آفتابنیوز : 
به گزارش خبرگزاری رویترز نخستوزیر استرالیا امروز در سخنانی در رادیو سیدنی گفت: من طرفدار گفتوگو با کشورهای مثل ایران و سوریه هستم ولی نسبت به اینکه این کشورها جواب صادقانهای به این درخواست بدهند تا حدودی شکاک هستم.
ابراز تردید هووارد نسبت به ارائه پاسخی صادقانه از سوی ایران و سوریه در حالی صورت میگیرد که روز گذشته سیدمحمدعلی حسینی سخنگوی وزارت خارجه درباره پیشنهاد تونی بلر گفت: تاکنون در خواست مکتوب و رسمی به ما ارائه نشده است ولی چنانچه درخواست رسمی و مکتوب به ایران برسد آن را بررسی خواهیم کرد.
بلر در روزهای گذشته از جرج بوش رئیس جمهور آمریکا خواسته بود تا در ادامه سیاستهای خود برای حل مسائل عراق با ایران و سوریه وارد مذاکره شود.
هوارد در ادامه اظهارات خود با اشاره به اینکه حتی گروه مطالعات عراق نیز در گزارش خود خواستار گفتوگو با تهران و دمشق شده تصیح کرد: من طرفدار امتحان کردن چنین کاری (گفتوگو) هستم ولی فکر نمیکنم حتی لحظهای کسی بتواند تصور کند که این کار نتیجه فوری در پی داشته باشد.
استرالیا که یکی از متحدان اصلی آمریکا در حمله به عراق بود در حال حاضر 1500 سرباز در این کشور دارد. نتایج نظرسنجیهایی که تاکنون انجام شده نشان میدهد که از هر سه استرالیایی دو نفر خواهان بازگشت سربازان استرالیایی به کشورشان هستند.