کد خبر: ۴۵۶۵۷
تاریخ انتشار : ۰۹ ارديبهشت ۱۳۸۵ - ۱۵:۵۲

واکنش سران جهان به گزارش البرادعي

آفتاب‌‌نیوز : بعد از انتشار این گزارش جورج بوش رئیس جمهور ایالات متحده از کشورهای جهان درخواست کرد که برای وادار کردن ایران برای دست برداشتن از فعالیت های هسته ای با یکدیگر متحد شوند. جورج بوش در یک کنفرانس خبری در کاخ سفید گفته، در بین ملت های جهان خواسته مشترکی وجود دارد و آن این است که ایران را قانع کنیم که از فعالیت های هسته ای خود دست بردارد.

وی در ادامه اظهارات خود گفته بعد از انتشار گزارش البرادعی با رهبران جهان در خصوص فعالیت های هسته ای ایران صحبت کرده و به این موضوع اشاره کرده که تلاش های دیپلماتیک برای متقاعد کردن ایران برای دست برداشتن از فعالیت های هسته ای تازه شروع شده است.

بوش در ادامه اظهارات خود گفته که در حال حاضر ما دیدگاههای مشترکی در خصوص ایران و فعالیت های هسته ای این کشور داریم و باید استراتژی خاصی برای حل پرونده هسته ای ایران از طریق دیپلماسی ایجاد کنیم و در پاسخ به سوال یک خبرنگار در خصوص اینکه با مواضع محمود احمدی نژاد آیا جهان می تواند با وی کار کند اضافه کرده که این موضوع بستگی به او دارد و خیلی مهم است که آقای احمدی نژاد بداند که جهان متحد است و این تصمیمی است که او باید بگیرد. 

جان بولتون نماینده دائم امریکا در سازمان ملل متحد نیز بعد از انتشار گزارش البرداعی گفت کاملا مشخص بود که ایران فعالیت های هسته ای خود را تسریع بخشیده است و شورای امنیت در اولین فرصت باید کاری دراین خصوص انجام دهد. وی در ادامه اظهارات خود بار دیگر که تکرار کرد که آمریکا تلاش می کند تا قطعنامه ای در چارچوب فصل هفتم منشور شورای امنیت علیه ایران تصویب کند. 

خبرنگاري از سفير آمريكا پرسيد که «آژانس بين‌المللي انرژي اتمي مدركي مبني بر تلاش ايران براي داشتن تسليحات هسته‌اي پيدا نكرده، پس چگونه شما اين قدر با اطمينان مي‌گوييد كه ايران برنامه تسليحات هسته‌اي را دنبال مي‌كند؟» بولتون در پاسخ به این سوال مدعی شد كه ايران تهديد به ‌ترك معاهده منع گسترش سلاح های اتمی ( ان پی تی) كرده و سيستمهاي جديد موشكي كه اخيرا آزمايش كرده در كنار مخفي كردن برخي از فعاليتهايش و جلوگيري از فعاليت بازرسان، همه نشان مي‌دهد كه ايران قصد دستيابي به تسليحات را هسته‌اي دارد. 

«نیکلاس برنز» معاون وزیر امور خارجه آمریکا نیز بعد از انتشار گزارش البرادعی گفته که وزرای امور خارجه پنج کشور عضو دائم شورای امنیت به همراه آلمان در تاریخ 9 ماه می در پاریس نشستی برگزار می کنند تا در خصوص یافتن موضعی مشترک برای تحت فشار قرار دادن ایران برای ترک فعالیت های هسته ای، راهی پیدا کنند. وی در ادامه اظهارات خود گفته من فکر می کنم گزارش البرادعی و موضع گیری ایران در قبال این گزارش منجر به تحریم اقتصادی ایران خواهد گردید.
«وانگ گوانگ یانگ» نماینده چین در شورای امنیت و رییس دوره ای این شورا بعد از انتشار گزارش البرداعی بار دیگر با تکرار مواضع کشورش اعلام کرد که مساله هسته ای ایران تنها باید از طریق دیپلماسی حل و فصل گردد و از قدرت های بین المللی درخواست کرد که به تلاش برای پیدا کردن راه حلی دیپلماتیک برای جلوگیری از بدتر شدن اوضاع ادامه بدهند.

وی در ادامه اظهارات خود گفت که جامعه بین المللی بهتر است به دنبال استفاده از روش های مسالمت آمیز برای حل مساله هسته ای ایران باشد چرا که در شرایط کنونی راهی بهتر از مذاکره برای حل و فصل بحران کنونی وجود ندارد و تحریم و استفاده از شیوه نظامی وضعیت موجود را نامساعدتر خواهد کرد.

"دورا باکویانی" وزیر امور خارجه یونان که کشورش عضو غیر دائم شورای امنیت است نیز با اشاره به اینکه پرونده هسته ای ایران باید از طریق مذاکره و گفت و گو حل شود گفته جامعه بین المللی در رابطه با مساله پرونده هسته ای ایران نیازمند اتحاد گسترده ای می باشد. وی که برای شرکت در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو شرکت کرده بود اعلام کرد که کشورهای شرکت کننده معتقدند که ایران نباید به سوی ساخت سلاح هسته ای پیش رود.

«فرانک والتر اشتاین» مایر وزیر امور خارجه آلمان نیز که کشورش یکی از طرف های مذاکره با ایران در پرونده هسته ای می باشد بعد از انتشار گزارش البرادعی گفت مهمترین مساله در حال حاضر اتحاد بین المللی است تا ایران متوجه شود که انزوای بین المللی برای ایران بسیار گران تمام خواهد شد.

با وجود تمام اظهاراتی که توسط رهبران و سیاستمداران جهان در خصوص انتشار گزارش محمد البرادعی, مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی صورت گرفته هنوز روشن نیست که شورای امنیت چگونه می خواهد نسبت به تداوم فعالیت های هسته ای ایران از خود واکنشی نشان دهد, چرا که چین و روسیه تا کنون با صراحت علیه هر نوع تهدید ایران به اعمال تحریم و حمله احتمالی موضع گرفته اند.

ایران بارها اعلام کرده است که فعالیت های اتمی اش کاملا صلح آمیز و در چارچوب مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین