کد خبر: ۹۹۹۸۰۱
تاریخ انتشار : ۱۴ تير ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸

رد مرز ۴۹۰ هزار تبعه افغانستانی از مرز دوغارون

معاون امنیتی استاندار خراسان رضوی از رد مرز ۴۹۰ هزار تبعه افغانستانی از ابتدای سال ۱۴۰۴ تا روز گذشته خبر داد.
رد مرز ۴۹۰ هزار تبعه افغانستانی از مرز دوغارون
آفتاب‌‌نیوز :

امیرالله شمقدری، صبح امروز ۱۴ تیر در نشست خبری بررسی وضعیت اتباع و مهاجرین خارجی که در پایانه مرزی دوغارون برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تا ۱۳ تیرماه، بالغ بر ۴۹۰ هزار تبعه افغانستانی از مرز دوغارون از کشور خارج شده‌اند که ۱۸۰ هزار نفر آنان مربوط به استان خراسان رضوی بوده‌اند.

وی افزود: ۶۷ درصد خروج اتباع افغانستانی از کشور از طریق مرز دوغارون صورت گرفته و تنها ۳۲ درصد از مرز سیستان و ۱ درصد از مرز خراسان جنوبی انجام شده است. اوج خروج اتباع در روز گذشته ثبت شد؛ به طوریکه ۲۶ هزار نفر از مرز عبور کردند که ۱۶ هزار نفر از این تعداد، به‌صورت مستقیم و بدون مراجعه به اردوگاه، از مرز رد شدند. در روز‌های ۳ و ۴ تیرماه نیز مجموعا ۴۰ هزار نفر از اتباع از این مرز خارج شدند.

معاون امنیتی استاندار خراسان رضوی ادامه داد: البته زیرساخت‌های فعلی برای رد مرد حدود ۴۰۰۰ نفر در روز طراحی شده، اما همکاران ما در اداره‌کل اتباع استان با بسیج کامل، توانسته‌اند این حجم از خروج را مدیریت کنند. به علاوه، کنسولگری افغانستان نیز باید در رسیدگی به امور اتباع فعال‌تر و محدودیت‌های زمانی برای انجام امور مربوط به مهاجرین برداشته شود.

شمقدری با اشاره به بازدید میدانی خود از اردوگاه‌های سفیدسنگ و حسن‌آباد بیان کرد: اتباع افغانستانی از خدمات ارائه‌شده در این اردوگاه‌ها رضایت دارند. در روند خروج، اولویت با خانواده‌هایی است که خودمعرف بوده و دستگیر نشده‌اند. سیاست ما، حمایت از خروج داوطلبانه، انسانی و قانونمند است.

وی اضافه کرد: متأسفانه رسانه‌های معاند تلاش می‌کنند با بازنشر اطلاعات نادرست و تحریف‌شده از زبان مسئولان کشور، فضای ضدایرانی ایجاد کنند. تأکید می‌کنم که برای کسب اخبار معتبر، مردم و رسانه‌ها تنها باید به منابع رسمی و مسئولین مشخص مراجعه کنند.

معاون امنیتی استاندار خراسان رضوی با اشاره به خدمات زیرساختی فراهم‌شده در اردوگاه‌ها، عنوان کرد: در اردوگاه حسن‌آباد ۲۴ چشمه سرویس بهداشتی و در مرز دوغارون ۴۰ چشمه ایجاد شده است. دستگاه‌های مختلف در کنار هم تلاش کردند تا سابقه ۴۷ سال میزبانی جمهوری اسلامی ایران از اتباع افغان با بدرقه‌ای شایسته همراه شود.

افغان‌ستیزی، از نظر جمهوری اسلامی ایران مردود است

شمقدری با تأکید بر پیوند‌های عمیق دو ملت ایران و افغانستان، اظهار کرد: ما دو ملت با مرز، فرهنگ و حتی دشمن مشترک هستیم و باید مراقب باشیم تا تبلیغات سوء رسانه‌های معاند خدشه‌ای به این ارتباط وارد نکند.

وی با بیان اینکه ۸۰ درصد اتباعی که از استان خارج شده‌اند، به صورت خودمعرف بوده‌اند، گفت: از وزارت کشور تقاضا کرده‌ایم که مهلت خروج اتباع که تا ۱۵ تیر تعیین شده بود را تمدید کند. ما گفت‌و‌گو‌هایی با نخبگان و فعالان جامعه افغان داشته‌ایم؛ اجماع کاملی وجود دارد که حضور اتباع باید قانونمند و ضابطه‌مند باشد.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: باید با هم‌افزایی و حضور میدانی، چالش‌ها را شناسایی و برای آن راه‌حل ارائه دهیم. منافع و مصالح ملی نباید از یاد برود. دشمن با عملیات روانی، شایعه‌سازی و تحریف حقیقت به‌دنبال تضعیف انسجام داخلی است و ما باید روش‌های مقابله با این جنگ نرم را به خوبی فرابگیریم.

شمقدری با بیان اینکه تکریم انسان‌ها، رویکرد همیشگی نظام جمهوری اسلامی ایران است، افزود: اگر فردی در اداره‌ای تحقیر شود، آن اداره جمهوری اسلامی نیست. اگر مأموری با یک انسان رفتاری جسارت‌آمیز و تحقیرکننده داشته باشد، نماینده جمهوری اسلامی نیست و اگر چنین رفتاری از مأموری سر زد، باید مستندات ارائه شود تا برخورد لازم صورت گیرد.

وی عنوان کرد: در پی تهاجم اخیر رژیم صهیونیستی، همراه با استاندار خراسان رضوی در دیدار با وزیر کشور، واگذاری برخی اختیارات در حوزه اتباع به استاندار را پیشنهاد دادیم که وزیر با این موضوع موافقت کردند. گرچه ابلاغ رسمی هنوز انجام نشده، اما اختیارات به صورت شفاهی به استان واگذار شده است تا مدیریت مؤثرتری بر روند خروج و ساماندهی اتباع صورت گیرد.

معاون امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی با اشاره به نیاز کشور به برخی نیرو‌های کار، اظهار کرد: معتقدیم حضور برخی از اتباع در کشور ضروری و مؤثر است. در همین راستا تلاش می‌شود اتباعی که در بخش‌های صنعتی و خدماتی فعال هستند و اگرچه ورودشان ابتدا غیرقانونی بوده، اما برای کشور مفید واقع شده‌اند، شناسایی و با تأیید مدیران ارشد، برای ساماندهی قانونی آنان اقدام شود.

شمقدری با رد ادعا‌های دشمنان در خصوص جاسوسی اتباع گفت: در طول تاریخ، هم در میان اتباع افغان و هم در بین ایرانیان، عناصر نفوذی وجود داشته‌اند، اما این به معنای آن نیست که تمام اتباع افغان جاسوس هستند. یکی از ترفند‌های عملیات روانی دشمن، ایجاد نگرانی و اتهام‌زنی گسترده به همه اتباع است تا به این بهانه، خروج آنها توجیه شود، در حالیکه واقعیت این‌گونه نیست.

وی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران پس از ساماندهی، زمینه را برای ورود مجدد اتباع، اما به شکل قانونی و ضابطه‌مند فراهم خواهد کرد. ورود، خروج و اقامت اتباع باید بر مبنای قانون انجام شود و ما در این مسیر تلاش می‌کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین