آفتابنیوز : 
آنها می خواهند حتما واکنشی یکپارچه و قاطع در برابر ایران داشته باشند اما اکنون که قیمت نفت سر به فلک زده، ایران به عنوان یک صادر کننده بزرگ نفت، برگ برنده بزرگی را در برابر اروپا به دست آورده است.
ایران پس از عربستان سعودی، بزرگترین تولید کننده نفت بوده و تولید نفت آن، روزانه بالغ بر چهارمیلیون بشکه است. امسال، قیمت نفت نسبت به سال گذشته حدود 50 درصد افزایش یافته و از بشکه ای 43 دلار در پایان ماه دسامبر به 68 دلار رسیده است.
خطر بزرگی که در این راستا برای غرب وجود دارد، این است که واکنش ضعیف امریکا و اروپا در مقابل ایران به نقطه عطفی در امور جهانی تبدیل شود. در این حال نهایتا اگر شرایط به نحوی باشد که ایران در خطر تحریم قرار گیرد، احتمال استفاده از برگ برنده نفت از سوی ایران وجود خواهد داشت.
در واقع در شرایط فعلی بازار، از دست دادن سهم نفت ایران، شوک بزرگی بازارهای جهان وارد خواهدکرد و آشفتگی غیر قابل کنترلی را باعث خواهد شد.
اگر چه تاکنون، اقتصاد امریکا توانسته در مقابل فشار افزایش قیمت نفت ایستادگی کند. اما کسی نمی تواند در مورد آینده پیش بینی دقیقی داشته باشد. بنابراین در هفته های آینده هراسهای غرب از موضع احتمالی ایران بالا خواهد گرفت.
برنامه های هسته ای ایران، سابقه ای بیشتر از مذاکرات این کشور با اروپا دارد و به همین جهت رسیدن به توافقی که طرفین را راضی کند چندان راحت نخواهد بود.
کشورهای غربی اکثرا بر این باورند که ایران از برنامه هسته ای خود به عنوان توجیهی برای ساخت سلاح استفاده می کند. آنها در عین حال، از جهت تجهیزات موشکی ایران هم دغدغه های زیادی دارند؛ زیرا تمام خاورمیانه و جنوب شرق اروپا را به نوعی در تیررس ایران می بینند.
اما ایرانیها این توجیهات را نمی پذیرند. وقتی هند، پاکستان، و اسراییل به سلاح هسته ای دسترسی دارند، چرا ایران به کلوب هسته ای نپیوندد؟ از سوی دیگر، همین برنامه هسته ای می تواند ایران را در برابر مداخله امریکا محافظت کند. به همین جهت، این پروژه اهمیت زیادی برای ایرانیها دارد.
در همین حال، حضور ارتش امریکا در عراق و افغانستان، تنها می تواند تصمیم ایران برای پیشبرد فن آوری هسته ای را جدی تر کند زیرا دارا بودن تجهیزات هسته ای پیشرفته، به نوعی امنیت ایران را حفظ می کند.
اگر گزارش آژانس ثابت کند که ایران تعهدات خود را نقض کرده، آنگاه احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت افزایش خواهد یافت .اما این در حالی است که روسیه و چین به عنوان دو کشور دارای حق وتو، تمایل چندانی به اعمال فشار بر ایران ندارند و حتی روسیه با ادامه همکاریهای هسته ای خود با ایران و از سوی دیگر، چین هم با گسترش همکاری اقتصادی با این کشور، مخالفت خود با موضع غرب را آشکار ساخته اند.
خطر کاملا واضح و روشن است. اگر امریکا و اروپا در اعمال فشار بر ایران، ریسک را به جان بخرند، بازار نفت بسیار دیدنی خواهد شد.