آفتابنیوز :
آفتاب: دکتر علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران کشورمان گفت: تنها شرط ما برای تبادل سوخت تضمین عینی است.
دکتر علی اکبر صالحی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، صبح سهشنبه در حاشیه هجدهمین همایش بینالمللی مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف درباره آخرین وضعیت تبادل سوخت، اظهار کرد: در حال حاضر موضوع تبادل سوخت در جریان بوده و پیشنهاد آن از سوی ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی پا برجاست و با پیشنهادات خوبی که از طرف برخی از کشورها درباره جزئیات تبادل سوخت مطرح شده است، امیدواریم خواسته اصلی ما که تضمین کافی و عینی برای مبادله سوخت است، تبیین شود.
وی یادآور شد: جزییات نحوه تامین این تضمین در مذاکرات تبیین میشود و امیدواریم با توجه به اقدامات و تحولات صورت گرفته شده مذاکرات شروع شده و درباره جزییات تضمین و نحوه تبادل در مذاکرات وارد گفتوگو شویم.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران با بیان این که تنها شرط ما برای تبادل سوخت تضمین عینی است، خاطرنشان کرد: چگونگی تحقق این تضمین روشهای مختلفی دارد که با توجه به پیشنهادات کشورهای مختلف در حال ارزیابی با آنها و ارائه پیشنهادات خودمان هستیم و امیدواریم با رضایت طرفها بتوانیم موضوع تبادل سوخت را به انجام برسانیم.
او همچنین درباره پروژه شتابگر ملی، اظهار کرد: مقدمات این پروژه فراهم و ابعاد آن مشخص شده است و در حال حاضر در حال بررسی تعیین محل اجرای این پروژه که در تلاشیم تا خارج از تهران باشد هستیم و امیدوارم در طول سال جاری بتوانیم شروع شدن این پروژه را به صورت عملی در فاز عملیات ساختمانی اعلام کنیم.
صالحی همچنین در این همایش اظهار کرد: انصاف و واقعگرایی در تحلیلها یکی از اصول منشور اخلاقی انجمن مکانیک آمریکاست که توجه ما به این دو اصل سبب میشود تحلیلهای صحیحیتر نسبت به دستاوردهای کشور ارائه دهیم. چرا که ما باید در ارزیابی و برداشتها آرماننگر و نسبت به دستاوردها واقعگرایانه نگاه کنیم.
وی درباره تحولات علمی و تکنولوژیک کشور تصریح کرد: بر اساس اظهارات بانک جهانی صندوق بینالمللی پول، درآمد خالص ملی ایران تا دو سال آینده از مرز 500 میلیارد دلار عبور میکند که با فرض 72 میلیون جمعیت کشور و این که ایران پنجمین صادر کننده نفت در جهان و دومین صادر کننده نفت در اوپک است، تنها حدود 10 درصد از این حجم درآمد به نفت که حدود 60 میلیارد دلار است اختصاص دارد.
صالحی با اشاره به این که عامل اصلی رشد در کشورهای کرهجنوبی، مالزی و چین عوامل بیرونی، مدیریتی و ایدئولوژیک است، عنوان کرد: اما عامل اصلی رشد در ایران عاملی درونزا بوده که با وجود فشارهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی با تلاش و سختی فراوان به این دستاوردهای حیرتآور به ویژه در بعد هستهای رسیدهایم.
رییس سازمان انرژی اتمی با بیان این که ایران به تنهایی و به همت اندیشمندان، دانشگاهیان، صنعتگران و جوانان دستاوردهای خود را به رخ جهانیان میکشاند، خاطرنشان کرد: ایران تنها کشور اسلامی است که پس از 32 سال و به همت دانشمندان توانست برای اولینبار و با موفقیت ماهواره را به فضا پرتاب کرده و در مدار قرار دهد.
او در پایان با بیان این که ایران عضو انپیتی است، اظهار کرد: دلیل این فشارهایی که به کشور ما تحمیل میشود چیست و چرا میگویند که نیت ایران در آینده تولید سلاح هستهیی است؟ اگر قرار بر نیت باشد آمریکا یک بار نیت خود را در هیروشیما و ناکازاکی نشان داد و ما هم یک بار نیتمان را مبنی بر منع استفاده از سلاحهای کشتار جمعی و شیمیایی در عراق نشان دادیم.