کد خبر: ۵۵۲۱۸
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۳۸۵ - ۱۵:۳۶
تازه‌ترین تحولات در مسیر تحریم ایران

حذف ممنوعیت سفر مقامات

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش خبرگزاری رویترز، سه کشور اروپایی بعد از سه بار اعمال تغییرات در متن پیش‌نویس روز گذشته پیش‌نویس جدید را در میان 15 عضو شورای امنیت توزیع کردند. در پیش‌نویس اصلی قطعنامه سه کشور اروپایی صادرات هرگونه مواد و دانش هسته‌ای در ارتباط با فعالیت‌های هسته‌ای و موشکی و همچنین بازفرآوری و راکتور آب سنگین اراک را تحریم کرده بودند ولی به دلیل مخالفت روسیه آنها را از مفاد پیش نویس حذف نمودند. 

اصرار فرانسه بر تحریم سفر مقامات ایرانی [کلیک کنید]
دعوتنامه بازگشت به مذاکرات [کلیک کنید]

پیش‌بینی نماینده انگلیس از تصویب قطعنامه ایران قبل از کریسمس در حالی صورت می‌گیرد که بنابر اظهارات سفیر چین در سازمان ملل احتمال توافق زودهنگام برای تحریم ایران قبل از پایان سال پنجاه ـ پنجاه است. وانگ گوانگ‌یا سفیر چین در سازمان ملل متحد در روزهای اخیر در پاسخ به این سوال که احتمال تحریم ایران قبل از کریسمس چقدر است، گفته بود «احتمال تحریم ایران قبل از کریسمس 50/50 است».

تاکنون به دلیل مخالفت‌های روسیه با محتوای پیش نویس نیمی از مفاد متن اولیه قطعنامه تحریم ایران تغییر کرده است. روسیه بارها اعلام کرده که قطعنامه باید به گونه‌ای تنظیم شود که بتواند ایران را به پای میز مذاکره بازگرداند نه اینکه طوری تنظیم شود که شورای امنیت را جایگزین آژانس بین المللی انرژی اتمی کند.

در همین خصوص سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه روز گذشته با انتقاد از تلاش برخی کشورها برای تنظیم قطعنامه‌ای ضد ایرانی گفت: «آمریکا و کشورهای غربی تلاش می‌کنند ضمن جایگزینی شورای امنیت با آژانس اوضاع را به نفع خود تغییر دهند». لاوروف با اشاره به اینکه این کار با اصول اساسی توافق شده مغایرت دارد گفت: «شوری امنیت سازمان ملل متحد نباید جایگزین آژانس بین المللی انرژی اتمی شود بلکه باید به آژانس برای پیشرفت در حل مساله کمک کند».

وی همچنین با اشاره به اینکه روسیه خواهان حل پرونده ایران در آژانس است و شورای امنیت نباید جایگزین آژانس شود گفت: «موضع روسیه بر این نکته استوار است که تحریم ایران نباید همه جانبه و فراگیر بوده و جنبه تنبیهی داشته باشد».

بنا به مفاد متن پیش‌نویس تهیه شده چنانچه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توقف کامل فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تایید کند امکان لغو تحریم‌های سازمان ملل نیز وجود دارد. در متن پیش‌نویس قطعنامه تحریم ایران آمده است اگر ظرف 60 روز پس از تصویب قطعنامه، محمد البرادعی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کند که ایران غنی‌سازی اورانیوم و تولید آب سنگین را متوقف کرده، پروسه‌ اعمال تحریم‌ها متوقف خواهد شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین