کد خبر: ۱۲۱۵۲
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۹

عصر جديدى براى مصر فرا رسيده است

آفتاب‌‌نیوز :
حسنى مبارك طى دهه هاى اخير با رأى بالاى ۹۹ درصدى انتخاب شده است، اما اين بار به غير از حسنى مبارك، مخالفان حكومت طولانى مدت وى نيز امكان حضور در عرصه سياسى انتخابات را يافته اند. تا با او به چالش بپردازند. اگرچه رسانه هاى دولتى و امكانات آن به طور وسيعى در اختيار مبارك و حزب حاكم دموكراتيك ملى هستند، اما بى گمان، حكومت بلامنازع حسنى مبارك دچار شكاف هايى شده است و مخالفان هم اكنون اين امكان را يافته اند تا به طور علنى مخالفت خود را با مبارك و سياست هاى او ابراز كنند. 

طى سال گذشته، براى اولين بار مخالفان به خيابان ها ريختند و شعار «كافى است» را سر دادند. طى ماه هاى اخير اصلاح طلبان و گروه هاى مدنى مصر موفق شده اند تا از فعاليت هاى نيمه پنهان دست بردارند و آشكارا فعاليت كنند و شايد به همين دليل بود كه حسنى مبارك در شعارهاى انتخاباتى اش نويد اصلاحات سياسى را داده است. 

«ايمن نور»، مخالف اصلى حسنى مبارك مى گويد: نتيجه انتخابات هرچه باشد، ما در آن پيروز خواهيم شد. طرفداران نور گفته اند كه اگر در نتيجه انتخابات تقلب شود، آنها با روش هاى سياسى به مبارزات خود ادامه خواهند داد. ايمن نور مى گويد: «اگر تقلبات وسيعى صورت گيرد، ما شايد دست به نافرمانى مدنى بزنيم. دولت مصر نظارت گروه ها و سازمان هاى خارجى بر انتخابات را نپذيرفته است و تنها ده هزار قاضى مصرى قرار است بر انتخابات نظارت كنند. گروه هاى مخالف مصرى خواهان تغيير هستند. ايمن نور در يكى از آخرين سخنرانى هاى تبليغاتى خود گفت: ما مصرى ها در ريشه هاى خود ملتى آزاد و دموكراسى خواه هستيم، اما ملت ما به يك تن واحد تبديل شده است. 

«نعمان جمعه» ديگر رقيب حسنى مبارك نيز كه از طرفداران زيادى در كشور برخوردار است، خواهان تغييرات شده است. او در جمع هوادارانش گفته است: ما يك دولت آزاد مى خواهيم و مشكل مصر و ما، حسنى مبارك نيست، بلكه مشكل اصلى اطرافيان او هستند. 

اگرچه تغييراتى در عرصه سياسى مصر به وجود آمده است، اما برخى مسائل و گروه ها كماكان تابو به حساب مى آيند. گروه اخوان المسلمين كه از حمايت وسيعى در ميان مصر برخوردار است، اجازه شركت در انتخابات را نيافته است. در تبليغات انتخاباتى، رهبران مخالف مبارك به حمايت از اخوان المسلمين پرداخته اند. آنها اميدوار بودند كه بتوانند از حمايت اين گروه برخوردار شوند. «ايمن نور» گفته است كه در صورت پيروزى، ممنوعيت فعاليت اخوان المسلمين را لغو مى كند. اين گروه اعلام كرده است كه در انتخابات رياست جمهورى شركت نمى كند.
هنوز معلوم نيست كه شركت مصرى ها در انتخابات تا چه اندازه خواهد بود. تمام نامزدهاى انتخاباتى از مردم دعوت كرده اند كه در انتخابات به صورت وسيعى شركت كنند.
 برخى از مصرى ها مى خواهند از اين فرصت استفاده كنند و در ايجاد يك تغيير و دگرگونى سهيم باشند. برخى نيز تنها مى خواهند از اين فرصت استفاده كنند و با صداى بلند «نه» بگويند. در انتخابات امروز، اگر هيچ كدام از نامزدها نتوانند ۵۰ درصد آرا را به دست آورند، دو نفرى كه بالاترين رأى را بياورند، به مرحله دوم راه پيدا خواهند كرد.
فارغ از نتيجه انتخابات، مصر تا قرار گرفتن در مسير اصلى دموكراسى راه درازى دارد. اصلاحات انجام شده طى يك سال اخير، تصوير ۲۴ سال حكومت يكدست حسنى مبارك را مخدوش كرده است. مصرى ها ديگر هرگز نمى پذيرند كه به مانند گذشته بر آنها حكومت شود. عصر جديدى براى مصر فرا رسيده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
Spain
|
۰۵:۴۹ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۷
0
0
Heck of a job there, it asblotuely helps me out.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین