچی: ایران هرگونه تلاش برای ضربه زدن به وحدت مسلمانان را محکوم میکند
سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در واکنش به سخنان قاسمیان در حساب ایکس نوشت: جمهوری اسلامی ایران با صراحت کامل هرگونه تلاش برای ضربه زدن به وحدت مسلمانان را، بهویژه در فضای معنوی حج، محکوم میکند. ما مصمم هستیم که به هیچکس اجازه ندهیم به روابط برادرانه ما با همسایگانمان، از جمله به مسیر رو بهجلوی روابط با عربستان سعودی، آسیب بزند. ایران مدیریت شایسته و کارآمد حج امسال را به خوبی ارج مینهد. با درود و دعای خیر برای دولت و ملت عربستان سعودی در میزبانی از زائران بیتالله الحرام، آرزوی توفیق و سربلندی ایشان در ادامه این مسیر را دارم.
رئیس سازمان حج و زیارت روز گذشته (دوشنبه) با اشاره به فلسفه حج و ضرورت توجه به وحدت مسلمین، خصوصا در این ایام به زائران توصیه کرد: همه باید توجه کنیم از هر اقدامی که باعث تفرقه و چنددستگی میشود پرهیز کنیم و سفارش همیشگی ما به زائران احترام به مقررات کشور عربستان است.
روزنامه اصولگرای خراسان نیز در انتقاد از سخنان قاسمیان نوشت: سخنان قاسمیان که با ادبیاتی طعنهآمیز از عربستان سعودی به عنوان «کاسبان قبله» و حرمین بهمثابه جایگزین آنتالیا یاد میکند، نهتنها فضای معنوی حج را مخدوش میسازد، بلکه با عواقبی جدی برای خود وی و کشور همراه شد؛ تا جایی که تنها ساعاتی پس از انتشار ویدئو، سعودیها این زائر ایرانی را بازداشت کردند.
این در حالی است که پیشتر، مقامات کشور بارها از زائران خواسته بودند تا از هرگونه اظهارنظر سیاسی و انتقادی در فضای مجازی و حقیقی سرزمین وحی خودداری کنند.اما آنچه این ماجرا را به سطحی پیچیدهتر از یک بازداشت فردی ارتقا میدهد، تلاش جریانهایی خاص برای قهرمانسازی از قاسمیان است؛ جریانی که گویی از هر موقعیتی برای بازتولید ادبیات تقابلی بهره میگیرد، ولو به قیمت تضعیف منافع ملی.
در حالی که ضرورت فوری دستگاه دیپلماسی، پیگیری آزادسازی این زائر بازداشتشده است، نباید از نظر دور داشت که ترویج چنین رفتارهایی در لباس شجاعت و حقگویی، در واقع تحمیل هزینههای غیرضرور به کشور است و هیچ دستاوردی برای مردم به همراه ندارد.
نگاه تحلیلی به سوابق قاسمیان نیز نشان میدهد که این نخستینبار نیست که وی در بزنگاههای تنشآفرین حضور فعال داشته است: از تجمع پرحاشیه مقابل سفارت انگلیس در ۱۳۹۰ و سخنرانیاش پیش از حمله به سفارت گرفته تا ماجرای سفارت عربستان در ۱۳۹۴ که یکی از نقاط عطف آسیبزای روابط خارجی ایران بود و حتی تجمع اخیر مقابل سفارت سوئد در سال ۱۴۰۲. همه اینها حکایت از نوعی الگوی تکرارشونده در رفتار این روحانی دارد که میان انقلابیگری و بیپروایی تمایز قائل نمیشود.
از این منظر، بازخوانی پرونده قاسمیان صرفاً بازتاب یک اتفاق نیست، بلکه فرصتی است برای تفکیک مرز شجاعت با بیحسابی، دیانت با تندروی، و انقلابیگری با عقلانیت دیپلماتیک. ایران امروز بیش از هر زمان دیگر به چهرهای عقلگرا و متین در جهان اسلام نیاز دارد؛ نه قهرمانان خودخواندهای که تجربه نشان داده جز هزینه برای نظام و مردم چیزی به بار نیاوردهاند.
گفتههای روحانی ایرانی بازداشتشده نظر شخصی است
سرپرست حجاج ایرانی ضمن درخواست برای آزادی روحانی بازداشتشده در عربستان سعودی گفت: صحبتهای این روحانی نظرهای شخصی است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، در جمع زائران ایرانی بیت الله الحرام درباره ماجرای بازداشت یک روحانی ایرانی در عربستان گفت: گفته های این روحانی محترم، نظر شخصی اوست. این فرد یک نیروی فعال قرآنی و به همین دلیل انتظار از ایشان هم بیشتر است. با این حال از مسئولان محترم کشور میزبان انتظار داریم با توجه به شخصی بودن نگاه این فرد محترم و به جهت احترام به خدماتی که ایشان به ترویج فرهنگ قرآنی داشته است، اجازه دهند اعمال حجش را انجام دهد و به کشور بازگردد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به سالروز شهادت امام جواد (ع) به بیان حدیثی از این امام پرداخت و گفت: امام جواد (ع) می فرمایند الْمُؤمِنُ یَحْتاجُ اِلی تَوْفیقٍ مِنَ اللّه وَ واعِظٍ مِنْ نَفْسِهِ وَقَبُولٍ مِمَّنْ یَنْصَحُهُ. [تحف العقول، ص ۷۲۹.] مومن به توفیق از جانب خداوند، واعظ و پنددهنده ای خودی و پذیرش نصیحت دلسوزان نیاز دارد.
حجتالاسلام نواب خود ذیل بخش دوم از این حدیث، یعنی نیاز مومن به واعظ و پند دهنده ای خودی، به مسائل مربوط به انتشار کلیپی از یکی از روحانیون محترم کشور در فضای مجازی طی ۲۴ ساعته اخیر اشاره کرد و گفت: با توجه به شناختی که از این کشور به واسطه سالها توفیق خدمتگزاری در عمره و حج دارم، وقتی این صحبتها را شنیدم شگفت زده شدم و نباید چنین سخنانی گفته شود.
هر سال خدمات بیشتری به زائران ارائه میشود
نواب با اشاره به همسایگی جمهوری اسلامی ایران با ۱۵ کشور، گفت که هر کدام از این کشورها نوع خاصی از حکومت را دارند؛ بعضی با پادشاهی، بعضی با جمهوری و بعضی هم به نحو دیگری اداره می شوند و سیستم حکمرانی هر کشوری هم برای خودشان محترم است؛ بنابراین معتقدیم هر حاکمیتی اگر مبتنی بر رضایت مردمش باشد، محترم است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، ادامه داد: در رابطه با میزبانی این کشور برای زائران هم هر سال قدمهای بیشتری برداشته و خدمات بیشتری به زائران ارائه می شود که بخشی از آنها با سرمایه گذاری خود این کشور است. البته در تاریخ این سرزمین، هر حکومتی سر کار آمده تلاش کرده است به زائران بیت الله الحرام خدمت کند و تلاش آنها بر خدمت به زائران بوده است، در هر دوره ای و بهویژه در عصر معاصر، توسعه مسجد الحرام و مسجد النبی (ص) وجود داشته است.
وی همچنین با اشاره به تکریم زائران در کشورهای دیگر مانند ایران و عراق هم گفت که توسعه هایی که امروزه درعراق در حرم امامان معصوم و یا اماکن مقدسه صورت می گیرد کم سابقه است و در ایران نیز در حرم امام رضا (ع) توسعه هایی که انجام می گیرد و بهویژه صحن خاتم الانبیا (ص) که به این حرم اضافه شده است، اقدام بزرگی است.