کد خبر: ۱۲۴۳۹
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۸۴ - ۰۹:۵۶
اکونومیست خبر داد

تبدیل تلاش دیپلماتیک به فشار علیه ایران

آفتاب‌‌نیوز :  در ادامه اين گزارش آمده است: در آستانه نشست هفته آينده سران كشورهاي جهان در مقر سازمان ملل متحد در نيويورك، كشورهاي آلمان، انگليس و فرانسه همچنان در تلاشند تا ايران را متقاعد كنند تا برنامه غني‌سازي اورانيوم و توليد پلوتونيوم خود را كنار بگذارد. 

به‌ادعاي اكونوميست،ايران پيش از اين نيز با اروپاييها درباره فعاليتهاي هسته‌اي خود بازي كرده بود، ولي اين بار اروپاييها نيز اذعان دارند كه دوران ديپلماسي و ميانجيگري آژانس دچار ضعف شده و درحال به سر آمدن است و بايد به ايران فشار آورد.

اكونوميست ضمن اذعان به قانوني بودن غني‌سازي اورانيوم براساس ان.پي.تي براي مصارف صلح‌آميز ادعا كرد: ايران نيازي به توليد سوخت هسته‌اي ندارد. زیرا روسيه هم‌اكنون با رضايت خاطر سوخت نيروگاههاي هسته‌اي ايران را تامين مي‌كند و اتحاديه اروپا نيز پيشنهاد كرده است كه در زمينه ارسال سوخت مطمئن‌تر هسته‌اي به ايران ياري رساند. 

این هفته‌نامه انگليسي ادامه داد: امروزه بسياري از كشورهاي داراي فناوري و انرژي هسته‌اي در جهان اساسا علاقه‌اي به غني‌سازي اورانيوم و توليد سوخت هسته‌اي ندارند و آن را از منابع ديگر تامين مي‌كنند.
اکونومیست سپس می نویسد: پرسش اين است كه اگر گزارشهاي مراكز تحقيقاتي همچون موسسه مطالعات راهبردي بين‌المللي درست باشد و ايران حتي بدون وجود فشارها و محدوديتها حدود پنج تا ده سال با ساخت بمب‌اتمي و جنگ‌افزار هسته‌اي فاصله دارد، چرا كشورهاي غربي تا اين حد براي اعمال فشار به ايران عجله مي‌كنند؟ 

پاسخ تلويحي اكونوميست به اين پرسش اين است كه اگر ماجراي فعاليتهاي هسته‌اي ايران به درازا بكشد اين كشور از ان.پي.تي خارج خواهد شد و با آغاز فعاليت مخفي غني‌سازي اورانيوم، پروژه ساخت سلاح هسته‌اي خود را بسرعت به پيش خواهد برد. 

این هفته نامه ادعا می کند که با وجود تبرئه ايران در زمينه يافته‌هاي آژانس در مورد ذرات اورانيوم غني شده با غلظت بالا و انتساب آن به پاكستان و منابع اصلي فروشنده آن در بازار سياه، آژانس هنوز مطمئن نيست كه ايران در زمينه فعاليت نظامي هسته اي فعال نباشد. 

اكونوميست ادامه داد: برخي از آگاهان فعاليتهاي هسته‌اي ايران مي‌گويند كه با توجه به احتمال ايجاد اختلال اين كشور در صادرات نفت خليج فارس و يا قطع همكاري احتمالي تهران با آژانس به پيروي از تجربه كره‌شمالي، ارجاع پرونده هسته‌اي ايران به شوراي امنيت لزوما اقدام مفيدي نيست.

هفته‌نامه انگليسي افزود: آيا ارجاع مساله ايران به شوراي امنيت به سادگي به آمريكا و ديگران بهانه‌اي براي اعمال فشار و حتي به كارگيري قدرت نظامي را مي‌دهد؟ 

اكونوميست نوشت: اروپاييها اصرار دارند هدف آنها استحكام اقتدار آژانس و بازرسان آن و نه تصاحب زورمندانه آن است ولي آنها براي اثبات اين مدعا بايد تلاش بسياري به خرج دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین