کد خبر: ۹۹۸۳۶
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۶
حشمت‌الله فلاحت‌پيشه در گفت‌و گو با خبرنگار آفتاب:

بيانيه تهران بهانه‌زدايی بود

روس‌ها به قطعنامه جديد رای مثبت می‌دهند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حشمت‌الله فلاحت‌پيشه در گفتگو با خبرنگار آفتاب درخصوص تهيه پيش‌نويس قطعنامه جديد هسته‌ای عليه ايران از سوی آمريكار اظهارداشت: پيش‌نويش قطعنامه‌ای كه تهيه شد بيشتر مبتنی بر داعيه نيمه اول فروردين ماه آقای اوباما است كه گفته بود ما براي صدور قطعنامه جديد عليه ايران نه چند ماه كه چند هفته صبر می‌كنيم. 

وی افزود: در شرايط اخيری كه در طول اين مدت شكل گرفت يک تحليل محتوايی و تاخير زمانی عامل چانه‌زنی بين امريكا و روسيه و چين شد.
 
عضو كميسيون امنيت ملی وسياست خارجی مجلس تصريح كرد: هم اكنون تاخير زمانی ديگر برای‌شان به عنوان منع تبديل شده است چون گمان می‌كنند بعد از بيانيه تهران زمان به ضرر آنها حركت می‌كند. زيرا بيانيه تهران نوعی بهانه‌زدايی بود. ايران سعی كرد افكار عمومی منصفی را وارد كند تا از اين موضوع بهانه‌زدايی شود و اعلام كند اين ايران نيست كه برای صلح و امنيت جهانی تهديد است كه عليه آن قطعنامه تازه‌ای صادر شود. 

فلاحت‌پيشه گفت: لذا خيلی سريع پيش‌نويس قطعنامه را تهيه كردند و سعی آنها بر اين است كه در قالب يک نوع تعديل محتوايی سياست‌های خودشان را پيش ببرند تا در نهايت قطعنامه‌ای صادر شود. 

نماينده اسلام‌آباد غرب خاطرنشان كرد: اعتقادم بر اين است كه هم‌اكنون اين تركيه و برزيل هستند كه بايد به عنوان ضمانت بيانيه تهران بايد وارد مذاكره شوند. اگر هم به نتيجه نرسند به افكار عمومی دنيا پاسخ‌گو باشند كه چه اتفاقی افتاده است. 

وی تاكيدكرد: همه اين‌ها مانع از اين نخواهد شد كه آمريكايی‌ها رويكرد تقابلی خود با ايران را كنار بگذارند. 

فلاحت‌پيشه درپاسخ به اين سئوال كه آيا روسيه و چين از قطعنامه جديد عليه ايران استقبال خواهند كرد گفت: روسيه و چين از اين ناراحت هستند كه در موضوع تبادل سوخت درحاشيه قرارگرفتند. ايرانی‌ها به‌خاطر سابقه منفی تاريخی روس‌ها حاضر نشدند كه سوخت را به روسيه بدهند و در مذاكرات هم دو كشور ديگر را وارد كردند. 

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجی مجلس يادآور شد: روسيه و چين نسبت به ساير كشورهای 1+5 يک قرابت صنفی با هم پيدا كردند هرچندكه از دو بلوک قدرت هستند اما اين قرابت صنفی آنها كه مبتنی بر انحصار سوخت هسته‌ای و انحصار باشگاه هسته‌ای می‌باشد، موضوعی است كه در شرايط خاص حتی عليه ايران تيز از آن استفاده می‌شود. از اين لحظ آمريكايی‌ها از انها استفاده كردند كه رای آنها را بگيرند. 

وی گفت: فعلا چراغ سبز روس‌ها به آمريكايی‌ها نشان می‌دهد كه آنها می‌خواهند با يک متن تعديل شده در قطعنامه می‌خواهند موافقت كنند. 

فلاحت‌پيشه تصريح كرد: معتقدم ظرفيت‌های بيانيه تهران هرچند ک بيانيه بود اما كمتر از يک قطعنامه نيست و بايد از آن استفاده كرد و مانع تقابلی شدن فضا شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
France
|
۰۰:۳۲ - ۱۳۸۹/۰۲/۳۰
0
0
متخصصین می گویند استخراج اورانیوم از معادن ایران وغنی سازی سه یا چهار درصد آن برای آمریکا وانگلیس کلی هزینه دارد ، لذا اینها تصمیم گرفتند ایران با پول خود دهها مرکز غنی سازی مثل نطنز و غیره احداث کند واورانیوم را باهزینه خودش تا چهار درصد غنی کند ، سپس لقمهء آماده شده را توسط ترکیه در پایگاه انجرلیک تحویل بگیرد ، انصاف هم چیز خوبی است ، حداقل نفت را خودشان استخراج می کردند وماهزینه نمی کردیم !؟ مهندس سحابی آمریکایی و مهاجرانی وشریعتمداری انگلیسی از این طرح استعماری حمایت می کنند !؟
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین