کد خبر: ۸۴۹۰
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ - ۱۴:۲۵
رسانه های غربی در واکنش به تصمیم اخیر

ایران تسليم نمي شود

آفتاب‌‌نیوز : در همین ارتباط مونا نعیم مفسر روزنامه لوموند، با اشاره به "زورآزمایی میان اروپا و ایران"، نوشت: اروپایی‌ها به قصد جلوگيری از رفتن پرونده ایران به شورای امنیت و اتخاذ تصمیمات حاد علیه این کشور، وارد این گفت و گو ها شدند؛ و در تمام دو سال گذشته به ایران گوشزد کردند که شکست این مذاکرات می‌تواند مساوی با رفتن پرونده ایران به شورای امنیت باشد.

اما اينک با تحولاتی که رخ داده منابع اروپائی بر اين باورند که ایران به دنبال یک زورآزمایی‌ست و اعلام کرده است که فعالیت‌های حساس اتمی را از سر می‌گیرد. این تهدیدی است که اروپایی‌ها در برابر آن ساکت نخواهند نشست..

نماینده لوموند در بروکسل

ژان پیر استوبان با اشاره به وضعیت اعضای شورای امنیت نوشته : ایرانی‌ها فکر می کنند که اگر هم پرونده آنها به شورای امنیت برود، چین و روسیه از حق وتوی خود به نفع ایران استفاده خواهند کرد؛ در حالیکه چنین نیست. در ظرف دو سال گذشته، مذاکرات و تبادل نظرهای گوناگون، مواضع اعضای این شورا را به یکدیگر نزدیک کرده است.

در همین زمینه یک مقام آگاه اروپایی به روز گفت که چین و روسیه در بدترین حالت ، رای ممتنع خواهند داد.

او افزود: ما می خواهیم با دولت جدید حرف بزنیم ، در حالیکه مسئولین عالیرتبه جمهوری اسلامی می خواهند با عجله برای دولت خاتمی که دیگر چند روز بیشتر از عمر آن نمانده، ایجاد تعهد کنند. این مسئله نشانگر ان است که جمهوری اسلامی ، سر جنگ دارد و مهم ترین نشانه آن هم، همین اولتیماتوم است.

روزنامه لیبراسیون از همین زاویه به بررسی پرونده هسته‌ای و مذاکرات ایران با اروپا می‌پردازد و می نویسد: اروپایی ها اصرار دارند که مقامات جمهوری اسلامی، پیشنهادهای تازه را به دقت مطالعه کنند و از چارچوب توافق‌های انجام شده خارج نشوند. ژاک شیراک نیز به صراحت بر این خواست، تاکید کرده و در دیدار با شارون، گفته است که اگر ایرانی‌ها به این توافق‌ها پشت پا بزنند، و ضمانت های عینی لازم را ندهند، فرانسه با بردن پرونده آنها به شورای امنیت، موافقت خواهد کرد.

اکبر گنجی

مفسر روزنامه لاکروآ نیز، با تکرار همین نکات، و با چاپ عکسی از اکبر گنجی، از روزهایی خبر داده است که می‌تواند برای ایران بسیار حساس باشد.این روزنامه همچنین همانند سایر نشریات اروپایی، با اشاره به وضعیت اکبر گنجی، و وخیم شدن اوضاع جسمانی وی، به گونه ای پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی را در کنار پرونده حقوق بشر حکومت گذاشته که به گفته وی این دو پرونده از هم جدا نیستند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین