«محمدرضا عارف» در نخستین جلسه شورای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی و نشر اندیشه و آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی با اشاره به جامعیت و دربرگیری قانون برنامه هفتم پیشرفت در همه بخشها، گفت: باید با الزامات اجرای این قانون، در همه شاخصها وضعیت مناسب داشته باشیم و به ویژه به مباحث فرهنگی توجه خوبی در برنامه هفتم پیشرفت شده است که در این راستا بند (ت) ماده ۷۵ این قانون دو حکم و اقدامات خوب و ارزشمندی برای ترویج و تبیین اندیشههای امام راحل، رهبر معظم انقلاب اسلامی و گفتمان انقلاب اسلامی دارد.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر اینکه نسبت به ترویج و تبیین اندیشههای امام راحل، رهبر معظم انقلاب و گفتمان انقلاب اسلامی آنچنان که باید و لازم است اقدامات درخور به ویژه برای علاقمندان به انقلاب اسلامی در خارج از کشور صورت نگرفته است، ادامه داد: شاید به دلیل اینکه در داخل کشور و چهارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران زندگی میکنیم ضرورت ترویج انقلاب و اندیشههای رهبری را احساس نکنیم که باید در این زمینه دستگاهها وظایف خود را طبق قانون برنامه هفتم پیشرفت اجرا کنند.
وی خاطرنشان کرد: باید با توجه به قانون برنامه هفتم پیشرفت سامان جدی در این حوزه به عمل آید چرا که همکاری، هماهنگی و تسهیلگری روح حاکم بر احکام این برنامه است و هر نهاد ذیربط در این مسیر حرکت و کار کند که البته مردم و علاقمندان به نظام جمهوری اسلامی ایران و اندیشههای امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همواره فراتر از نهادهای ذیربط و با خلوص و دل و جان در این زمینه تلاش و اقدام کردهاند تاجایی که نیاز به اقدامات دولتی احساس نشده است و اگر شورا و نهادی برای تسهیلگری و رفع قوانین در زمینه ترویج و تبیین اندیشههای امام و رهبری و همچنین گفتمان انقلاب اسلامی ایجاد شود، پیام این انقلاب بهتر به جهانیان صادر میشود.
انقلاب اسلامی، انقلابی با رویکرد فرهنگی
معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب با رویکرد فرهنگی است، گفت: امام راحل در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی، صدور انقلاب را مطرح کردند که البته برخی دشمنان و بدخواهان از این واژه سوءاستفاده کردند، اما صدور انقلاب اسلامی به معنای صدور اخلاق است و آنچه بر سر مردم غزه میآید توسط همان کسانی است که شعار آزادی و حقوق بشر سر میدهند و میبینیم روزانه بالای ۵۰ نفر بیگناه کشته میشوند، اما واکنشی از سوی آنچه دنیای متمدن نام گرفته است، دیده نمیشود که در قرون وسطی نیز اتفاقاتی به این سیاهی و تلخی وجود نداشت.
عارف افزود: کشورهای غربی کوچکترین مسئلهای را در ایران و دنیای اسلام با بهانه حمایت از حقوق بشر و آزادی برجسته میکنند، اما سکوت آنان در برابر فاجعه غزه به معنای دفاع از خونریزیها و حملات خشن رژیم غاصب صهیونیستی است و اگر پیام صدور اخلاق انقلاب اسلامی را در گستره بینالمللی دنبال کرده بودیم شاید حوادث این چنینی که بر سر مردم غزه میآید را کمتر در جهان شاهد بودیم.
وی خاطرنشان کرد: باید حاکمیت ارزشها را نه تنها در جامعه ایرانی و اسلام بلکه کل دنیا مورد توجه قرار دهیم چرا که مسئولیتی سنگین و رسالت فرهنگی داریم. صدور انقلاب به معنای صدور فرهنگ و اخلاق است و بارها به تمامی کشورهای جهان اعلام کردهایم که جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تمام دستاوردهای خود را بدون چشمداشت و خالصانه در اختیار کشورهای دوست و علاقمند به همکاری با کشور قرار دهد.
عارف با اشاره به وظایف شورای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی و نشر اندیشه و آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید کرد: این شورا باید با تقسیم کار ملی و بسترسازیهای لازم اقدامات خود را پیگیری کند و تنها به دنبال دستورالعمل و تکلیف دادن به دستگاهها نیستیم چرا که مردم و نخبگان، آن بخشی از جامعه هستند که باید وظایف اصلی را بر عهده بگیرند و همواره در ترویج و انتشار پیام انقلاب و اندیشههای امام (ره) و مقام معظم رهبری از مسئولان جلوتر بودند و به خوبی پیام و آرمانهای انقلاب اسلامی را درک کردند و این شورا باید بسترهای لازم را با رویکرد بررسی موانع و ارائه مشوقهای لازم فراهم کند.
معاون اول رئیسجمهور بیان کرد: انقلاب اسلامی راه خود را در جهان پیدا کرده است و میخواهیم در این مسیر سهمی داشته باشیم و در قانون برنامه هفتم پیشرفت بندهای خوبی برای مشخص کردن سمت و سوی دستگاههای امر در زمینه ترویج و نشر گفتمان انقلاب اسلامی اندیشههای امام و رهبری آمده است.
وی افزود: اگر از ما سوال کنند که تا چه میزان از منویات مقام معظم رهبری در علم و فناوری به کار گرفتهاید، نمیتوانیم پاسخی مناسب و کمی بدهیم که باید در این زمینه بهتر عمل میکردیم.
عارف با اشاره به اینکه سند چشم انداز ۲۰ ساله بنا به واقعیات و اهداف دست یافتنی تدوین و ابلاغ شد، گفت: باید در سال ۱۴۰۴ به اهداف این سند میرسیدیم که البته در بخش علم و فناوری نسبت به سایر بخشها برتری داریم، اما در سایر زمینهها فاصله با اهداف تدوین شده در سند چشمانداز و منویات مقام معظم رهبری داریم.
انگیزه دولت اصلاحات باعث ساماندهی خوب در زمینه اشتغال و کاهش نرخ بیکاری شد
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اقدامات دولت اصلاحات در زمینه اشتغال زایی و رفع بیکاری در جامعه تاکید کرد: جلسات شورای اشتغال مرتب و در زمانهای معین در حضور مقام معظم رهبری برگزار و تشکیل میشد چرا که یکی از دغدغههای ایشان در آن زمان بحث اشتغال بود که توانستیم با توجه به تاکیدات ایشان و انگیزه دولت در آن زمان سامان خوبی به اشتغال در کشور دهیم و نرخ بیکاری کاهش یافت.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به فناوریهای پیشرفته در کشور تصریح کرد: مقام معظم رهبری مشوق اصلی توجه به فناوریهای پیشرفته هستند که با حمایتهای فوق تصور ایشان به دستاوردهای چشمگیری در بخش نانو فناوری رسیدیم و در حال حاضر هوش مصنوعی نیز یک ضرورت حیاتی برای کشور است چرا که استفاده و به کارگیری هوش مصنوعی، ابزار تعامل با منطقه و جهان است که در این راستا رهبر معظم انقلاب تکلیف کردند در زمینه هوش مصنوعی باید جز ۱۰ کشور اول دنیا باشیم.
معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: باید بررسی شود که در اسناد بالادستی و سیاستهای کلی کدام بخشها به چه علت و چرا به خوبی اجرایی نشده است که شاید به دلیل کمکاری برخی دستگاهها و یا عدم ابلاغ قوانین لازم بوده است که باید در این زمینه تسهیلگری کرد و شورای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی و نشر اندیشه و آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی با نگاه ارزشی و معنوی خود، کمک دولت و دستگاههای اجرایی در پیشبرد اهداف است.
عارف گفت: دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری عهده دار اصلی شورای ترویج گفتمان انقلاب اسلامی و نشر اندیشه و آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی است که این دفتر با تشکیل کارگروهها بتواند اقدامات را شروع کند و جلسات این شورا به صورت منظم برگزار شود.
همچنین در این جلسه دبیرخانه این شورا گزارشی از اقدامات انجام شده در راستای اجرای بند ت ماده ۷۵ قانون ۵ ساله هفتم پیشرفت کشور ارائه کرد.
در ادامه حاضرین در این نشست به تشریح نظرات خود در راستای تبیین رویکرد و نظرات امام (ره) و رهبر معظم انقلاب در حوزههای مختلف به ویژه برای نسل جوان و نوجوان پرداختند.