کد خبر: ۵۲۷۳۶
تاریخ انتشار : ۰۷ آبان ۱۳۸۵ - ۱۷:۱۸
هدف غرب از مانور خلیج‌ فارس چیست؟

پیام نظامی آمریکا به ایران

آفتاب‌‌نیوز : هفته نامه تایم در تحلیلی پیرامون این موضوع می‌نویسد: زمانبندی انجام این مانور پیچیده که ممکن است بخش‌هایی از آن از خط ساحلی ایران قابل رویت باشد اصلا اتفاقی نیست. به نوشته تایم این زمانبندی سیگنالی آشکار برای تهران است که همسایگان آن آماده جلوگیری از دستیابی ایران به مواد و وسایلی هستند که برای تکمیل و ارتقا چرخه غنی‌سازی به آن نیاز دارد. 

تایم در ادامه گزارش خود همچنین می‌نویسد: این مانور همچنین حاوی پیغامی برای کره شمالی است. کشوری که در 14 اکتبر بعد از انجام یک آزمایش اتمی با تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل مواجه شده است اما موفقیت این تحریم ها به هوشیاری و مراقبت همسایگان پیونگ یانگ بستگی دارد. روسیه و کره جنوبی از مهمترین همسایگان کره شمالی از شرکت کامل در این مانور خودداری کرده‌اند ولی ناظرانی را به بحرین فرستاده‌اند. 

آمریکا هدف خود از اجرای این مانور را خنثی کردن خطر انتقال تکنولوژی هسته‌ای و دانش موشکی از کره شمالی به سایر کشورها عنوان کرده ولی یک مقام آمریکایی بدون اشاره مستقیم به نام ایران گفته است: این مانور برای ممانعت از رسیدن مواد اتمی به کشوری است که فعالیت‌های هسته‌ای آن باعث نگرانی منطقه شده است. 

در ادامه این مقاله آمده است: اجرای این مانور در خلیج فارس نشانه این است که رهبران سیاسی منطقه نظر آمریکا در مورد خطر ایران را پذیرفته‌اند ولی تعدادی از مقام‌های آمریکایی در همین حال به این موضوع اشاره می‌کنند که برای صحبت کردن در مورد این که آیا کشورهای خلیج در نهایت اقدامی علیه منافع ایران انجام می‌دهند خیلی زود است. 

گفتنی است، این نخستین بار است که کشورهای حوزه خلیج‌فارس در یک مانور دریایی به رهبری آمریکا شرکت خواهند کرد. آن هم مانوری که در راستای سیاست‌های دولت جرج بوش جهت کسب حمایت این کشورها برای تحت فشار قرار دادن ایران صورت می‌گیرد.

دو روز قبل، روزنامه «هرالدتریبیون» به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که دو کشور از شش عضو شورای همکاری خلیج فارس (بحرین و کویت) برای شرکت در این مانور نظامی اعلام آمادگی کرده‌اند. یک مقام آمریکایی نیز مشارکت شورای همکاری خلیج فارس در چنین مانورهایی را دستاوردی بزرگ برای ایالات متحده دانست و گفت: این مشارکت نشان دهنده افزایش رو به رشد نگرانی کشورهای منطقه از تبدیل شدن ایران به قدرت هسته‌ای است. 

این بیست و چهارمین مانوری است که از زمان اعلام ابتکار امنیت تکثیر توسط جرج بوش در سال 2003، انجام می‌شود و اولین مانوری است که در خلیج فارس و با حضور کشورهایی از خاورمیانه صورت می‌گیرد. 

در این مانور نظامی مشترک، علاوه بر حضور بحرین و کویت؛ کشورهایی چون قطر و امارات متحده عربی نیز ناظرانی را به منطقه اعزام خواهند کرد. استرالیا، انگلیس، فرانسه و ایتالیا نیز از کشورهای اصلی حاضر در این مانور محسوب می‌شوند. 




بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین