خبرگزاری فارس نوشته است: اگرچه واشنگتن تاکنون بهصورت همهجانبه از اسرائیل حمایت کرده، اما شواهد جدیدی از احتمال ورود مستقیم نظامی آمریکا به این درگیری وجود دارد.
گزارشها حاکی از آن است که آمریکا اخیراً برخی از پایگاههای خود در اطراف ایران را تخلیه کرده که میتواند نشانهای از پیشگیری برای کاهش تلفات در صورت مواجهه مستقیم است. با این حال همچنان پایگاههایی در برخی کشورهای منطقه از جمله اردن را فعال نگه داشته است.
ایران قبلا به طور رسمی اعلام کرده است از هر کشوری تجاوزی علیه ایران انجام شود، کشور مبدأ هدف مشروع نیروهای مسلح خواهد بود.
بررسیها نشان میدهد که در صورت ورود آمریکا به جنگ، ایران میتواند با بهرهگیری از سلاحهای دقیق، ضربات سنگینی به پایگاههای آمریکایی در منطقه وارد کند.
برخلاف رژیم صهیونیستی که دههها است از ترکیب سامانههای دفاعی چندلایه بهره میبرد، پایگاههای آمریکا در کشورهای همسایه ایران از چنین سطحی از حفاظت برخوردار نیستند و استقرار سامانههای مشابه نیز در زمان کوتاه عملاً امکانپذیر نیست و ایران حتی با سلاحهای غیر استراتژیک خود میتواند لطمات سنگینی به اهداف مدنظر وارد کند.
تحلیلگران تأکید میکنند که آشکارشدن نقش مستقیم آمریکا در جنگ، فرصتهای استراتژیک جدیدی برای ایران ایجاد خواهد کرد و محاسبات امنیتی منطقه را دگرگون خواهد کرد.
پرواز بمبافکنهای رادارگریز آمریکا به سوی گوآم
از سوی دیگر، شبکه خبری فاکسنیوز در خبری نوشته است که شش فروند از بمبافکنهای رادارگریز ب-۲ آمریکا در راه پایگاه گوآم هستند. بمبافکنهای ب-۲ تنها هواپیمای نظامی است که قادر به حمل و پرتاب بمبهای سنگرشکن آمریکایی هستند.
هشدار عراقچی به آمریکا
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در حاشیه نشست وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی در استانبول، نسبت به ورود مستقیم ایالات متحده به جنگ ایران و اسرائیل هشدار داد.
او که پس از مذاکرات ژنو راهی استانبول شده بود، به خبرنگاران گفت که اگرچه آمریکا از همان روز اول در این جنگ دخیل بوده، اما هرگونه مداخله مستقیم آمریکا در این جنگ «بسیار بسیار خطرناک» خواهد بود و باعث گسترش آن خواهد شد.