کد خبر: ۱۳۲۲۱
تاریخ انتشار : ۲۳ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۴:۱۰

نان مهم است یا سلاح هسته ای؟!

آفتاب‌‌نیوز : دور پیشین مذاکرات غیر جانبه پس از 13 روز بدون کسب نتیجه ای به پایان رسید و این بیم نیز وجود دارد که این دور هم نتیجه مثبتی در پی نداشته باشد. در این ارتباط کریستوفرهیل رییس هیات امریکایی امریکایی اعلام کرد که طرفین در گفت و گوهای پیشین خود در پکن موفق نشده بودند در خصوص مفاد کلی یک بیانیه مشترک به توافق برسند به همین خاطر پس از 13 روز گفت و گو، مذاکرات در هفتم اوت بدون نتیجه به پایان رسید. 

در همین رابطه خانم رایس وزیر خارجه امریکا شرایط کشورش را برای بهبود رابطه با پیونگ یانگ اعلام کرده و بر این مساله تاکید می ورزد که دست برداشتن کره شمالی از برنامه جنگ افزارهای هسته ای می تواند برقراری روابط دیپلماتیک این کشور با امریکا و احتمالا ژاپن را به همراه داشته باشد. هم چنین وزیر امور خارجه ژاپن با ابراز امیدواری به ثمر بخش بودن دور جدید مذاکرات 6 جانبه می گوید: کره شمالی باید در این دوره از مذاکرات، گام های مثبتی بردارد. وی در عین حال که بر ثمر بخش بودن مذاکرات 6 جانبه برای حل و فصل مسالمت آمیز مساله هسته ای کره شمالی تاکید کرده، تصریح می کند که با این وجود نمی توان هیچ تضمینی در خصوص دستیابی به یک توافق جامع و کلی ارائه داد. 

شبه جزیره کره به دلیل فعالیت های هسته ای کره شمالی با نوعی جنگ سرد مواجه است که امنیت این منطقه و کشورهای همسایه از جمله ژاپن را به خطر انداخته است زیرا کره شمالی که با تهدیدات فزاینده امریکا و متحدانش در شبه جزیره کره مواجه است برای بقای خود حاضر به دست زدن به هر اقدام خطرناک و باز دارنده ای است. 

به همین دلیل مقامات پیونگ یانگ همواره خواستار دریافت تضمین هایی از امریکا برای خودداری از حمله به این کشور و حفظ تمامیت ارضی آن شده اند. ولی امریکایی ها همان گونه که خانم رایس نیز تاکید کرده هرگونه گشایش در روابط دو کشور را منوط به دست برداشتن کره شمالی از برنامه تولید جنگ افزارهای هسته ای کرده است. 

کره شمالی علاوه بر این که خود در این راستا قدم برداشته و توانسته به موفقیت هایی برسد دیگر کشورهای خواهان دستیابی به تکنولوژی هسته ای و موشکی را نیز تحت پوشش قرار داد. و تغذیه می کند که همین مساله همواره با اعتراض واشنگتن، آژانس بین المللی انرژی اتمی و جامعه جهانی مواجه شده است. 

ولی این کشور با مشکل بسیار بزرگتری در داخل مواجه است که همین مساله مقامات کره شمالی را هراسان کرده است.
کره شمالی از چندین سال قبل با قحطی و گرسنگی مواجه گردیده که همین موضوع مرگ و میر و خشکسالی وسیعی را در پی داشته است. 

ولی از آنجا که حکومت سلطه گرا و کاملا بسته کره ای های شمالی اجازه انتشار اخبار و گزارش های داخلی درباره نارسایی اقتصادی و سیاسی این کشور را نمی دهد لذا اطلاع دقیقی از وضعیت داخلی این کشور در دست نیست. اما مقامات کره شمالی بارها به صورت رسمی و غیر رسمی اعلام کرده اند که حاضرند در ازای دریافت برنج و غلات و برطرف شدن نیازهای اقتصادی این کشور با تغییر سوخت نیروگاه های هسته ای موافقت کنند. 

به همین دلیل است که کره شمالی فعالیت هسته ای را برای بقای خود مستمسکی قرار داده تا از این طریق تضمین های لازم را از واشنگتن بدست بیاورد. 

ولی سوال اصلی این است که برای کشوری که به دلیل فقدان مواد غذایی و خشکسالی و قحطی با مرگ و میرگسترده مردمش مواجه است سلاح هسته ای و موشک قاره پیما مهم است یا آرد و برنج و نان؟ اگر این رژیم به فکر آسایش و رفاه ملت خود بود راه منطقی و اصولی تری را برای تحقق خواسته هایش پی می گرفت نه این که از طریق ارعاب و تهدید به باج خواهی از دیگران روی می آورد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین