آفتابنیوز : 
"نورسلطان نظربایف" رئیس جمهور قزاقستان، درکنفرانس بین المللی علمی-کاربردی در آستانه که به مناسبت دهمین سالگرد ایجاد قانون اساسی کشور برگزار شده بود، اظهارداشت: "طبق تجربیات جهانی و از جمله کشورهای همسایه ما، در جوامع فقیر برقراری دموکراسی و آزادی های سیاسی به سادگی امکان پذیر نیست."
نظربایف متذکر شد که قزاقستان در نتیجه اصلاحات، از جایگاه سیزدهم در زمان شوروی سابق به پنجم در میان کشورهای دارای اقتصاد فعال رسیده است و مقام اول و عنوان کشور دارای اقتصاد بازاری بین کشورهای مشترک المنافع را کسب کرده است.
نظربایف افزود: "بر اساس رده بندی بانک جهانی، قزاقستان به گروه کشورهایی پیوسته است که درآمد سرانه آنها بیش از میزان متوسط جهانی می باشد."
به گفته رئیس جمهور قزاقستان، در ده سال اخیر سرانه ملی قزاقستان از 700 دلار به 3300 دلار رسیده است و پیش بینی می شود که تا سال 2006 از 4000 دلار به ازاء هر نفر، فراتر رود.