کد خبر: ۱۰۸۲۵
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۳

آیا واقعا بلندپروازی های ایران و کره اعتبار NPT را با چالش مواجه ساخته است؟

آفتاب‌‌نیوز : کنفرانس کیوتو اولین گردهمایی متخصصان عدم تکثیر از زمان شکست گفتگوهای NPT در نیویورک در ماه می می باشد.
در حالی که برخی از شرکت کنندگان سعی داشتند چهره خوبی به گفتگوهای کیوتو بدهند و اصرار داشتند که شکست نخورده اند. اما اغلب این مسأله را مطرح می کردند که آنها در موارد مشخص به نتیجه ای نرسیدند.

 در این راستا رادیگر لادکیانگ (Rudiger ludeking) مامور کنترل تسلیحات و عدم تکثیر آلمان گفت: «کنفرانس بازنگری NPT در موضوعات آیین نامه ای گرفتار شد و نتوانست به نتایج مطلوبی دست پیدا کند ژاپن تایمز می افزاید: از نظر نمایندگان حاضر در کنفرانس، مسأله اصلی، چگونگی برخورد با کره شمالی و ایران و هدف های هسته ای شان بود. 

این روزنامه در ادامه می نویسد: سرپرست دپارتمان وزارت امور خارجه چین در کنترل تسلیحات هسته ای و عدم تکثیر، در مورد کره شمالی بر شکیبایی هشدار داد و بر ادامه مذاکرات شش جانبه تأکید کرد. او گفت این مذاکرات بهترین راه برای هسته ای نشدن کره شمالی است و ما از زمان شروع مذاکرات در آگوست 2003 به پیشرفت های خوبی دست یافته ایم و شکیبایی و انعطاف پذیری در این خصوص نیاز است. 

نکته جالب توجه آنکه لادکینگ، مامور کنترل تسلیحات و عدم تکثیر آلمان در مورد ایران بر احیای اعتماد بین المللی بر برنامه هسته ای صلح آمیز ایران تأکید کرده و کشورها را به پذیرش حق ایران در دستیابی به چرخه سوخت و فناوری مورد نیاز ایران جهت اهداف صلح آمیز دعوت کرد. 

شایان ذکر است که کنفرانس بازنگری NPT در سال 2005 در فضای بعد از 11 سپتامبر و حوادث به وجود آمده و به دنبال محور شرارت خواندن کشورهایی چون عراق،‌ کره شمالی و ایران برای تحقق چهار هدف پیش بینی شد. این هدف ها عبارت بودند از: توقف پنج ساله همه فعالیت های جدید مربوط به غنی سازی،‌ لغو دستیابی به فناوری تولید سوخت هسته ای توسط کشورهای جدید، لغو امکان خروج از NPT و الزامی شدن پیوستن کشورها به پروتکل الحاقی. 

این در حالی است که حدود 90 درصد سلاح های هسته ای در دست دو کشور آمریکا و روسیه است و ضمنا کشورهایی چون آمریکا و انگلستان با بهانه قرار دادن مسایل هسته ای کشورهایی مثل ایران در جهت بسط توان هسته ای خود عمل می کنند. مثلا آمریکا پس از 11 سپتامبر به این باور رسید که برای مقابله با دشمنان هسته ای و غیرهسته ای اش نیاز به تقویت تسلیحات هسته ای برای حفظ قدرت بازدارندگی خود دارد. 

گفتنی است که در منطق آمریکا کشورهای دیگر چون با دشمنان قوی روبرو نیستند نباید هیچ گونه فناوری هسته ای داشته باشد! به این ترتیب روشن است که NPT به تدریج ارزش و اعتبار خود را به خاطر مسایل تبعیض آمیز توسط قدرت هایی چون آمریکا و انگلیس از دست خواهد داد که نمونه آن را اخیرا در شکست کنفرانس بازنگری NPT در نیویورک شاهد بودیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین