آفتابنیوز : سخنگوي دولت در ادامه با بيان اينكه نقشي را براي آمريكا در مذاكرات هستهيي قائل نيستيم، گفت: چشمانداز رابطه ما با آمريكا به تغيير مواضع آنها برميگردد، ولي به نظر نميرسد اين اتفاق افتاده باشد.
رمضانزاده در ادامه با بيان اينكه دولت آرزو دارد انتخاباتي با مشاركت حداكثري شكل بگيرد، گفت: نشانههايي از بازگشت مردم براي راي دادن مشاهده ميشود و اميدواريم دستاندركاران انتخابات در اين جهت تلاش كنند.
سخنگوي دولت به همه داوطلبان رياستجمهوري پيشنهاد كرد كه اين عرصه براي شفافسازي مواضع و اعلام برنامهها در عرصههاي مختلف است و در اين صورت ميتوان به برگزاري انتخاباتي كاملا رقابتي با حضور حداكثري مردم اميدوار بود.
رمضانزاده همچنين با بيان اينكه ديدگاههاي كانديداها بايد در مورد آزاديها، مطبوعات و مواردي از اين قبيل شفاف باشد، گفت: اگر كانديداها در جهت دفاع از حقوق يكديگر و قانون اساسي، ميثاقي را امضا كنند، گامي نو در انتخابات است.
وي ادامه داد: طبيعي است كه يكي از لوازم مشاركت حداكثري اين است كه همه داوطلبان بتوانند نظرات خود را منعكس كنند. يك راه اين است كه رسانه ملي از هماكنون فرصت برابري را در اختيار همه قرار دهد و از اينكه كسي به نفع خود بهرهبرداري كند ممانعت شود.
سخنگوی دولت در ادامه درباره امكان رد صلاحيت كانديداها گفت: از نظر دولت همه كانديداها واجد صلاحيت مطروحه در قانون هستند. از نظر ما كسي ردصلاحيت نخواهد شد و ردصلاحيت هر يك به معناي نخواستن مشاركت حداكثري است كه با حضور رقباي همفكر تحقق نمييابد، بلكه همه جناحهاي سياسي بايد نمايندهاي براي رقابت داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به انتخابات عراق گفت: ما از ابتدا اعلام كرده بوديم كه معتقديم مردم اين كشور بايد بتوانند در شرايطي آزاد، انتخاباتشان را برگزار كنند و از برگزاري اين انتخابات خوشحاليم، اما از سوي ديگر متاسفيم كه عدهاي از مردم بيگناه عراق در اين روز جان خود را از دست دادند.
رمضانزاده ادامه داد: دولت آينده عراق به مردم عراق مربوط ميشود و ما در تصميم مردم عراق دخالتي نخواهيم كرد، تصميم آنها براي ما قابل احترام است و با آن دولت از هر گرايشي همكاري خواهيم داشت.
وی درباره سوالي مبني بر آنچه عدم شركت سنيها در انتخابات عراق ناميده شد، گفت: مشاركت در انتخابات عراق قابل قبول بود و نشان ميدهد اكثر مردم خواهان تعيين تكليف خود از طريق راي بودند. در هيچ نقطه دنيا درصد بيشتر از اين را نداريم و اميدواريم در انتخابات آتي ايران نيز چنين مشاركتي باشد كه نقطه روشني خواهد بود.
سخنگوي دولت در ادامه دربارهي ادعاي دخالت ايران در انتخابات عراق گفت: ما از روز اول اعلام كرديم هر كس مدركي ولو كوچك در اين زمينه دارد، ارائه كند. معتقديم مردم عراق با آزادي تمام در شرايط سخت در انتخابات حاضر شدند و ما هيچ وقت از پذيرش راي ترسي نداشتيم. كساني كه از ديكتاتوري بعث در عراق حمايت كردند مخالف برگزاري انتخابات بودند و مداخله كردند.
اقتصادي در مجلس اظهارنظر ميكنند، از بيان كامل واقعيت خودداري ميكنند. در مورد نرخ سود بهره بانكي كه ادعا شده زياد ميگيريم به چند مورد اشاره ميكنم. بانكها به اجبار 17 درصد سپرده را بدون سود نزد بانك مركزي نگاه ميدارند. 3 درصد منابع بانك در گردش روزانه است و سود تعلق نميگيرد. حدود 25 درصد به صورت تسهيلات تكليفي است و سودي كمتر از آن چيزي است كه مطرح شده و بانكها با 55 درصد منابع بايد سود صد در صد را تامين كنند.
وي ادامه داد: از نمايندگان تقاضا داريم تقاضاي اجباري براي گشايش شعبههاي بانكي نداشته باشند. حدود يك سوم اينگونه است و هزينه سنگيني وارد ميكند.
رمضانزاده در ادامه درباره برداشت از صندوق ذخيره ارزي براي هزينههاي جاري نيز گفت: از نظر ما برداشتهاي اين گونه باعث افزايش حجم نقدينگي و تورم در جامعه به خصوص در ماههاي آخر سال ميشود. ضرر آن نيز مستقيما به كساني ميرسد كه طراحان اين طرحها مدعي كمك به آنها هستند و هيچ نفعي به اقشار آسيبپذير نميرسد.