آفتابنیوز :
آفتاب: سلمان صفوی مدیر بخش مطالعات ایران آکادمی لندن در رابطه با مراودات ایران با اعراب در سالهای اخیر اظهار داشت: در دوره اصولگرایان یک گونه پیشرفتی در رابطه با روابط ایران با برخی از دول ارتجاعی و دیکتاتور منطقه دیده میشود. اما در همین دوره رابطه ایران با عربستان تنزل پیدا کرد.
سلمان صفوی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان حمله اسراییل و آمریکا به ایران براساس تهدیدات جدید مقامات جدید تل آویو وجود دارد گفت: امکان حمله نظامی اسراییل به ایران دور از ذهن نیست اما در رابطه با آمریکا این امر در کوتاه مدت بعید است. غرب سعی خواهد کرد در طول این سالها راههای دیپلماتیک و تحریمها را طی کند. آمریکا میخواهد ایران با کمترین هزینه تسلیم آنها شود و اگر این کار امکانپذیر نشد اجماع جهانی را برای ما فراهم آورد.
وی افزود: کاخ سفید میخواهد به جامعه جهانی بگوید که ما راههای گفتوگو، فشار سیاسی و تحریمها را طی کردیم و پاسخی از سوی ایران دریافت نکردیم. این کشور برای ثبات منطقهای خطرناک است و باید با آن برخورد کرد.
مدیر بخش مطالعات ایران آکادمی لندن تصریح کرد: شکست سیاستهای آمریکا در عراق و افغانستان مسئولان این کشور را وادار کرد تا در سیاستهایشان تجدیدنظر کنند. اگر لشکرکشیهایشان موفقیتآمیز بود آمریکا در وهله نخست به سوریه و پس از آن به ایران حمله میکرد. آمدن اوباما با شعار تغییر نیز برهمین اساس بود.
وی متذکر شد: اما قصه اسراییل موضوع دیگری است. حتی اگر رابطه ایران با آمریکا حل و فصل شده و مسأله هستهای ایران نیز مرتفع گردد مشکل اصلی پابرجاست. اسراییل ما را دشمن استراتژیک خود میداند و کشور دیگری را نیز رقیب خود در منطقه نمیداند؛ عراق که در حال حاضر از معادلات منطقهای حذف شده است، با مصر هم که به توافق رسیده و صحرای سینا را تصرف کرده است. علاوه بر این عربستان سعودی نیز علاوه بر مسافت فراوان قدرت چندانی برای رویارویی با اسراییل ندارد. تنها ایران است که به لحاظ قدرت سیاسی، اقتصادی، وسعت و گستردگی سرزمینی و همچنین توان نظامی به لحاظ کمیت و کیفیت توان مقابله با اسراییل را دارد.
صفوی ادامه داد: به لحاظ کمی توان موشکی و قدرت بازدارندگی ایران و تجربه جنگ 8ساله موجب خودکفایی در تولید تجهیزات نظامی شده است و در حال حاضر نیز قدرت موشکی نخست منطقه را دارد. به لحاظ تعارضات ایدئولوژیک نیز اسراییل، ایران را خطر جدی و عینی خود میداند و تلاش میکند تا با حمله نظامی ضربه سنگینی به ما وارد کرده و ایران را از معادلات منطقهای برای مدتی حذف کند.
وی تاکید کرد: هر دولتی که در اسراییل به روی کار آید این مشکل را با ایران دارد. اما مشکل اصلی اینجاست که هر اقدامی که علیه جمهوری اسلامی صورت گیرد با عملکرد مقابله به مثل ایران مواجه خواهد شد. غرب میداند که شروع جنگ علیه ایران میتواند با اسراییل باشد اما خاتمه آن در توان و قدرت یک کشور خاص نیست چرا که با آغاز این جنگ جنبشهای مبارز منطقه فعال خواهند شد و معلوم نیست چند دولت منطقهای ساقط شود. شاید بر همین اساس است که بسیاری از دولتهای عربی و آمریکا مخالف حمله اسراییل به ایران هستند.