آفتابنیوز : آفتاب: رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع دریافت غرامت جنگ از عراق مقولهای است که مورد توجه مسئولان بلندپایه نظام است.
به گزارش خانه ملت، علی لاریجانی در جمع خانواده شهدای خرمشهر اظهار داشت: موضوع غرامت جنگ تحمیلی فراموش شدنی نیست و ما در حال پیگیری آن هستیم؛ هرچند که باید در این خصوص رعایت شرایط ویژه ای را که عراق با آن مواجه است را کرد.
رئیس قوه مقننه گفت: خرمشهر یک آزمون و امتحان بزرگ بود، به نحوی که مقاومت در خرمشهر شرایط را در جنگ تغییر داد.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: فتح خرمشهر توسط سربازان اسلام تغیر استراتژیک در جنگ ایجاد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: آن زمان وقتی انقلاب پیروز شد دشمنان نظام نقشه های زیادی برای ایران کشیدند از تجزیه طلبی، کودتای نوژه گرفته تا تلاش برای برهم ریختگی داخل ایران تا ایجاد جنگ.
لاریجانی تصریح کرد: وقتی جنگ عراق علیه ایران آغاز شد فشارهای بین المللی زیادی بر کشور تحمیل شد، حتی کارتر رئیس جمهور وقت ایران معتقد بود ما انتظار داریم جنگ، ایران را سر عقل بیاورد. بنابراین تردیدی نیست که آمریکا و اروپا با صدام در یک جبهه واحد بر علیه ایران قرار داشتند.
وی خاطرنشان کرد: آنچه سرنوشت جنگ را عوض کرد نخست سخنان راهگشای حضرت امام خمینی بود که خارج از حدود اداری و مستقیماً با متن مردم ارتباط داشت و قلبی بود. سپس حماسه رزمندگان که احساس میکردند باید ایستادگی کنند.
لاریجانی یادآور شد: اگر امروز مسأله هستهای، بحرانهای عراق، افغانستان، فلسطین ایجاد شده و جمهوری اسلامی توانسته با استراتژی درست بیرون آید، به دلیل پیوند مردم با رهبری نظام است.
وی خاطرنشان کرد: باید قدر رابطه مردم با رهبری را به عنوان یک سرمایه قدر نهیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: باید در برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شرایط ویژهای برای برخی از مناطقی که درگیر مسائل جنگ بودند در نظر گرفت.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: من هم به سهم خود کمک میکنم تا در برنامه پنجم توسعه نگاه ویژهای به مناطق درگیر جنگ در نظر گرفته شود. با مشورت نمایندگان استان، وزرای مربوطه حتماً این موضوع را پیگیری میکنیم.
لاریجانی با بیان اینکه ما معتقد نیستیم کشور با صدقه سری و کمیته امدادی اداره شود، تاکید کرد: ما با اداره کردن کشور به صورت صدقه سری و کمیته امدادی به شدت مخالفیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش درخصوص استفاده از مدیران پروازی گفت: هیچ علاقهای به مدیریت پروازی نداریم، دولت باید بنای کاریاش را بر استفاده از نیروهای بومی در منطقه بگذارد.
علي لاريجانی در حاشيه مراسم ديدار با خانوادههای شهدای خرمشهر در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با ادعای رئيس مجلس مشورتی امارات در ارتباط با جزاير سهگانه و به دادگاه كشاندن ايران اظهار داشت: ايران كشوری قدرتمند است كه هيچگاه از زبان زور استفاده نمیكند.
وی ادامه داد: اما همسايگان بايد حرف خود را با منطق بزنند و بحثی كه امروز كشورهای 1+5 دنبال میكنند و همچنين بيانيه تهران نشان میدهد كه ايران دارای رويكرد حل مسائل از طريق مذاكرات است اما ديگران از زبان درشت استفاده میكنند.
وی افزود: ما كشور بزرگی هستيم اما كشورهای همسايه را كشورهايی میدانيم كه به يكديگر كمک كرده و با هم روابط مسالمتآميز داشته باشيم.
لاريجانی در پاسخ به سوال ديگری در ارتباط با جزاير سهگانه خاطرنشان كرد: برخی فتنهگران خارجی اين ماجرا را درست كردند و به دنبال آن هستند كه در ميان كشورها اختلاف ايجاد كنند.
رئيس فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامی با تاكيد بر اينكه اسناد مالكيت و تاريخي ايران در ارتباط با جزاير سهگانه وجود دارد تصريح كرد: اگر كسی حرفی دارد بايد آن را از طريق مذاكره بيان كند نه اينكه از ادبيات ديگری استفاده كند.
رئيس مجلس همچنين در ارتباط با پيشنويس قطعنامه چهارم عليه ايران گفت: اينكه آنها با اين عجله به دنبال تهيه اين پيشنويس هستند نشان میدهد كه كار منفعلانهای را سامان داده بلكه بايد میگذاشتند بيانيه تهران در آنجا مطرح شده و تحرک خود را داشته باشد و اگر حرفی دارند در قالب آن بزنند.
به گفته لاريجاني از عجايب ديپلماسي اين روزها اين است كه آمريكا از كشورهايی همچون برزيل و تركيه درخواست كرده بود كه به ايران بيايند و با آن مذاكره كنند.
وی تصريح كرد: من نمیدانم كه چرا آنها اينقدر بر روی اين موضوع اصرار دارند چراكه رآكتور اتمی تهران نيازمند سوخت بود كه بايد همچون همهجای دنيا تقاضا كرده و سوخت را خريداری میكرديم.
رئيس قوه مقننه خاطرنشان كرد: ايران يک چارچوب را برای اين بحث مطرح كرد كه من تاكيد میكنم موضعی كه مجلس در بيانيه خود اعلام كرد كل بيانيه تهران است و اگر قرار باشد جزئي از آن را در نظر بگيرند ما آن را نميپذيريم.
به گفته لاريجانی چنانچه آنها بخواهند زيادهخواهی كنند و به دنبال آن باشند كه نوعی فريبكاری را سامان دهند حتما با متن بيانيه تهران سازگار نيست و مجلس نيز اصرار بر اجرای كليه مفاد بيانيه تهران دارد.
وی تاكيد كرد: لازم است كه اين موضوع از طريق مذاكرات حل شود و من شنيدهام كه اردوغان و برزيلیها اين موضوع را پيگيری میكنند و ما در اين مورد صبور هستيم اما با دقت مسائل را دنبال میكنيم.