آفتابنیوز : 
با تأیید این لایحه از سوی شورای نگهبان در حال حاضر فقط امضای رییس جمهور نیاز است تا تبدیل به قانون شود.
این لایحه دست دولت را در مقاومت در برابر فشارهای بینالمللی برای تعلیق دایمی غنیسازی اورانیوم بازتر خواهد کرد. عملیاتی که هم میتواند به تولید سوخت برای تولید برق در راکتور و هم به تولید بمب منجر شود.
آمریکا ادعا میکند که ایران در تلاش است به بمب اتمی دست بیابد. از این رو ایران به شدت تحت فشار بینالمللی برای توقف فعالیت هستهای خود است. ایران ادعای آمریکا را رد کرده و میگوید تولید سوخت اتمی در ایران تنها برای تولید برق انجام خواهد شد.
در حالی که ایران برنامه غنیسازی اورانیوم را به صورت داوطلبانه متوقف کرده بود، از ماه اوت روند فرآوری اورانیوم – یک مرحله پیش از غنیسازی – را از سر گرفت.
سازمان بینالمللی آژانس اتمی هشدار داده شده بود که امکان دارد پرونده هستهای ایران به شورای امنیت ارجاع داده شود. این شورا توانایی تحمیل تحریمهایی به منظور کنترل گسترش تسلیحات هستهای را دارد.
بر اساس لایحه مجلس ایران در صورت ارجاع پرونده هستهای ایران به شورای امنیت دولت موظف است کلیه همکاریهای داوطلبانه خود را با آژانس قطع کند که این به معنی جلوگیری از بازرسیهای کامل توسط بازرسان آژانس بینالمللی هستهای است.
ایران بر اساس پروتکل الحاقی پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای به بازرسان آژانس اجازه میداد از تأسیسات هستهای این کشور بازرسیهای سرزده به عمل آورند.
آمریکا و اروپا میخواهند ایران غنیسازی اورانیوم را به طور دایمی قطع کند. اما تهران معتقد است پیمان گسترش تسلیحات هستهای، فعالیتهای هستهای در جهت امور صلحآمیز را مجاز شمرده است. بنابراین ایران از حق خود برای تولید سوخت هستهای نخواهد گذشت.
در ماه مه شورای نگهبان لایحهای را تأیید کرد که دولت را موظف میکرد برنامه هستهای خود از جمله غنیسازی اورانیوم را ادامه دهد. با این وجود، برای این اقدام جدول زمانی تعیین نشد تا دولت در طول مذاکرات با اتحادیه اروپا جای مانور داشته باشد.
گفتوگوهای ایران با سه کشور اروپایی پس از آنکه تهران فرآوری اورانیوم را از نو آغاز کرد، متوقف شد.
منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران روز چهارشنبه گفت: دور جدید مذاکرات طی دو هفته آینده آغاز خواهد شد.
علی لاریجانی سرپرست گروه ایرانی مذاکرهکننده در گفتوگو با تلویزیون دولتی ایران گفت: زمان برای ایران دارای اهمیت فراوانی است و ما انتظار داریم جامعه جهانی به اتلاف وقت نپردازد. در عین حال ما صبوریم و تصمیماتمان را بر اساس اقدامات آینده با شکیبایی خواهیم گرفت.
بر اساس طرحی که در بین سیاستمداران از آن سخن میرود فرآیند غنیسازی اورانیوم به روسیه منتقل خواهد شد تا با نظارت روسیه اورانیوم غنیشده برای ایران فقط بتواند کاربرد سوختی داشته باشد. با این وجود ایران اصرار دارد همه چرخه تولید سوخت را در قلمرو خود به انجام برساند.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز یکشنبه از این طرح استقبال کرد و آن را راهی برای پیشگیری از بحران هستهای دانست.
لاوروف پس از دیداری با فرانک - والتر اشتاینمایر وزیر جدید امور خارجه آلمان گفت: ما گمان میکنیم این طرح کاملا کارا است و اجازه میدهد به موافقیتهای قابل قبول همهجانبه و منطقی دست بیابیم که میتواند مسئله هستهای ایران را حل کرده و به اعتمادسازی دوباره بینجامد.
اشتاین مایر ایران را به «عقل و منطق» فراخواند و گفت بهتر است تهران بلندپروازیهای هستهایاش را به تحقیقات محدود کند.