کد خبر: ۹۹۳۵۴
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۲۰:۰۳
عضو شورای اسلامی شهر مشهد:

ازمحیط زیستی که رییس سازمانش را رییس جمهوری تعیین کند نمی توان حمایت کرد

عدم آگاهی مسئولان وضعیت محیط زیست را روز به روز وخیمتر می کند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب- سرویس اجتماعی: غلامرضا خواجي، عضو شواري اسلامي شهر مشهد و عضو هيات رييسه موسسه آموزش عالي مطهر با بيان اينکه امروز در تمام کشورهاي پيشرفته دنيا وزارت محيط زيست وجود دارد، افزود: با سازمان حفاظت محيط زيستي که رييس جمهور رييس آن را تعيين کند و شوراي عالي محيط زيستي که سالي يکبار هم تشکيل نمي شود نمي توان از محيط زيست کشور حمايت و حفاظت کرد.

سخنان این عضو شورای اسلامی شهر مشهد در گردهمایی دو روزه‌ای که توسط انجمن علمی گروه محیط زیست موسسه آموزش عالی مطهر با همکاری اداره کل حفاظیت از محیط زیست خراسان رضوی برای بررسی پنج قسمت از مستند گنجینه تتیس برگزار شده بود اظهار شد.

وي خاطرنشان کرد: در تمام کشورها وضعيت محيط زيست به عنوان يکي از شاخص هاي مهم توسعه مورد توجه جدي قرار مي گيرد؛ سيستم سازماني محيطزيست بايد تغيير کند؛ جا دارد که محيط زيست کشور از سازمان به يک وزارتخانه ارتقا پيدا کند.

صحبت های دکتر خواجی با استقبال مدیر گروه اقتصاد و دانش شبکه یک سیما همراه شد. نواب مطلق قول مساعدی داد تا در قسمتی از برنامه بدون حاشیه شبکه یک با حضور مهندس محمدی زاده مدیر کل سازمان حفاظت از محیط زیست موضوع پیشنهادی مورد نقد و بررسی قرار بگیرد.

محمود نواب مطلق، مدير گروه اقتصاد و دانش شبکه يک سيما در این گردهمایی از "گنجينه تتيس" به عنوان يک مستند غيرخنثي نام برد و گفت: بايد بتوانيم ازطريق اين‌گونه مستندها در زمينه حفاظت از محيط زيست فرهنگسازي کنيم.

مدير گروه اقتصاد و دانش شبکه يک سيما افزود: بسيار مطلوب است که اساتيد دانشگاه در زمينه غني تر شدن اين‌گونه مستندها با صدا و سيما همکاري کنند و علم و تجربه خود را در اختيار بگذارند.

سعيد نبي تهيه کننده و کارگردان مجموعه مستند "گنجينه تتيس"در جلسه نقد و بررسي این مستند، به روز نبودن اطلاعات قابل دسترس را از مشکلات کار يک مستند ساز عنوان کرد و گفت: مستند در ايران از بعد تکنيک، تحقيق، فکر و ساختار بسيار ضعيف است.

وي خاطرنشان کرد: يک مستند ساز در ايران در زمينه دستيابي به اطلاعات پايه با مشکل کمبود اطلاعات روبه روست. بايد بار علمي مستندها افزايش يابد. در کنار مستندسازهاي ما اغلب افراد متخصص حضور ندارند.

تهيه کننده مستند "گنجينه تتيس" گفت: برخلاف ساير مستندها که يک نگاه آلبوم نگرانه به محيط زيست دارند، ما در اين مجموعه سعي کرديم يک نگاه علمي دانشگاهي به مساله طبيعت داشته باشيم. مستند "گنجينه تتيس" به دليل نگاه منتقدانه و صريح به مسائل محيط زيست در 3 مرحله توقيف شد.

اصغر عبدلي کارشناس و مشاور علمي مجموعه، وضعيت محيطزيست ايران را بسيار بحراني دانست و گفت: با شتابي که توسعه در کشور دارد وضعيت محيط زيست کشور روز به روز بدتر مي شود و اين روند به دليل عدم آگاهي مردم و مسولان در حال افزايش است.

وي با بيان اينکه در طرح آمايش سرزمين ايران، شمال کشور جزو الويت هاي اول توريستي محسوب مي شود، افزود: تمام جنگل‌ها، سواحل درياها و رودخانه ها پتانسيل طبيعت‌گردي و توسعه گردشگري پايدار را دارد اما مسائلي هم چون بحث زباله ها و قطع بي رويه درختان اين پتانسيل را از بين مي برد.

وي با اشاره به اينکه مستند "گنجينه تتيس" بدون هيچ تغييري و بدون حذف هيچ يک از قسمتها از تلويزيون پخش شده است، افزود: دردوره اي که نگرش ها اغلب به سمت فيلم هاي سطحي و بدون محتوا پيش مي رود توجيه تلويزيون براي پخش چنين فيلم هايي بسيار دشوار است.

در روز اختتامیه از دست اندرکاران این مجموعه و دانشجویان فعال در زمینه محیط زیست نیز تقدیر و تشکر به عمل آمد. در این گردهم آیی که در سه نشست برگزار شد، جمعی از استادان، مسوولان، دانشجویان و دست‌اندرکاران این مجموعه را مورد نقد و بررسی قرار دادند .

بیش از 300 دانشجو محیط زیست به تماشای مستند گنجینه تتیس نشستند و در پایان هر نشست سوالات خود را از دست اندرکاران این مجموعه پرسیدند. در این جلسه مهندس تقی پور معاونت محیط طبیعی خراسان رضوی از جمله کسانی بود که برای دانشجویان سخنرانی کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین