کد خبر: ۹۹۷۳۷
تاریخ انتشار : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۲۰:۰۴
واکنش کشور‌های غربی به توافق‌نامه تبادل سوخت بین ایران، برزیل و ترکیه:

توافق‌نامه تهران، مشکلات موجود در برنامه اتمی ايران را حل نمی‌کند

اين توافق‌نامه‌ روند تحريم ايران را متوقف نمی‌کند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: توافق ايران با مبادله سوخت اتمی در خاک ترکيه، مشکلات موجود در برنامه اتمی ايران را برطرف نمی‌کند.

در حالی که هنوز ساعاتی از توافق ایران با ترکیه و برزیل درباره انتقال 1200 کیلوگرم اورانیوم ایران به ترکیه و دریافت 120 کیلوگرم اورانیوم مورد نیاز راکتور تهران نمی‌گذرد، کشورهای غربی به این بیانیه واکنش نشان دادند.

به گزارش "الف"، فرانسه در موضع‌گیری قابل انتظار، نرمش ایران را کافی ندانست و اعلام کرد این توافق مشکل هسته‌ای را حل نمی‌کند. 

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه‌ افزود: کارخانه غنی‌سازی نطنز، کارخانه آب سنگين اراک و پنهان نگاه داشتن تاسيسات قم، مشکلات اصلی در برنامه اتمی ايران هستند. 

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه گفت: به همين دليل، فرانسه و متحدانش در سازمان ملل متحد، تحريم‌های جديدی را تدارک می‌بينند.
 
برنارد والرو، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، در اولین موضع‌گیری رسمی این کشور اعلام کرد: اگرچه توافق ایران با ترکیه و برزیل می‌تواند اعتماد به تهران را افزایش دهد، اما اجازه بدهید خودمان را گول نزنیم. 

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی به نقل از دیپلمات‌های غربی، از اینکه ایران رضایت داده انتقال سوخت در خارج از خاک خود انجام پذیرد را امیدوار کننده دانست اما در عین حال، این مسأله را، حل کننده مشکل برنامه هسته‌ای ایران ندانست.

رویترز همچنین به نقل از این دیپلمات‌ها افزود: انتقال 1200 کلیوگرم در حال حاضر اهمیت سابق را ندارد چرا که ایران تاکنون ذخیره سوخت خود را به 2 برابر افزایش داده است.

این خبرگزاری به نقل از دیپلمات دیگر غربی تاکید کرد، اگر ایران غنی‌سازی خود در حد 20 درصد را متوقف نسازد و صرفا درخواست تبادل سوخت را داشته باشد، قابل پذیرش نیست.

رویترز به نقل از دیپلمات مذکور گزارش داد: عدم توقف غنی‌سازی 20 درصدی ایران می‌تواند یک شکننده توافق deal-breaker باشد.

همچنين سخنگوی خانم کاترين اشتون، رئيس ديپلماسی اتحاديه اروپا، ضمن استقبال از توافقنامه تهران، گفت: اين توافقنامه، ربطی به درخواست‌های سازمان ملل متحد از ايران ندارد و‌ روند تحريم ايران را متوقف نمی‌کند.

علاوه‌ بر این سخنگوی دولت آلمان اظهار داشت: قرارداد مبادله سوخت بين ايران برزيل و تركيه نمی‌تواند جايگزين توافق‌نامه بين تهران و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی شود.

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری "ريانوواستی"، آلمان معتقد است، طرح مبادله اورانيوم با درصد غنی‌سازی كم بين ايران، برزيل و تركيه نمی‌تواند جايگزين توافق‌نامه بين جمهوری اسلامی و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی شود. 

"كريستوف اشتگمنس"، سخنگوی دولت آلمان، در اين رابطه گفت: در هر صورت لازم است كه ايران و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی به توافق برسند. اين توافق‌نامه نمی‌تواند جايگزين قرارداد با ديگر كشورها باشد. 

صبح روز دوشنبه وزرای امور خارجه ايران، برزيل و تركيه بيانيه‌ای را در زمينه طرح تبادل اورانيوم با درصد غنی‌سازی كم (تا 5/3 درصد) با اورانيوم غنی‌شده 20 درصد برای رآكتور تحقيقاتی تهران را به امضاء رساندند.
 
بر اساس اين بيانيه، تبادل سوخت در خاک تركيه انجام خواهد شد و ايران 1200 كيلوگرم از اورانيوم با درصد غنی‌سازی كم خود را در خاک تركيه به امانت خواهد گذاشت.

در واکنش به توافق تهران برای مبادله سوخت در خاک ترکیه،‌ بریتانیا نیز گفت تا زمانی که ایران صحت صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های اتمی‌اش را ثابت نکند مذاکره برای تحریم‌ ایران، باید ادامه داشته باشد. 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس، دمیتری مدودیف رییس جمهوری روسیه نیز در ارتباط با توافق هسته‌ای ایران برای مبادله سوخت اتمی در خاک ترکیه گفت که این اقدام مثبت است اما شاید پاسخی مناسب برای تمامی نگرانی‌های جهانی، نباشد.

دولت آمريكا نیز ضمن مثبت خواندن توافق ايران، برزيل و تركيه گفت که ما هنوز نگرانيم. 

به گزارش خبرگزاری‌ فارس دولت امريكا در واكنش به بيانيه ايران، تركيه و برزيل اعلام كرد: اين اقدام گام مثبتی از سوی ايران است؛ ولی ما هنوز نگرانيم. 

سخنگوی كاخ سفيد توافق ايران با دو كشور تركيه و برزيل برای تبادل سوخت هسته‌ای را گام مثبتی از سوی ايران دانست و گفت: اين گام مثبتی است كه سوخت هسته‌ای ايران از خاک اين كشور دور شود.
 
رابرت گيبس افزود: واشنگتن و شركای بين‌المللی‌اش همچنان نسبت به برنامه هسته‌ای تهران نگرانی جدی دارند. 

وی در ادامه گفت: ايران بايد گام‌های لازم را بردارد تا به جامعه بين‌الملل تضمين دهد برنامه هسته‌ای‌اش صرفا اهداف صلح‌آميز دارد. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۰۲ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۷
0
0
ای بابا آن همه علامت پيروزي- v چه ميشود؟!!!!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین