آفتابنیوز : 
دولت بوش براي نخستين بار در طول بيش از دو سال گذشته از حمايت همراه با بيميلي اتحاديه اروپا برخوردار است، اما اين كافي نيست. مقامات آمريكايي اشاره كردهاند كه بدون حمايت يكي از سه كشور ديگر، آنها اكنون در حال آماده شدن براي رها كردن تقاضا براي ارجاع موضوع به شوراي امنيت هستند.
اين تصميم دولت آمريكا را به منظور ارايه طرح B به هم ريخته است و به گفته ديپلماتها مذاكرات پشت صحنه در حاشيه نشست سازمان ملل برگزار شده تا ميان كشورهايي كه در شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي داراي نفوذ هستند اجماع ايجاد شود.
آنها احتمال تصميم شوراي آژانس بينالمللي انرژي اتمي را براي تعيين مهلت نهايي معيني براي ايران به منظور پذيرش مجموعهاي معيارها مورد توجه قرار دادهاند؛ بر اين اساس اگر ايران شكست بخورد آژانس به طور خودكار پرونده را به شوراي امنيت ارجاع ميدهد.
كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا كه روز پنجشنبه با مان موهان سينگ، نخست وزير هند ديدار كرد و روز جمعه نيز با سرگئي لاوروف، وزير خارجه روسيه ديدار ميكند، اظهار داشت كه ممكن است واشنگتن در رايگيري آژانس بينالمللي انرژي اتمي بر سر ارجاع ايران به شوراي امنيت در جلسه روز دوشنبهاش در امتناع اكثريت شكست بخورد.
رايس به فاكس نيوز گفت: اگر در 19 سپتامبر به ارجاع دست يابيم، خوب خواهد بود، اما من فكر ميكنم موضوع ارجاع چيزي است كه بايد مدتي بر روي آن فعاليت كنيم. من در مورد اينكه اين اتفاق دقيقا چه زماني رخ ميدهد، مطمئن نيستم، چون فكر نميكنم كه اين موضوع آن قدر فوري باشد كه بايد در 19 سپتامبر رخ بدهد.
اظهارات رايس اشاره عمومي قوياي بود به اينكه دولت آمريكا در حال عقب نشيني از مسير پس از اظهار اطمينان از اينكه نسبت به هر زمان ديگري در گذشته به ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت نزديكتر شده است همانگونه كه اخيرا در هفته گذشته اعلام شده بود.
ديپلماتهاي آمريكا و خارجي ميگويند هند كه اخيرا به سوي يك اتحاد هستهاي و امنيتي اساسي جديد پيش ميرود، احتمالا براي پيوستن به استراتژي آمريكا قانع نميشود. هند كه روابط اقتصادي، سياسي و فرهنگي نزديكي با ايران داشته، اعلام كرده كه از حق ايران براي دستيابي به برنامه انرژي هستهيي حمايت ميكند.
موقعيت هند كه به گفته مقامات آمريكايي براي آنها قابل پيش بيني نبود، در زماني كه اين كشور سعي ميكند حمايت كنگره آمريكا را براي پذيرفتن معامله هستهاياش با واشنگتن به دست آورد، براي كاخ سفيد نامطلوب بوده است.
برخي مقامات كه در حال تبادل نظر بر سر محاسبات ديپلماتيك جاري هستند، بدون ذكر نام گفتند كه دولت بوش ترجيح ميدهد شانس كسب حمايت اكثريت را در آژانس بينالمللي انرژي هستهاي را متوقف كنند، آنها به دنبال رايي نيستند كه هند احتمالا به صورت عمومي با آن مخالفت كند.
اگرچه به نظر ميرسد كه بسياري از كشورها در شك داشتن درباره مقاصد هستهاي ايران با آمريكا موافقند، تفاوتهاي عميقي را در واكنش به اين موضوع با دولت بوش داشتهاند.
نيكولاس برنز، معاون وزارت كشور آمريكا معتقد است كه اين تفاوتها بيش از اينكه استراتژيك باشد، تاكتيكي است و تلاشهايي براي امتناع ايران به بازگشت به مذاكرات جاري است.
حتي اروپاييان نيز كه پس از سالها مذاكره با ايران بر سر آينده برنامه هستهاي آن نااميد شدهاند، گفتهاند كه ترجيح ميدهند از ارجاع پرونده هستهاي تهران به شوراي امنيت دوري كنند.
جك استرا، وزير خارجه انگليس روز پنجشنبه پس از ديداري نيم ساعته با رييس جمهور جديد ايران به خبرنگاران گفت: هدف ما در تمام مسير از زماني كه مذاكرات را آغاز كرديم اين بود كه موضوع را از شوراي امنيت دور نگه داريم.
وي افزود: آنچه ما قصد داريم انجام دهيم اين است كه به دقت به آنچه قرار است روز شنبه بعد از ظهر [توسط احمدي نژاد] گفته شود گوش دهيم.