آفتابنیوز : 
روزنامه واشنگتن پست در بررسی این مساله به نقل از یک مقام اتحادیه عرب نوشت: تمام منطقه درگیر است و کشورها نمیخواهند با مشکلات و مسائل بیشتری روبهرو شوند.
با گذشت پنجسال از طرح خاورمیانه جدید جرج بوش، اغلب کارشناسان معتقدند آمریکا پیشرفتهای کمی در این زمینه به دست آورده است ضمن آنکه نفوذ آمریکا در منطقه نیز رو به کاهش است. بویژه اینکه علیرغم سقوط صدام حسین عراق هنوز به ثبات نرسیده است.
همین امر باعث شده بسیاری از کشورهای منطقه نسبت به سیاستهای آمریکا تردید داشته باشند. نتایج یک نظرسنجی که در ماه ژوئن صورت گرفت نشان میدهد کمتر از یک سوم مردم مصر، پاکستان، اردن و ترکیه موافق سیاستهای آمریکا هستند.
جان آلترمن کارشناس خاورمیانه در مرکز مطالعات استراتژیک و بینالمللی معتقد است: همه چیز در خاورمیانه بدتر از پنجسال گذشته است. مسائل مربوط به عراق، فلسطین و ایران به مراتب بدتر شده است.
بخشی از مخالفت اعراب با آمریکا به دلیل جنگ عراق است و گروهی نیز به حمایتهای آمریکا از اسرائیل در جنگ با حزبالله اعتراض دارند.
سفیر عربستان سعودی در آمریکا نیز میگوید اگر آمریکا میخواهد به خودش کمک کند باید سیاستهایش در خاورمیانه را تغییر دهد.
وی از آمریکا خواست اسرائیل را برای عقبنشینی از تمام سرزمینهای اشغالی اعراب تحت فشار قرار دهد.
البته اعراب امیدوار نیستند با پیروزی دمکراتها در انتخابات آتی کنگره آمریکا، اوضاع به نفع آنها تغییر کند. آنها به خوبی میدانند که دمکراتها به طور سنتی بیش از جمهوریخواهان طرفدار اسرائیل هستند.
آید المانا کارشناس کویتی معتقد است: آنهایی که در منطقه روابط نزدیکی با آمریکا دارند نگرانند که با پیروزی دمکراتها، در سیاست خارجیاشان با عدم توازن روبرو شوند. بنا به گفته وی با رویکار آمدن دمکراتها حمایت از نیروها و دولتهای میانهرو (از سوی آمریکا) تضعیف خواهد شد.
از اینرو در میان اعراب این اعتقاد وجود دارد که شکست سنگین جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان وسنا دولت آمریکا را به بازنگری درسیاستهایش بویژه در مورد عراق وا خواهد داشت.
در عین حال پس از انتخابات قرار است گروهی به ریاست جیمز بیکر نخست وزر سابق آمریکا (از جمهوریخواهان) و لی همیلتون (از دمکراتها) طرحی را برای تجدید نظر در مورد سیاستهای آمریکا در عراق ارائه دهند.
اگرچه جزئیات این طرح فاش نشده اما بیکر در هنگام بیان این خبر سیاست دولت جرج بوش در امتناع از مذاکره مستقیم با ایران و سوریه را زیر سوال برد. هردو کشور از همسایگان با نفوذ عراق محسوب میشوند.
با این حال واکنش ایران و سوریه نیز به خواسته احتمالی آمریکا برای مذاکره در مورد موضوعاتی نظیر عراق معلوم نیست. بنا به نوشته روزنامه واشنگتن پست ممکن است ایران برای مذاکره با آمریکا تلاش کند حمایت این کشور را از برنامه هستهایاش به دست آورد.
در عین حال همانطور که ریچارد هاس در مقاله اخیرش عنوان داشته با وجود تمام طرحها و پیشنهادات موجود، خاورمیانه در سالهای آینده نیز از متشنجترین بخشهای دنیا محسوب خواهد شد.