کد خبر: ۱۳۸۷۹
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۳۸۴ - ۱۵:۰۶

انتقاد گسترده از سخنان احمدی نژاد

آفتاب‌‌نیوز : محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری ايران، شنبه شب، هفدهم سپتامبر، در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل در نيويورک اين مطلب را بيان کرد. 

احمدی نژاد در اين سخنرانی همچنين آمريکا و متحدين اين کشور را به دليل تلاش برای متوقف ساختن برنامه هسته ای ايران به باد حمله شديد گرفت و آنها را به اعمال "تبعيض هسته ای" متهم کرد. 

جک استرا، وزير امور خارجه بريتانيا اظهارات  احمدی نژاد را در اين مورد که ايران حق توليد انرژی هسته ای را دارد، "بی فايده" خواند. 

استرا گفت با توجه به گفتگوهای اخير با ايران بر سر برنامه هسته ای اين کشور، اين سخنرانی "نا اميد کننده" است.  استرا به بی بی سی گفت با توجه به مواضع  احمدی نژاد در انتخابات رياست جمهوری ايران در سه ماه قبل، موضع او در اين سخنرانی شگفت انگيز نبود. وی افزود اما از آنجا که مذاکرات ايران با فرانسه، آلمان و بريتانيا و همچنين با خاوير سولانا، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا و ميانجيگران بين المللی همچون کوفی عنان، دبير کل سازمان ملل به نتيجه نرسيده بود، اظهارات تازه رييس جمهوری ايران "نا اميدکننده تر از قبل به نظر می رسد." 

وزير امور خارجه بريتانيا گفت:" موقعيت پيش آمده، برای جامعه بين الملل موقعيتی دشوار است."

 يکی از سخنگويان وزارت امور خارجه بريتانيا گفته است:" ما با شرکای خود در شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی در اين مورد مشورت می کنيم." وی گفته است: "ما و همکارانمان در فرانسه و آلمان همراه با خاوير سولانا طی دو سال اخير برای حل اين مسئله تلاش فراوانی به خرج داديم. اين مقام وزارت خارجه بريتانيا در عين حال اضافه کرده که اين موضوع بسيار پيچيده و دشوار است و "ديپلماسی، تنها راه حل آن است." 

وی افزود:" در سخنرانی آقای احمدی نژاد، هيچ نکته ای که نشان دهد ايران می خواهد به توافقی که قبلا پذيرفته عمل کند، ديده نمی شود." 

يکی از سخنگويان اتحاديه اروپا به خبرگزاری رويتر گفته است که سخنرانی آقای احمدی نژاد "برای ما راهی جز ارجاع پرونده به شورای امنيت سازمان ملل باقی نمی گذارد." وی گفت: " اما ما می خواهيم در مورد اين مسئله به يک اجماع بين المللی برسيم. بنابراين با تمامی اعضا مشورت می کنيم." 

فيليپ دوست - بلازی، وزير امور خارجه فرانسه نيز گفت موضوع ارجاع پرونده ايران به شورای امنيت "هنوز يکی از گزينه های ماست." يکی از مقامات بلندپايه وزارت امور خارجه آمريکا نيز که خواست نامش عنوان نشود، سخنرانی  احمدی نژاد را "بسيار پرخاشگرانه" خواند. 

شورای حکام آژانس بين المللی انرژی اتمی روز دوشنبه، 19 سپتامبر، درباره پرونده هسته ای ايران تصميم گيری می کند. در اين جلسه، آمريکا و اتحاديه اروپا ممکن است از اين شورا تقاضا کنند که پرونده ايران را به شورای امنيت سازمان ملل ارجاع دهد. اما بريجيت کندل، خبرنگار بی بی سی در امور ديپلماتيک می گويد اين موضوع هنوز قطعی نيست که آمريکا و اروپا بتوانند ديگر اعضای شورای حکام را متقاعد کنند که ايران بايد مجازات شود. ايران از ديگر کشورها خواسته است در فعاليت های هسته ای اين کشور همکاری کنند و به گفته خبرنگار بی بی سی، اين پيشنهاد ممکن است برای برخی از اين کشور پيشنهاد جذابی باشد.

 برخی از اين کشورها نيز ممکن است در اين مورد با ايران احساس همدردی کنند که می گويد در اينکه چه کشوری حق دارد به قدرت هسته ای تبديل شود و چه کشوری دارای اين حق نيست، معيارهای دوگانه ای وجود دارد. 

رييس جمهور ايران در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تسليحات اتمی و اشاعه آن و اعمال آپارتايد (تبعيض) در دستيابی به فناوری صلح آميز هسته ‌ای را دو خطر عمده و در تقابل آشکار با آرامش و صلح جهانی خواند. وی ابراز نگرانی کرد که بعضی کشورهای قدرتمند بر منابع و فناوری انرژی هسته‌ ای سلطه کامل بيابند و با جلوگيری از برخورداری کشورهای ديگر به اين منابع و فناوری، جهان در آينده شاهد شکاف عميق بين کشورهای قدرتمند و ديگر کشورها و تبديل کشورهای جهان به دو دسته کشورهای روشن و تاريک شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۸۴/۰۶/۲۷
0
0
Dear sardabir, Please be honest f_or translation, when BBC said Jack-Straw tolled Unhelp full just translate as it is not as you want!!!unusefull is what you translated. thank you

سر دبیر محترم افتاب سلام

خواهشمندم در ترجمه اصل خبر دقت داشته باشید٬بی بی سی از قول جک- استرا
جمله غیر کمک کننده که بسیار با ادب سیاسی گفته شده را بکار برده نه ترجمه
شما بعنوان بیفایده که انیوزفول هم برایش گران است چیزی مثل پانک یا گاربیج

با تشکر--کریم از ونکوور
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین